90 дневна диета - Форум http://xn--90-8kcailcfd3a4cc3e.com/forum/ |
|
РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН http://xn--90-8kcailcfd3a4cc3e.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=6 |
Страница 1 от 8 |
Автор: | julia [ 28 Дек 2011, 13:10 ] |
Заглавие: | РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН |
Kачамак Който обича качамак - Сварявате си го според указанията на пакета. Изсипвате си го в чиния. Запържвате си 1 глава лук нарязан на полумесеци в малко олио докато карамелизира и добие леко кафяв цвят, поръсвате солчица и разстилате върху качамака. Мноооого вкусно става. |
Автор: | Tedi [ 30 Дек 2011, 22:34 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Вегетарианска пица (без кашквал!): за блата-готово тесто от магазина и отгоре каквото се сетите. Аз обикновено пека върху глинен сач, като разстилам блата върху хартия за печене, отгоре намазвам с 2-3 лъжици доматено пюре, ръсвам малко зехтин и редя сурови чушки на колелца, гъбки, маслини, резенчета домати и царевица. Поръсвам с подправка за пица, в основата на която е риган. |
Автор: | Tedi [ 04 Яну 2012, 10:09 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Фарфале с троен доматен сос Оригиналната рецепта е на адрес: http://www.gotvetesmen.com/recipes/cate ... pe_505.php За да е по диетата трябва да се махне само пармиджаното. Аз сготвих с продукти, които ми се намираха: 250гр разноцветни фарфале (грамаж преди варенето) се сваряват в подсолена вода по указанията на пакета. Отцеждат се и се заливат със следния сос, който предварително е сгъстен в тефлонов тиган: 2л.зехтин, 1/3 буркан консервирани белени домати с магданоз,1/2 ч.л. сух чесън, 3 щипки сух риган, 3 черни и 3 зелени нарязани маслини, 1 ч.л. сол, 2 лъжици доматено пюре за сгъстяване. Разделя се 2 към 1 за обяд и вечеря. Мноооого вкусно се получи!!! |
Автор: | Nevena [ 07 Яну 2012, 12:45 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
АЗ вчера си направих кекс,чиято рецепта взаимствах от bg-mamma.Тъй като нямах локум сложих само шоколад. Получи се добре. Дано да ви хареса : Кекс с шоколад,орехи и локум 2 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно 3 с.л. олио 3 с.л. вода 1 с.л. нес кафе 1/2 пак. бакпулвер няколко парчета локум и шоколад нарязани на малки парчета(колкото половин блокче шоколад) малко орехи,нарязани на дребно. Яйцата се разбиват със захарта, брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към яйцата . Слага се олиото, водата,орехите,кафето и се изсипва в намазнена и набрашнена форма.Слага се в предварително загрята фурна на 200 градуса върху решетката(но най-отдолу).След като се леко запече се нареждат отгоре парченцата локум и шоколад и леко се притискат надолу.Пече се 25-30 мин.Като последните 15-на се пече на горен реотан. *Преди слагах всичко заедно,но така ми падаше шоколада на дъното и залепваше. Сега си стои посредата. |
Автор: | mariana [ 09 Яну 2012, 17:35 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Момичета вижте какво намерих за вечеря на въглехидратния ден.Не съм го правила, но рецептата ми изглежда добре. Сладкиш без захар, яйца и мляко 1/2 буркан конфитюр 1/2 ч.ч. олио равна ч.л. сода 1/2 ч.ч. счукани орехи 1 ч.ч. хладка вода 1 ванилия 1 ч.л. канела брашно * В дълбока купа с лъжица се разбъркват конфитюра, олиото, содата, ванилията, канелата, ореховите ядки, водата и брашно за гъста смес. * Тестото се изсипва в намаслена тавичка, заглажда се с нож и сладкишът се пече в предварително загрята умерена фурна 15-20 мин. до червеникавокафяво. * Ръси се с пудра захар, докато е горещ. Автор: Йорданка |
Автор: | Marina [ 13 Яну 2012, 23:14 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Една от най-любимите ми рецепти - Шоколадови бисквитки с парченца шоколад: 1 + 1/4 ч.ч брашно 1/3 ч.ч. какао 1/2 ч.л. сода бикарбонат 150г масло на стайна температура 2/3 ч.ч. кафява захар 1/4 ч.ч. бяла захар Щипка сол 2 ванилийки 1 яйце (в оригиналната рецепта го няма, но според мен стават по-добре с него) 200г накълцан натурален шоколад ( аз взимам Своге и го режа така, че 1 парченце става на 4) В купа се смесват брашното, какаото и содата. В друга, по-голяма купа, се разбива маслото, към което се добавят и 2та вида захар, солта и ванилията. Разбива се още 2мин. По желание се слага яйцето. Добавят се сухите съставки от първата купа и се разбива още малко - само колкото да се смеси всичко. Слага се и накълцания шоколад и се разбърква за последно. Тестото се разделя на 2 равни части и всяка се увива във стреч-фолио под формата на салам. Слагат се в камерата за 15-20мин, докато фурната се загрява на 160градуса. Нарязват се от "салама" кръгчета, дебели около 1 пръст и се подреждат върху тава, покрита с хартия за печене, на разстояниеот около 3 пръста. Пекат се 11мин. (При изваждането изобщо не изглеждат готови, но след като поизстинат, се стягат) Аз ги обичам най-много все още топли, но не горещи. Да ви е сладко! |
Автор: | floresita [ 14 Яну 2012, 22:12 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Относно Kекса на американските домакини става супер,днес го направих. Нищо по лесно и по евтино не съм правила досега. Опитайте и вие,заслужава си. Ето и продуктите: 3ч.ч.брашно 2ч.ч. захар(Сложих чаша и половина и стана доста сладко) 2/3 ч.ч.олио 2 ч.л оцет 1 ч.л. сол 2(равни,не с връх)ч.л сода 2 ванилии 2 ч.ч.вода 5-6 с.л какао В тавата в която ще се пе4е се слагат първо сухите продукти,разбиркват се и се заливат с течните.Бърка се с вилица,докъто стане еднородна смес.Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна,около 30 мин(пробваите с клечка кога е готов)В рецептата която намерих пишеше да се залее с глазура от 50гр.пудра захар,50мл вода,50 гр.масло и какао на вкус,но мен ме домързя да го заливам.Стана си чудесен и без глазура. Надявам се да ви хареса |
Автор: | floresita [ 14 Яну 2012, 23:09 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
АРПА ФИДЕ със салата Слагаме в тиган малко олио,запържваме в него половин пакет арпа фиде(От семейството на макароните е ,прилича на ориз,но по скоро е кус кус с оризова форма),добавяме вода,но толкова колкото да изври,за да не се налага да го прецеждаме.Слагаме сол на вкус.Добре е да започнем с не много вода,ако се наложи се добавя ,докъто стане готово.След като го махнем от котлона,слагаме една лъжица маргарих,разбъркваме.Това си е вкусно и само така да се яде,но става уникално ако се сложи в шопската салата,естествено ще си спестим сиренцето,защото в този ден не ни е позволено Да ви е сладко! |
Автор: | floresita [ 21 Яну 2012, 22:51 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
ПЪРЛЕНКИ брашно,вода,мая.сол,захар. Немога да ви кажа грамажи,защото винаги всичко правя на око,но целта е да получим меко еластично тецто,което да е меко,но да не лепне.Мачта може да е суха или кубче,жива мая.Ако използвате купчето,трябва да се разтвори предварително с малко хладка бодичка и брашно,в нея се слага и лъжичка захар.Като се разбърка като боза се наръцва отгоре и се оставя на топло да шупне.Със сухата мая става по лесно.Тя се смесва с пресятото брашно.Та смесваме брашното с маята,ръсваме сол и захар(1к.л),и започваме да добавяме вода и да месим.Месим,месим,месим....докъто получим желаното тесто.Правим си топки и започваме да ги точим.На загрят тефлоноф тиган,леко подмазан с нещо,печем от двете страни,намазваме с малко маргаринче,ръсим с чубричка и ядем докъто са топли ще се разтърся да си припомня какви плънки съм чувала.Едната беше маслинова паста,опитвах веднъж,много е хубаво. Айде успех утре и аз съм на пърленки,ще ги омеся още сутринта,че е неделя и ще направя мекички на детето и таткото със същото тесто! |
Автор: | vili0 [ 22 Яну 2012, 10:23 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Постни палачинки с плънка от гъби (по рецепта от словашката книжка за диетата) 1 чаша бяло брашно 1 чаша пълнозърнесто брашно 2-3 чаши газирана вода (с 3 чаши по-лесно се разпределя в тигана, оригиналната рецепта от книжката е с 2) 2 щипки сол 2 щипки захар 4-5 лъжици олио 1 щипка бакпулвер Първо излейте водата в съд, добавете захарта и солта; след това добавете брашното и олиото, накрая бакпулвера. Палачинките се пекат (изглеждат и почти миришат) като трдиционните палачинки. Готовите може да се мазнат с масло евентуално За плънката: гъби, чесън, копър, сол черен пипер, мазнина и малко вода се задушават, докато станат готови. Готовата плънка се завива в палачинките и стават много вкусни. ---------------------------- Брускети Необходими продукти: типов, ръжен или пълнозърнест хляб 2- 3 домата 1 морков 50гр маслини Приготвяне: Доматите се попарват във вода, обелват се, махат се семената и се минават през ренде. Морковите и маслините също. Получава се пюре,което се сгъстява с 1-2с.л. зехтин. Режат се тънки филии хляба и се маже на тънко със сместа. Подрежда се в тавичка и се пече във фурна на 180-200 градуса. След като ги опекат се чупят на по-малки хапки с големината на брускети ------------------------------------- Питки със зехтин и маслини Продукти за 6 порции 1кг. готово хлебно тесто по 100 гр. различни маслини 1 връзка магданоз 2-3 стръка риган 1/2 к.ч. зехтин Маслините се обезкостяват и режат на дребно. Смесват се нарязания магданоз и риган. Тестото се разделя на топки. Във всяка топка се прави дупка и се пълни с маслините. Затваря се с тестото. Всяка топка се потапя в зехтин и се нареждат в тава. Оставят се да втасат. Когато станат готови, се пекат в умерена фурна 30-40 мин. Десет минути преди да се извадят, се пръскат с вода, за да омекне коричката. -------------------------------------------- Бързи соленки 1 ч.ч. бира, 1 ч.ч. олио, брашно, сол Смесват се в купа олиото и бирата, прибавя се брашно да се омеси меко тесто, сол. Разточва се на кора с дебелина около 0.5 см и се реже на ленти или с формички. Отгоре по желание може да се поръсят с ким. Редят се в намаслена тава и се пекат в предварително загрята умерена фурна до розово. --------------------------------------- Пица -Питка 500 г брашно 1/2 кубче хлебна мая 1-2 ч.л. захар 3 глави червен салатен лук - 300 г 100 г сушени мариновани домати 1 с.л. доматено пюре 1 с.л. чесън на прах 1 с.л. риган сол и черен пипер на вкус 1. В купа разтваряме ½ кубче мая в 70 мл хладка вода и прибавяме захар. Добавяме маята към брашното. Посоляваме и наливаме вода. Омесваме тесто и изчакваме да втаса. 2. В зехтин запържваме лук и добавяме нарязани сушени домати. Поръсваме с риган, сух чесън и доматено пюре. 3. Омесваме плънката с тестото и изсипваме в тавичка, покрита с хартия за печене. Печем пицата-питка 10 мин. във фурна, загрята на 200 градуса. Намаляваме на 160 градуса и печем още 50 мин -------------------------------------------------------- Oхлюв с плънка от зеле и лук 1 пакет суха мая (7 г) 1,1/2 ч.ч. топла вода 1 непълна чаена лъжичка захар 1/2 с.л. сол (или малко повече) 50 г разтопено масло брашно за не много твърдо тесто за плънката:задушено зеле+ 1 глава лук, пресни зелени подправки,сол Замесваме тестото.Оставяме го да втаса около 1 час или по-малко,ако в стаята е топло. Разточваме го на голям правоъгълник Покриваме правоъгълника със изстиналата плънка. Завиваме го на руло. А рулото на охлюв.Слагаме в намазнена с олио тава.Оставяме да втаса още малко. Печем до "суха клечка". ------------------------------------------- Чушки в доматен сос Овалвам печени чушки в брашно и запържвам леко, изваждам върху кухненска хартия да се отцеди. След това в тигана слагам дом.сос, смачкани 1-2 скилидки чесън, лъжичка захар и риган(подправките могат да варират според вкуса ви). Поръсваме соса със струйка зехтин. Заливам отцедените чушки и поръсвам с магданоз. Други идеи за този ден : Зеленчукова супа с фиде Доматена супа с фиде |
Автор: | floresita [ 22 Яну 2012, 22:46 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Ох ,ами много се извинявам на тези който са очаквали да напиша рецептата за маслиновата паста,обаче цял ден се занимавам с този форум и мъжо ми ще ме сурвака Той е все по командировки и сега си е дошъл, обаче аз съм като обсебена, даже във фейсбук не съм влизала 2 дни... Та за пастата: Маслинова паста около 300гр черни маслини без костилки, се пасират с една неголяма глава лук,малко зехтин,магданоз,пресен босилек-така за въглехидратния ден може да се добави и варено яйце или извара,но автоматично минава в деня за белтъчини Аз лично пърленката след като я намажа с маргарин докато е топла и я поръся с чубрица,я сгъвам на 2 като тостер и си я пълня със салата:зеле,моркови,домати,краставици или каквото имате под ръка. Предполагам че и с лютеница ще е супер или с кьопоолу,незнам така ли се пише |
Автор: | Marina [ 23 Яну 2012, 00:53 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Лешникови бисквитки Разглеждайки рецептите в книгата, стигам до извода, че лешниковите ми бисквитки са си напълно режимни, затова ще ви споделя рецептата: 1ч.ч. смлени лешници (или, ако предпочитате, бадеми) 2/3ч.ч. захар 1ч.ч. + 1с.л. брашно щипка сол 115г масло, разтопено 1 голямо яйце, леко разбито 2 ванилийки 1 натурален шоколад Лешниците, захарта, солта и брашното се смесват в купа. Към тях се добавят маслото, яйцето и ванилийките. Разбърква се хубаво. Тестото се оставя в хладилника за поне половин час (можете да го приготвите и от предишния ден). Фурната се загрява предварително на 175градуса. От тестото се оформят малки топчета (с големината на малък орех) и върху всяко се притиска по 1 парченце натурален шоколад. Може вместо шоколад да притиснете с пръст и да напълните образувалата се дупка с мармалад по свой избор. Пекат се 10-12мин. Внимавайте да не ги препечете |
Автор: | снежинка [ 23 Яну 2012, 11:38 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Овесени бисквитки - това е рецепта за 1 доза, но аз си направих половината и станаха 15 големи бисквити, слагах сместа с лъжица в тавата без да правя топчета и замених някои продукти като маслото , захарта и брашното и пак са много хубави. Сложих зехтин\това имах\, подсладител и царевично брашно смесено с пшенични трици за да са по диетични. Мисля ,че става да замени позволената торта , аз хапнах 2 бисквитки и 1 мъничка топка бял сладолед за вечерята! Успех! Рецепта за вкусни бисквити с овесени ядки и сушени плодове, меки и пухквави и когато изстинат http://gotvarstvo.georgievi.net/a/biscuits-oats100 гр краве масло 1 ч.ч. кафява захар 2 яйца 2 ч.ч. брашно (бяло или грахам) 3 ч.ч. финни овесени ядки 1 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. канела 1 пакетче ванилия по желание: 1/2 ч.ч. стафиди (и нарязани сушени плодове) или 1/2 ч.ч. орехи, нарязани на ситно * В купа смесете кафявата захар и маслото. Добавете яйцата и разбийте на крем; * Смесете брашното, канелата, содата за хляб и ванилията. Пробавете и овесените ядки и разбъркайте; * Смесете овесените ядки и разбитите яйца. Ако ще добавяте сушени плодове или ядки се добавят сега и се замесва тесто; * Покрийте с кърпа и оставете за 1 час; * Покрийте тава за печене с готварска хартия или леко намзнете с олио.Загрейте фурната на 190 градуса; * От тестото оформете топчета колкото орех, които сплескайте между дланите си и подредете оформените бисквити в тавата на разстояние една от друга; * Печете бисквитити около 8-10 мин, като го оставите около 5 мин да изстинат на скарата; Получават се около 35-60 бисквити в зависимост от това колко големи сте направили бисквитите. Сушени плодове и нарязани ядки можете да добавите по желание. Ако тестото ви се вижда сухо, не се изкушавайте да добавяте вода или мляко. . рецепта вариант на овесените бисквитки и натъргана портокалова кора – много вкусно |
Автор: | irgi [ 24 Яну 2012, 21:46 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Макарони с доматен сос макарони 200 г домати 1 глава лук 1 скилидка чесън 1 бр. червена чушка 1 кубче зеленчуков бульон магданоз 1 с.л. джоджен сол 1/2 ч.л. захар олио Лукът, чесънът и чушката се нарязват на едри кубчета и се запържват в малко мазнина. Прибавят се обелените и нарязани домати, джоджен, сол, захар и зеленчуковият бульон. Задушава се. Към получения сос се прибавят нарязания магданоз и се пасира. Макароните се сваряват. Всяка порция макарони се залива със соса. |
Автор: | Reni [ 26 Яну 2012, 01:55 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
----------------------------------------------------- Спагети с патладжан и маслини (невероятна рецепта на Иван Звездев) 1 пакет спагети 2 патладжана - 500 г 100 г маслини 5-6 скилидки чесьн 2 с.л. каперси 10-12 листа пресен босилек (2 с.л. сух) 8-10 с.л. зехтин сокът на 1 лимон сол на вкус Нарязваме патладжани на кубчета. Поръсваме сол, разбъркваме и ги оставяме да се отцедят за 10-15 минути от сока. Изсипваме спагетите в силно кипяща подсолена вода и ги варим около 10 минути. Изцеждаме спагетите и измиваме патладжаните. Нарязваме скилидки чесън на ситно. Загряваме зехтин и запържваме нарязания чесън за 20-30 секунди. След това добавяме кубчетата патладжан и пържим 5-6 минути (аз го правя по обратния начин - запържвам патладжанчетата и върху тях стисвам чесъна). Прибавяме маслини, каперси и разбъркваме. Поливаме лимонов сок (вместо лим. сок снощи сложих останалата доматена салца от чушките, за които писах по-горе). Наситняваме босилек на ивици и изсипваме спагетите. Поливаме със струйка зехтин, разбьркваме добре и поднасяме. Аз бих искала да дам своето мнение, като се надявам не сам нахална. Когато си купувате паста на пакета трябва да пише, че е направена само от semola dii grano duro. Много е вайно заради глутена. В Италия се произвежда 2 вида паста“ за Италия и за износ. ЗАБРАНЕНА е продажбата на паста, която не е от т.нар. твърдо зърно. Тази за износ се прави и от от двата вида зърно. И още нещичко Пастата се вари преди да се поднесе. Никога не трябва да я оставяте на престоява. Т.е. преценете времето за приготвяне на соса , така че включвате навреме и втори котлон за варенето на пастата. И не я миите или преварявайте Приятен апетит! |
Автор: | floresita [ 26 Яну 2012, 16:27 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Макароните на баба ми Загряваме в дълбок съд малко олио,гогато се нагорещи изсипваме вътре макароните,кускуса,арпа фидето....или каквото там сте си наумли.Запържваме ги за много кратко 1-2 мин.Част от тях си променят цвета в златисто...след това ги заливаме с вода.Посоляваме да бъде вкусно.Тайната е в това да се сложи толкова вода,че да изври и да не се прецеждат.Аз затова слагам малко и добавям,ако има нужда.Когато са готови се преместват от котлона.И да има в тях малко водичка,те си я дръпват.Слагаме една лъжица маргарин за аромат.Чесно казано стават супер и без да им се слагат сосове,захар или каквото и да било. Опитайте и ще видите...от ръцете на баба е най-вкусно |
Автор: | Marina [ 28 Яну 2012, 23:19 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Знам, че има вече много рецепти за сосове за паста, но тази ми се вижда много добра и реших да я споделя Аз ще мога да я пробвам чак след 3 дни: Вкусен сос за паста, 2 скилидки чесън, счукани 3-4-5 печени червени чушки, обелени и без семки 1/2 глава лук 1 морков сол, черен пипер, риган Чесънът се задушава с малко зехтин за около минута. Прибавят се нарязаните на ситно лук и морков, както и чушките. Оставят се около 5 мин или докато лукът стане златист. Добавя се малко вода - около половин чаша, както и подправките. Котлонът се намалява и се оставя 20 мин да къкри. Междувременно се сготвя избраната паста. Когато сосът е готов, се пюрира с блендер/пасатор/друг кухненски робот и се слага при вече прецедената паста, след което се сервира |
Автор: | elisaveti [ 30 Яну 2012, 23:43 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Едно различно предложение за въглехидратния ден, включва хляб и Гювеч - Зеленчуково ястие Продукти: Домати, чушки, патладжан, лук, моркови, глава от целина, нарязана на дребни кубчета, чесън, лъжичка брашно, лъжичка червен пипер, пресен магданоз, олио, сол на вкус. В олиото се задушават лука, морковите, чушките, целината и чесъна, после се прибавя обеления, нарязан на кубчета и предварително посолен и оцеден от горчивото, патладжан, накрая нарязаните на дребно домати, когато всички зеленчуци се задушат добре се прибавя лъжичката брашно, червения пипер и се прибавя малко гореща вода за разреждане, оставя се да поври при ниска температура до пълна готовност, накрая се прибавя нарязания магданоз. Всъщност това е класическия гювеч, но без бамя и картофи. Може да се използва и консерва гювеч, когато няма пресни продукти. |
Автор: | elisaveti [ 05 Фев 2012, 00:57 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Вкусен ябълков пай Продукти: 200гр. брашно 200гр. грис 200гр. захар ванилия бакпулвер Тези продукти се смесват добре в суха смес. 7 настъргани ябълки със лъжичка канела разтопено масло - 125 гр (едно пакетче) Приготвяне: В намазнена тавичка се сипва половината от сухата смес, равномерно по цялото дъно, полива се с половината от разтопеното масло, после равномерно се покрива с настърганите ябълки с канела, после втората половина от сухата смес и най-отгоре отново втората половина от разтопеното масло. Пече се в предварително загрята до 180-190 градуса фурна. Става страхотен! (въпросът е в маслото - рецептата е с краве масло, но тук във форума на няколко места прочетох, че не се препоръчва краве масло за въглехидратен ден, защото е от животински произход и препоръките са за маргарин, но според мене, маслото съдържа около 80 % мазнини и никакви белтъчини и също така е многократно по-здравословно от маргарина) Моля за мнението ви? |
Автор: | ГЕРИ [ 05 Фев 2012, 16:55 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Хайде и аз да се включа с една баница. Баница с локум Разточват се корите и се налагат с локум на малки парченца и с орехи . Навива се кората и леко се усуква. Пече се и после се залива със сироп като баклава.Едното трябва да е горещо. Става страхотна. |
Автор: | ГЕРИ [ 05 Фев 2012, 16:59 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
И един Лесен тиквеник с готови кори. На всяка кора се ръси канела, тиква и захар. Аз ги загъвам на правоъгълници и ги запичам хубаво до златисто. Става страхотен и лесен. |
Автор: | vili0 [ 06 Фев 2012, 12:40 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
В един въглехидратен ден : ЗЕЛЕНА ИЗМИШЛЬОТИНА Задуших малко зелен лук, магданоз, копър, коприва и спанак. Разточих две кори /дебелки станаха/. Постлах едната в тавичка тефлонова. Разтелих плънката, а с другата кора затворих, като подгънах крайчетата. Запекох. Хареса ми, но аз обичам много зелении. Вчера : ЗЕЛЕНЧУКОВИ БАНИЧКИ Задуших малко лук, моркови, тиквичка, печена чушка, гъби и много малко домат. Използвах го за плънка във фини точени кори. Запекох. Лично на мен мнооооого ми хареса. |
Автор: | koko [ 08 Фев 2012, 20:06 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Ето една идейка и от мен. Баба ми правеше една Каша с маслини Мисля,че е абсолютно подходяща за въглехидратния ден. Освен това става много бързо. Запържвам една главичка стар лук в малко олио. Слагам 2-3 супени лъжици брашно, да се запържи и то. После лъжичка червен пипер. Разреждам с гореща вода да стане каша с желаната гъстота/в процеса на варене се сгъстява/ Ако е нужно се долива вода. Пускаме черни маслинки във врящата каша.Разбърквайте често да не загаря. Поръсваме с градинска чубрица.По желание се добавя лъжица оцет. Става по-пикантно. Малко сол,защото и маслините са солени. Да ви е сладко! |
Автор: | Marina [ 08 Фев 2012, 21:53 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Утре ще правя Бананов хляб с шоколадови парченца 1,5 ч.ч. брашно 1 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 3/4 ч.ч. шоколадови парченца (мънички) 1 ч.л. канела 100г масло на стайна температура 1 ч.ч. захар 2 яйца 2 презрели намачкани банана 2 ч.л. лимонов сок 2 ванилийки/1 ч.л. ванилов екстракт Предварително се загрява фурната на 175 градуса. Първите 4 съставки се разбъркват в купа. В друга, по-малка купа се слагат шоколадовите парченца и се поръсват с 1 с.л. от брашнената смес и канелата (за да не потъват в сладкиша). В голяма купа се разбива маслото, докато стане пухкаво. След това малко по малко се добавя захарта. Слагат се и яйцата, 1 по 1. После бананите, лимоновия сок и ванилията. Добавя се и брашнената смес, а след нея и шоколада. Разбърква се. Изспива се в намаслена и набрашнена тавичка по ваш избор (може такава за кекс, за хляб, за мъфини...). Пече се около 1 час, в зависимост от фурната ви, като е препоръчително за първите 30-40 мин да покриете тавата леко с алуминиево фолио, за да не изгори отгоре, а да се изпече равномерно отвсякъде. В оригиналната рецепта има и 3/4 ч.ч. орехи, които се слагат при шоколада, но аз нямам в момента и ще ги пропусна. |
Автор: | Did_ka [ 07 Мар 2012, 18:54 ] |
Заглавие: | Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен |
Сандвич за работа задушени гъби на филийки с малко сол и пипер няколко листа маруля две филийки хляб (пълнозърнест) |
Страница 1 от 8 | Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |