90 дневна диета - Форум

Форуми - 90 дневна диета
Дата и час: 13 Май 2024, 04:08

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 199 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2012, 20:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Очички от Линц

Linzer Augen

Необходими продукти за тестото :

300 г брашно,
200 г краве масло ( студено, нарязано на малки парченца)
Сто грама кристална захар , 2 ванилии,  2 жълтъка,  100 гр бадеми/орехи ситно настъргани.

Желе от френско грозде за слепване

Пудра захар смесена с ванилия за поръсване

Смесете сухите продукти върху плот за точене, поставете маслото пао средата и режете , като го ръсите ссъс сухата смес , довършете с ръце пясъчно тесто ( виж в интернет как се прави пясъчно тесто)

Разточете 2-3 мм дебелина и изрежете фигурки, като тези на картинката , на половината избодете очички или някъква по-молка фигурка, печете на 160 градуса 10-12 мин или до порозовяване на крайщата на сладкител Като изтинат слепете с желето и поръсете със пудра захар с ванилиял

Да Ви е сладко ! :D


Прикачени файлове:
136032-big-linzer-augen.jpg
136032-big-linzer-augen.jpg [ 138.61 KiB | Прегледано 9981 пъти ]


Последна промяна Виолина на 27 Дек 2012, 20:49, променена общо 2 пъти
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2012, 20:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
КОЛЕДНИ СЛАДКИ

ВАНИЛИЕВИ КИФЛИЧКИ

Vanille - Kipferl

Необходими продукти за тестото:

210 г масло,
 70 г захар,
100 грама орехи/бадеми смлени ситно,  
250 г брашно 

Пудра захар + ванилии за отъркалване

Направете пясъчно тесто от горните продукти , късайте малки топчете и разтъркалвайте топчето в суджуче с дебелината на моливче, режете парченца по 5 сантиметра от моливчето и завивайте като подковички(кифлички)

Наредете в тава послана с хартия за печене и печете на 18- градуса 8-10 мин или докато сладките леко порозовеят !

Оставете да поизстинат и отъркаляйте или поръсете, още леко топли , в пудра захар с ванилия !

Да Ви е сладко ! :D


Прикачени файлове:
407201-big-vanille-kipferl.jpg
407201-big-vanille-kipferl.jpg [ 168.42 KiB | Прегледано 9981 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2012, 01:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Домашни понички

Продукти:

3 жълтъка
500 мл топло мляко
кората на 1 лимон
1,5 с.л. захар
1 чаена лъжичка ром
1 ванилова захар или ванилия
150 г краве масло
750 грама брашно
25 г прясна мая
олио за пържене
пудра захар за поръсване
сладко от кайсии (или друго по желание), баварски крем или шоколад за пълнене

Начин на приготвяне:
В малка купа се разтваря маята с малко мляко, добавете една чаена лъжичка захар и се оставя на топло място за да се надигне маята . Смесете пресятото брашно, захарта и лимоновата кора. Разтопете маслото, оставете да изстине, след което добавете яйчните жълтъци, маята, рома, останалото мляко и разбъркайте добре заедно с брашното , за да се превърне в меко, еластично тесто, което не е лепкаво.

Оставете тестото на топло да втаса (докато удвои обема си). След това сложете тестото върху повърхност, върху която сте поръсили брашно. Разточете сега с точилка леко тестото така до дебелина от 1,5 см и с кръгла формичка изрежете понички.
Изпържете в дълбока тенджерка пълна с горещо масло (за предпочитане при 170 ˚C), така че всяка страна да се пържи по 2-3 минути.
За да се образуват характерните пръстени, ги обръщайте само веднъж. Маслото се загрява до 170C тогава поничките най-добре и имат бял пръстен в средата. Извадете ги и ги поставете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина и след, като изстинат ,внимателно ги напълнете с мармалад по желание, крем или течен шоколад Нутел.
Поръсете ги накрая с пудра захар.


Прикачени файлове:
krafne_1.jpg
krafne_1.jpg [ 96.63 KiB | Прегледано 9974 пъти ]
priprema_krofni.jpg
priprema_krofni.jpg [ 82.36 KiB | Прегледано 9974 пъти ]


Последна промяна Виолина на 08 Яну 2013, 13:17, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2012, 01:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Шоколадови пастички "Фантазия"

Това са много вкусни пастички за любителите на шоколад, просто ви оставят безмълвни. :D

Блат :
• 8 яйца 
• 250 грама масло 
• 200 грама захар 
• 4 супени лъжици брашно 
• 1 бакпулвер 
• 200 грама готварски шоколад

Разбийте маслото със захарта на пяна.
Добавяйте и разбивайте един по един жълтъците докато се поемат от маслената смес, добавете след това разтопеният шоколад и накрая и брашното пресято с бакпулвера.
След това внимателно с дървена лъжица, добавете към шоколадовата смес разбитите на сняг белтъци и изпечете в голямата тава на печката.
Печете 40 минути при 180 C и като изтине сиропирайте с 300 мл студено мляко

Крем:
• 1 литър сметана за разбиване 
• 400 гр. готварски шоколад

Сметаната и шоколада смесете в съд и сложете на слаб огън или на водна баня , при непрекъснато разбърква се, докато шоколадът се стопи напълно( сметаната не трябва да завира !)
Като истине - разбийте на крем с миксера на най-високи обороти с бъркалката за белтъци .
крема нанесете леко върху изпеченият блат. Оставете в хлрадилник за няколко часа .Нарежете на пастички. Поръсете с карамелизирани орехи - орехов крокант .

Насладете им се ! :D


Прикачени файлове:
cokoladnekocke03.jpg
cokoladnekocke03.jpg [ 120.74 KiB | Прегледано 9974 пъти ]
cokoladnekocke01.jpg
cokoladnekocke01.jpg [ 145.69 KiB | Прегледано 9974 пъти ]
cokoladnekocke02.jpg
cokoladnekocke02.jpg [ 161.24 KiB | Прегледано 9974 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2013, 00:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Шоколадов мус


Прикачени файлове:
dsc_0034d0b0.jpg
dsc_0034d0b0.jpg [ 115.45 KiB | Прегледано 9764 пъти ]



Продукти за 2-4 порции:

100 гр. черен шоколад ( може и с млечен )
гореща вода
2 жълтъка
2 белтъка
200 гр. сметана
2 суп. лажици захар
1 щипка сол

Жълтъците заедно сас захарта хубаво се разбиват.
Шоколадът се разчупва на големи пар4ета, поставя се в купа, и се залива с горещатата вода. Оставя се малко да поседи (проверява се, дали шоколада е омекнал с клечка за зъби, заштото той не променя формата си), след като омекне се изсипва водата. Кам него барзо се прибавят разбитите сас захарта жълтъци и хубаво се разбърква (с миксер).
След това се разбива сметаната на сняг и се прибавя кам получената смес, като се разбърква само с лъжица. Разбиват се и белтъците заедно сас солта на сняг и се прибавят съшто кам сместа, като много внимателно се разбърква с лъжица.
Сместа се поставйа в купа, а може и в малки купички и се слага в хладилника за 5-6 часа, а най-добре и цяла нощ.

Мусът може да се съхранява в хладилник, не повече от 1-2 дни .


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013, 23:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Карфиол с бял сос

Продукти:
3 - 4 глави карфиол
1/2 чаена чаша растителна мазнина
3 супени лъжици брашно
2 - 3 скилидки чесън
сол, черен или бял пипер, индийско орехче, чубрица
Приготовление:
Карфиолът се накъсва на по-едри цветчета и се попарва в подсолена вода. Отцежда се и се сипва в чиния. От мазнината, брашното и отварата от карфиола се приготвя гъст сос, който се подправя със счукан чесън и другите подправки. Изсипва се върху карфиола и се поднася топъл.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013, 23:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Каша от елда

1 чаена чаша елда
2 чаени чаши вода
Елдата се сварява.
След сваряването се добавят мед на вкус, орехи, стафиди.


Сух щрудел

1 и 1/2 кг ябълки
1 ч. ч. грис
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 бакпурвер
канела
3/4 ч. ч. растителна мазнина
Смесват се грисът, брашното с бакпулвера и захарта. Настъргват се ябълките и се добавя канелата. Двете смеси се разделят на три равни части. Намазва се с масло тавичка и се редят – пласт суха смес, пласт ябълки. Отгоре се завършва с ябълки. Полива се с мазнината и се пече в средно силна фурна. Сладкишът трябва да престои 1 нощ преди да се консумира.


Сурови “Бомбички”

около 1 ч. ч. мед смесен с тахан /2:1/
1 ч. ч. пшеничен зародиш
1 ч. ч. смлени орехи /бадеми, лешници/
1/2 ч. ч. белен суров слънчоглед
сусам, канела
Всички продукти се смесват. Ако сместта е много
суха, се добавя още малко мед. Правят се малки
топчета, които се овалват в смлени орехи или
кокосови стърготини. Съхраняват се в хладилник.



Крем с кисело мляко

1 пакет обикновени бисквити
1 кофичка кисело мляко
1 кофичка заквасена сметана
1/2 ч. ч. пудра захар
плодове: кайсии, круши, сини сливи
плодов сироп
Бисквитите се натрушават на ситно или се смилат.
Смесват се киселото мляко, сметаната, пудрата
захар и нарязаните на парченца плодове.
В купички се редят слой бисквити, поръсват се с
малко плодов сироп и се заливат с млечната смес.
Слагат се в хладилник няколко часа.



Сладкиш с круши


Продукти:
4 - 5 средно големи пресни или от компот круши
125 г чисто масло
5 яйца
3 супени лъжици прясно или кисело мляко
12 супени лъжици брашно, смесено с 1 бакпулвер
12 супени лъжици захар
1/2 чаена лъжичка канела
Приготовление:
Крушите се нарязват на едри кубчета. Маслото, яйцата и захарта се разбиват с миксер. Добавят се канелата, млякото и брашното с бакпулвера. Цялата смес се обърква внимателно с крушите. Изсипва се в намаслена и поръсена с брашно тава. Пече се в умерена фурна.


Сладкиш с ябълки


Продукти:
1 кг ябълки, обелени и нарязани на филийки
1 чаена чаша олио
9 кафени чашки брашно, смесено с 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
10 супени лъжици вода
канела, мед
Приготовление:
От брашното, мазнината и водата се омесва тесто, което се разточва на две кори.
В намаслена и поръсена с брашно или галета тава се слага едната кора. Нареждат се ябълките, поръсват се с канела и се покриват с другата кора. Отгоре тя се набожда с вилица на няколко места. Изпича се в умерена фурна. Когато е готов, сладкишът се намазва обилно с мед и се оставя да попие добре.


http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/recepti1.php


Последна промяна Виолина на 17 Яну 2013, 23:26, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2013, 21:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Кюфтета от тиквички с овесени ядки

За Греховна вечеря

Прикачени файлове:
012691286.jpg
012691286.jpg [ 18 KiB | Прегледано 9672 пъти ]



Продукти:

1 яйце
2ч.ч. настъргани тиквички
1к.ч. нарязан пресен лук
1/2к.ч. нарязан копър
1к.ч. овесени ядки
1к.ч. царевичен грис
1к.л. сол
чер пипер
царевичен грис за овалване

Приготвяне:

Във купа слагаме настърганите тиквички.Добавяме яйцето,овесените ядки,пресния лук,копъра,царевичния грис и подправките.Омесваме сместа.Тиквичките не се отцеждат.Оставяме да престои около един-два часа.Това се прави за да може овесените ядки да поемат сока от тиквичките и да се спои сместа.С мокри ръце оформяме топче от сместа,овалваме го в царевичния грис и леко го притискаме.Нареждаме в тавичка с мазнина.Печем в гореща фурна около двадесетина минути,докато се образува коричка на кюфтетата.Доливаме гореща вода и печем до готовност.


Последна промяна Виолина на 17 Яну 2013, 23:25, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2013, 23:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Да си приготвим кюфтета от моркови

За Греховна вечеря

Прикачени файлове:
shotlandski-kuftenca.jpg
shotlandski-kuftenca.jpg [ 47.5 KiB | Прегледано 9671 пъти ]


Морковите са истинска съкровищница на полезни вещества. Те съдържат много минерали, витамини и етерични масла. Морковите са богати на каротин, който в тялото на човека се преобразува във витамин А.

Витамин А е мастноразтворим, затова трябва да се консумира с мазнина, за да се усвои напълно от организма. Морковите спомагат за растежа при децата.

Суровите моркови са вкусни, настъргани на салата, но ако приготвите от тези полезни зеленчуци кюфтета, всички ще ви признаят за ненадминат кулинарен талант.

Необходими са ви :

4 едри моркова,
3 яйца,
125 г. грис,
250 мл прясно мляко,
100 г галета,
25 г масло,
щипка сол
и олио за пържене на кюфтетата.

Измийте морковите, изчистете ги и ги настържете на едрото ренде. Изсипете ги в тенджера, добавете млякото, маслото и солта. Задушете сместа на слаб огън до омекване.

Добавете гриса. Разбъркайте до еднородна маса и варете на слаб огън пет минути. Охладете сместа. Отделете белтъците на яйцата. В изстиналата смес добавете жълтъците и разбъркайте.

Разбийте белтъците. Нагрейте тигана на среден огън и намажете с олио. Оформете кюфтета от морковената смес, потопете ги за секунда в разбитите белтъци, оваляйте в галета и пържете.

Запържете от двете страни до златисто. Можете да опечете кюфтетата на фурна – готови са след петнадесетина минути. Готовите кюфтета сервирайте със сметана, сирене или дори със сладко.

Можете да приготвите сладки кюфтета от моркови – необходими са ви две ябълки и шепа стафиди. Обелените ябълки се настъргват на едрото ренде и се добавят към морковите и млякото.

Задушават се, добавя се предварително накиснатите за десетина минути в гореща вода стафиди и се задушават още две минути. Добавете към сместа три чаени лъжички захар и една ванилия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2013, 15:00 
Offline

Регистриран на: 24 Яну 2013, 00:40
Мнения: 4
Здравейте ! Ето една рецепта и от мен :

Прости питчици

1 яйце
1 ч.ч кис.мляко
1 ч.л сода бикарбонат
1/2 ч.ч олио
3 ч.ч брашно
2 ч.л сол или на вкус (попринцип преди да започна диетата ги правех със сирене стават уникални )


Разбивам яйцето . Добавям към него киселото мляко със разтворената в него сода , а след и олиото . На края слагам солта и брашното като малко по малко прибавям брашното докато стане лепкаво тесто . Късам го на колкото ми харесват големи парчета правя ги на топченца слагам ги в намазнената тавичка и ги пека до златисто на 200 градуса . Да ви е сладко !
* За мерките се използва една и съща чаша


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013, 00:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ХРУПКАВИ И МНОГО ВКУСНИ КРАКЕРИ

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.0


Прикачени файлове:
image.jpg
image.jpg [ 162.5 KiB | Прегледано 9616 пъти ]



2 чаши (240 мл) овесени ядки
1/2 ч. смлени орехи
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар (може 1 или да не слага)
1 чаша вряла вода
1-2 ч.л. олио или зехтин

1. Смесете в купа овесените ядки, орехите, солта и захарта.
2. Залейте сместа с врялата вода и хубаво разбъркайте до получаване на лепкаво тесто. Добавете олиото.
3. Покрийте тава с хартия за печене, изсипете овесената смес и със силиконова лопатка, като я мокрите, я разстелете равномерно. Разрежете на правоъгълници.
4. Печете в предварително загрята фурна на (200-220 С) 30-40 мин, до приятен кафеникав загар. Оставете да се охлади на решетка, разчупете по срезовете и поднесете.
N.B. Това е базова рецепта, може да регулирате количествата на солта и захарта, да използвате подсладител според вкуса. Може да добавяте подправки за солените или мед и сушени плодове за сладкия вариант. За сладките сложете само щипка сол.
Получават се много ароматни, хрупкави бисквитки-крекери, несравнимо по-вкусни от готовите в магазина.

Моите бележки: Правя по-често солени, добавям в сместа кимион, чер пипер, босилек, риган, чубрица, мащерка, може сусам, слънчогледови семки, ленено семе, стават фантастични. На сладките обикновено стафиди или други сухи плодове, ванилия, канела, според вкуса. В моята печка пека на 190 град. 25-30 мин. Най-лесно разравнявам сместа с мокра ръка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2013, 17:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия

ВЗЕМЕТЕ СИ ЗЛАТНИ КЮЛЧЕТА, МОЛЯЯЯЯ :D



Прикачени файлове:
grains-bar3-1024x841.jpg
grains-bar3-1024x841.jpg [ 247.08 KiB | Прегледано 9647 пъти ]


ПРОДУКТИ:
170г овесени ядки
100г сушени кайсии
50г слъногледови семки
50г тиквени семки
50г сусам
50г бадеми
50г ленено брашно
50г кокосови стърготини
1 банан
50г агаве
150г мед
50г шарлан
20г ром
1 малък портокал
щипка сол

КАК ДА ГИ ПРИГОТВИМ ,ЩЕ ВИ КАЖЕ ВАНИЛКА , СЛЕДВАЙТЕ ЛИНКА :D :

http://vanillka.com/2012/12/17/gold-bars/


Прикачени файлове:
grains-bar2-1024x775.jpg
grains-bar2-1024x775.jpg [ 245.34 KiB | Прегледано 9647 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013, 02:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Спагети по китайски

Прикачени файлове:
363d0b8589d99d441c890157c746d157.jpg
363d0b8589d99d441c890157c746d157.jpg [ 16.75 KiB | Прегледано 9646 пъти ]



Продукти:
200 гр. спагети
25 мл. соев сос
3 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
1 ч.л. лют пипер на люспи
1 ч.л. нишесте
1 к.ч. студена вода
3 стръка пресен магданоз
перата на 1 стрък лук.
Приготвяне:
Сваряваме спагетите по указанието на пакета.
В дълбок съд запържваме в сгорещената мазнина чесъна и люспите пипер.
Добавяме нишестето разтворено във водата.
Добавяме соевия сос и разбъркваме.
След като се сгъсти соса, добавяме спагетите отцедени от водата.
Разбъркваме да се овкусят и снемаме от огъня.
Поръсваме със свежият лук и магданоз и сервираме.
Сервираме като гарнитура или безмесно ястие.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013, 03:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Орзо и кус-кус ( и двете макаронени изделия ) с ядки

Прикачени файлове:
8f0c1dd6aaf2fd6af886f756aa87bd45.JPG
8f0c1dd6aaf2fd6af886f756aa87bd45.JPG [ 242.96 KiB | Прегледано 9651 пъти ]


Продукти:
100 гр. кус кус,
150 гр. орзо,
1/2 ч.ч.ядки,
1/2 връзка магданоз,
1/2 лимон,
3 с.л. зехтин,
1 ск. пресован чесън.
Приготвяне:
Кус кусът и орзото сваряваме според указанието.
Смесваме в купа с ядките, магданозът, лимоновият сок, сол и чесънът.
разбъркваме и сервираме като гарнитура или ястие.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013, 03:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Печени картофи с чесън

Прикачени файлове:
5022a653da408a6a52c2d9edc014b494.JPG
5022a653da408a6a52c2d9edc014b494.JPG [ 24.3 KiB | Прегледано 9628 пъти ]

12 средни по големина пресни картофа,
6 с.л. зехтин,
2 с.л. оцет,
6 скилидки чесън, нарязани на филийки,
сол,
подправки по вкус.

Картофите се нареждат в тавичка, режат се вертикално на разстояние около 1/2 см. не до края.
Във всеки разрез се слага по филийка чесън, поливат се със зехтин и оцет, поръсват се с подправките и се посоляват.
Пекат се около час в загрята фурна.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013, 03:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ПОСТЕН МЕДЕН СЛАДКИШ


Прикачени файлове:
0d822ec228dd.jpg
0d822ec228dd.jpg [ 51.07 KiB | Прегледано 9610 пъти ]



1 ч.ч захар,
1 ч.ч вода,
2 с.л. мед,
1/2 ч. л. сода,
1 бакпулвер,
2 с. л. какао или кафе,
по ½ ч.ч. стафиди, начупени орехи, олио,
каквото и да е сладко, ако решите да разрежете блата и да го намажете със сладкото.
по щипка канела, карамфил, кориандър или джинджифил,
брашно – приблизително 2 ½ ч.ч.

В съд сипете захарта, водата и олиото, загрейте леко и добавете меда. Бъркайте на слаб огън до разтварянето на захарта и меда. Оставете да изстине.
В изстиналата течност сипвате содата, какаото или кафето, подправките. Хубаво разбърквате, за да няма грахулки. Добавяте орехите, стафидите и брашното с бакпулвера. Тестото прилича на гъста сметана. Изсипете във форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете на умерена фурна около 30-35 мин. Изстиналият сладкиш може да срежете на две и да го намажете с мед или сладко.

Понякога не дочаква да го разрежа и намажа със сладко, но и без него е вкусен. Мек и пухкав е.


Последна промяна Виолина на 02 Фев 2013, 10:52, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013, 03:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ БЕЗ МАЗНИНА


Прикачени файлове:
1de73c2d170f.jpg
1de73c2d170f.jpg [ 80.74 KiB | Прегледано 9609 пъти ]



2-3 ябълки или 5-6 дребни
1 яйце
1 чаша захар
1 чаша кефир
1 с.л. канела
ванилия
пакетче бакпулвер ( 2 ч.л.)
1,5 чаши брашно

Разбиваме яйцето със захарта, може с миксер, може и с тел. Добавяме кефира, разбъркваме, добавяме брашното с бакпулвера, канелата и ванилията. В полученото тесто сипваме нарязаните на кубчета ябълки, разбъркваме, сипваме сместа в леко намаслена тавичка и печем на 180 град приблизително 40-50 мин.

Моите бележки: Вместо кефир използвам кисело мляко, ако е гъсто, разреждам с вода 3:1. Яйцето и захарта разбивам с тел, не е нужно да се престаравате. Към готовото тесто добавям и натрошени орехи, обичаме ги в сладкиши. Пека в тортена форма с диам. 25 см, 30 мин, при температура 160-170 град за моята фурна. Съобразете печенето с вашите печки, проверява се дали е готов като кекс – с пръчица или телено приспособление. Много бърз, икономичен, лесен, вкусен и ароматен сладкиш, липсата на маргарин или масло в него също е плюс, не съхне и на другия ден. Чашата, която използвам е 240 мл. Ако ябълките ви са сладки, може да намалите малко захарта.


Последна промяна Виолина на 02 Фев 2013, 10:58, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2013, 10:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ЛИМОНОВИ ПАСТИЧКИ


Много свежи и приятни!

Прикачени файлове:
e13bd977794f.jpg
e13bd977794f.jpg [ 106.95 KiB | Прегледано 9444 пъти ]


Продукти:

За тестото:

1 ч.ч. брашно / от 250 мл/
113 гр краве масло от хладилника
1/4 ч.ч. пудра захар

За плънката:

1 1/2 ч.ч. захар
5 яйца
2 с.л. настъргана лимонова кора
3/4 ч.ч. лимонов сок /пресеноизстискан/
1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л бакпулвер

Приготвяне:

Включвате фурната на 180 градуса С. Разбивате с миксер на ниска скорост брашното, нарязаното на парченца масло и пудрата захар. Получава се ронливо тесто, на маслени трохи. Изсипвате го във форма - квадратна 20х20см. и правите равен слой на дъното. Ако лепи по ръката - ръсите леко с брашно. Печете 8-10 минути - тестото не трябва да се зачервява, а да се запече. Изваждате и оставяте да се охлади.

В това време правите плънката - разбивате всички съставки и изливате върху основата. Печете 25-30 мин, но това е пак според фурната. Според мен повече от 30 мин не му трябват. В моята фурна става за 25. Проверява се като чийзкейк - като поклатите тавичката, средата му се клати лекичко. Изваждате от фурната, оставяте да изстине, след това в хладилника - както е с тавата. Като постои час-два /колкото ви е търпението /, изваждате, ръсите с пудра захар и режете на пастички. Пълнежът е с нежна кремообразна консистенция - ако го опечете, както трябва. Ако постои повечко във фурната - става много нежен и пухкав, но не като крем. Сладкишът и в двата случая е вкусен и много свеж.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2013, 11:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ДОМАШНА НУТЕЛА


Прикачени файлове:
2a88d0907622.jpg
2a88d0907622.jpg [ 44.85 KiB | Прегледано 9441 пъти ]



250 гр. краве масло
150 гр. шоколад "Нугат"
2 кутии подсладенo кондензирано мляко, приблизително 800 гр
3-4 с. л. какао на прах

1. Разтопете маслото в съд на бавен огън.
2. Свалете от огъня и добавете шоколада да се разтопи в горещото масло, хубаво разбъркайте.
3. Добавете подсладенoто кондензирано мляко и пак разбъркайте.
4. Накрая сложете какаото и бъркайте до гладка смес. Сипете нутелата в бурканчета и приберете в хладилника.

Моите бележки: Не можах да открия нугат и направих нутелата с млечен шоколад, сложих два по 90 гр. За да не става какаото на бучици, пресейте го през цедка/ситце в съда и разбъркайте. Аз бърках с тел, става и с лъжица. Може да пробвате с половин доза, от цялата се получава смес приблизително 1.200 кг според авторката. Аз насипах в различни бурканчета, трудно ми е дакажа количество. Какава трайност може да има също не е известно, но мисля, че просто няма да се застои дълго, на препечена филийка е разкош, пък и само с лъжичка, също!


Прикачени файлове:
45c1c43cea14.jpg
45c1c43cea14.jpg [ 51.58 KiB | Прегледано 9441 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2013, 11:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Крем супа от картофи

(За въглехидратна смесена вечеря)


Прикачени файлове:
R8717Ureni55N45450.jpg
R8717Ureni55N45450.jpg [ 20.25 KiB | Прегледано 9445 пъти ]



Необходими продукти

1 кг картофи
150-200 мл прясно мляко
50-60 г масло
сол
индийско орехче
черен пипер
крутони
Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се варят в подсолена вода. След сваряването се намачкват и се пасират. Добавя се млякото и се слага отново да заври и се добавя изпърженото масло. Накрая се добавя индийско орехче и черен пипер. Поднася се топла с крутони.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 10:28 
Offline

Регистриран на: 26 Яну 2013, 21:34
Мнения: 81
Включвам се и аз със една рецепта която гледах в едно кулинарно предаване става вълшебно и аз много го харесвам , мисля че е подходящо за любимия ми ден от диетата ето и рецептата :

Ябълков сладкиш с грис

Необходими продукти:

5-6 средно големи ябълки
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. грис
1ч. ч. захар
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. канела
малко олио за поръсване между съставките

Начин на приготвяне:

1. В купа се разбъркват сухите съставки.
2. Ябълките се рендосват и към тях се добавя канелата .
3. В намазнена форма се редят на пластове ябълки, суха смес, ябълки, суха смес и така до изчерпване на продуктите, като се завършва със сухата смес. отгоре се поръсва с малко олио.
Пече се на 180 градуса около 35-40 минути или до хубав златист цвят. По желание, като изстине се поръсва с пудра захар и ванилия.

Да ви е сладко!

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 15:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Много подходящ , ето и снимка към горната рецепта :

Ябълков сладкиш с грис


Прикачени файлове:
R16746UmondN81277.jpg
R16746UmondN81277.jpg [ 97.86 KiB | Прегледано 9426 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 17:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Киш с тиквички

За въглепхидратна солена вечеря ( 1 парче се полага, с големината на парче торта )

Прикачени файлове:
579a20eead6d.jpg
579a20eead6d.jpg [ 97.17 KiB | Прегледано 9425 пъти ]


5 яйца големи
1/2 чаша пармезан ( !!! пармезана тъй като е сирене с над 60% мазнини в нашата диета не е белтъчина , а е мазнина !!!)
1/3 чаша олио
1 чаша брашно + 1 ч.л. бакпулвер
1 средна глава лук, нарязана наситно
3 чаши тиквички, тъничко нарязани (2 средни тиквички горе-долу)
сол, чер пипер, магданоз, риган

В голяма купа се разбиват яйцата с тел, добавят се останалите продукти, без тиквичките, сместа се разбърква хубаво.
Добавят се и тиквичките, пак се разбърква хубаво.
Сместа се изсипва в намаслена тавичка (диаметр 24 см. и 5см. дълбока), и се пече 30-35-45мин. на 180 град или до готовност. Това е рецептата. По желание може да се добави месо по средата, сипва се половината смес в тавичката, месото, останалата смес с тиквички. Аз сложих малко пилешко, просто имах останало сварено. Може и запържена кайма. Докато се пече, се носи страхотен аромат.

Моите забележки: Невероятно вкусен е и топъл и студен. Добавих малко пасиран чесън в тестото, чудесно се връзва на вкус. При мен се изпече за 40 мин, но доста го позачервява


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 17:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
СЛАДКА БАНИЦА С ТИКВИЧКИ

За Греховна вечеря - полага се парче с размерите на едно парче торта !


Прикачени файлове:
caf7d7144a0c.jpg
caf7d7144a0c.jpg [ 60.1 KiB | Прегледано 9425 пъти ]


Рецептата за тая невероятно вкусна баница ми написа mushmul4е, за което съм и много благодарна! Веднага стана любима вкъщи на всички, а на мен особено много, направя ли я, не мога да се спра, парче след парче, страшно вкусотия е!

1 пакет кори за баница (500 гр)
700 гр тиквички
300 гр захар
4 яйца
180 гр масло
ванилия

Тиквичките се настъргват на ренде, като не се отцеждат, а се запазват всички сокове. Прибавят се захарта, яйцата и ванилията. В тавичка се редят корите, като всяка се маже с разтопено масло и на две места се разпределя плънката. Преди да се сложи да се пече, баницата се разрязва на парчета. Пече се докато порозовее. Става като кремче вътре. Ако се прекали с печенето, плънката изсъхва и не е толкова вкусно. Като изстине се поръсва с пудра захар.

Моите забележки: Освен по начина в рецептата, правя баницата и по-малко по-друг начин - разбърквам в купа всичките продукти за плънката, включително и мазнината (често я правя с олио вместо с масло, пак е много вкусна), слагам една чаена лъжичка с връх бакпулвер, това е половин пакетче, разбърквам хубаво и редя баницата - в намаслена тава две кори, отгоре плънка, пак две кори, плънка и така до изчерпване на корите и плънката. Нарязвам на парчета и слагам да се пече. Пека в загрята фурна на 180 град 30 мин. до зачервяване. Обикновено я слагам, когато температурата е някъде 150-160 град. Направената с бакпулвер баница става по пухкава, тиквичките не се усещат много, а по начина, даден в рецептата се получава креместа баница. Не мога да кажа коя е по-вкусна, харесвам и двете. На голямата снимка е баницата с бакпулвер, на малките без него, направена по начина на mushmul4е.

Опитайте я, струва си!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 17:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ

(по стара домашна рецепта)

Прикачени файлове:
d9456bac953a.jpg
d9456bac953a.jpg [ 81.97 KiB | Прегледано 8555 пъти ]


Продукти:

2 яйца
1 ч.ч. захар
½ ч.ч. олио
¾ ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
ванилия
1 бакпулвер
около кг сини сливи
пудра захар за поръсване

Разбиваме яйцата със захарта. Може с миксер, може и с тел. Постепенно добавяме олиото, като бъркаме, млякото, в което сме разтворили бакпулвера и ванилията, и брашното. Чашата, която използвам е с обем 240 мл. Готовото тесто изсипваме в намаслена и набрашнена форма с диам 26 см. Отгоре подреждаме почистените от костилките и срязане на две сини сливи с отворите нагоре. Печем в умерена фурна, на 160-170 до180 град, според фурната 30-40 мин. Проверяваме за готовност като кекс с клечица. Опечения сладкиш поръсваме с пудрата захар. Обикновено сливите не потъват, но този път използвах едни огромни екземпляри и предполагам, затова потънаха. Но така дори е по-вкусен и сочен сладкишът.

Моите бележки: Много вкусен сладкиш с нежна структура на тестото и прекрасно съчетание с вкуса на сливите. Бакпулвера може да се сложи и в брашното, може и в млякото. Като започна да го правя, включвам фурната и обикновено го слагам да се пече, когато е достигнала 150 град. За моята фурна пека на 160 град 35 мин, но съобразете с вашите. Понякога ръся орехи между сините сливи.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 199 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов