90 дневна диета - Форум

Форуми - 90 дневна диета
Дата и час: 12 Май 2024, 17:33

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 199 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2012, 19:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Мар 2012, 16:30
Мнения: 2
Местоположение: П-в
Такааа..
Сега и аз ще ви дам една много вкусна рецепта за сладкиш.
Аз го наричам

"Ябълково Нещо"

,защото девойчето, което ми го даде навремето не се сети точно как се казва.. :D

Продукти:

4-5 ябълки
2 пак обикновени бисквити (аз лично ползвам онези на "Кристал",че са по-дебелички)
1 пак. краве масло
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1-2 бр. ванилия
1 бакпулвер
4 яйца

Маслото се разтапя (аз директно в тавата го разтапям) и в/у него се нареждат бисквитите.. През това време ябълките се режат на филийки с дебелина каквато вие прецените..Ако го искате по-да се усещат,сложете и повече от посоченият брой.. :). След това се нареждат върху бисквиткте.
Отделно в друг съд захарта и яйцата се разбиват,след това се добавят и останалите сухи продукти.
С полученото тесто залейте и вече наредените ябълки..Пече се като кекс, около 1ч и нещо +/- 20-ина минутки, в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Става уникааалек.

Баща ми умира за него.

А и няма чааак толкова белтъци в него...Само яйчицата.. :)

_________________
"When I close my eyes, I remember why I smile.."
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2012, 13:59 
Offline

Регистриран на: 19 Мар 2012, 15:00
Мнения: 1
ГЪБИ НА ТИГАН

ПРОДУКТИ

500 гр. пресни гъби, нарязани на 4 (или на 6 - ако са големи)
5 с.л. зехтин
5-6 средни скилидки чесън, нарязан на ивички
1 с.л. лимонов сок (или на вкус)
2-3 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте силно зехтина в подходящ тиган. Добавете гъбите, подправете със сол, разбъркайте така че повърхността на гъбите да се покрие с мазнина. Гответе докато течността, отделена от гъбите изври напълно и зе запъжат до златисто за около 5-7 минути. Като разбърквате продължете да готвит еоще 3-5 минути докато гъбите са готови.

Намалете котлона, добавете чесъна и гответе около 30 секунди, добавете лимоновия сок и разбърквйте докато се поеме напълно. Свалете от котлона, добавете магданоза и разбъркайте. Подправете на вкус със сол и черен пипер на вкус.

Утре ми е въглехидратен ден и ще ги пробвам тези гъби :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2012, 11:33 
Offline

Регистриран на: 27 Мар 2012, 10:55
Мнения: 1
Спагети с гъбен сос

Продукти:

4-5 гъбки
1 с.л. брашно
1.с.л зехтин
1 пак. готови спагети без варене /80 гр/

Ползвам такива защото сЪм на работа и нямам много свободно време на обяд, стават много бързо.

Начин на приготвяне:

Нарязвам гъбите на дребно , и ги варя в малко вода до готовност.
В отделен съд запържвам брашното до розово и изсипвам сварените гъби заедно с водата в която са врели.
Вари се не повече от 3-4 мин.
Готовия сос слагам в бурканче,и на обяд само си запарвам спагетите и слагам сос.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2012, 18:57 
Offline

Регистриран на: 23 Мар 2012, 00:19
Мнения: 4
Ще ви кажа как си приготвям здравословна

ПАСТА С ТИКВИЧКИ

за въглехидратния ден.

Макароните, най-добре да са лулички, защото тиквичката влиза вътре при разбъркването и стават като пълнени.
Тиквичката се нарязва на дребно и се сварява на пара.
Така си запазва всички витамини, ако се вари витамините остават във водата.

Пастата се сварява според указанията на опаковката плюс 1 или 2 минути най-много.
Не бива да се преварява много.
Изцежда се и се обърква добре с тиквичката плюс 1 лъжица от любимия ми

Суров пикантен зехтин,

който можете да си приготвите сами.

Пълните буркан със зехтин до половината и в него натрошавате силно люти сухи чушлета.
След една седмица олиото е силно пикантно и можете да го използвате в малки количества за много други ястия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2012, 14:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ПЪЛНЕНИ ГЪБИ

Количеството е за цялото семейство :D

Необходими продукти
1 кг пресни печурки;
2 филии бял хляб;
80 г масло;
1 връзка магданоз;
4 скилидки чесън;
1 глава кромид лук;
черен пипер;
сол


Начин на приготвяне:

Изчистете и измийте гъбите.
Отрежете пънчетата им, нарежете ги на ситно и ги задушете със ситно нарязания лук в маслото. Прибавете натрошения на ситно хляб и счукания чесън.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
С така получената смес напълнете гъбите.
Подредете ги в намазана с масло тавичка, залейте ги с 1/2 чаена чаша вода и ги изпечете в силна фурна.
Сервирайте гъбите с гарнитура от картофено пюре или сварен грах.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2012, 14:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
По това време на годината орехите са вече събрани и изсушени и могат да бъдат използвани за приготвянето на различни видове дребни сладки и сладкиши. Става дума за черупковия плод орех, а не за кокосовия орех, който расте в топлите страни. тези сладки се приготвят много бързо и лесно и не изискват много време от страна на домакинята. Рецептата, която ви предлагаме, се изпълнява най-вече в град Шумен и селата около него.

ОРЕХОВКИ

Необходими продукти

250 орехови ядки
белтъците на две яйца
200 грама пудра захар

Приготовление:

Най-напред трябва добре да разбиете белтъците, докато се получи гъста "снежна" маса.
Към тях трябва да прибавите последователно захарта и ореховите ядки, като непрекъснато разбивате с миксер или на ръка.
След като продуктите бъдат добре разбити, оформете с лъжичка купчинки, които ще подредите върху намазана с масло хартия. Можете да използвате също така домакинско фолио, поставено върху дъното на плитка тава.
Сладките се пекат в слаба фурна докато почервенеят.
Трябва да знаете, че за да се запази целостта им те се отделят от хартията или фолиото, докато са топли.
Можете да ги поръсите с пудра захар и да ги подредите в чиния, която да украсите с борови иглички. Така децата ви ще се зарадват на украсата и със сигурност ще харесат тези вкусни сладки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2012, 15:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ДОМАШНА БОЗА

Бозата е типично за България и Балканския регион гъсто, слабоалкохолно питие с възсладък или възкисел вкус. Приготвя се от различни брашна (ечемик, овес, царевица, пшеница), но най-качествена и най-вкусна е бозата от просено брашно.

За бозата и бозаджийниците в София през годините между двете световни войни можете да прочетете тук.

Предлагаме ви описание за приготвяне на боза в домашни условия. Рецептата е за 5 литра.


Необходими продукти:

5 л вода
5 чаши брашно
2 чаши захар
1 чаена чаша боза или специално приготвена закваска

Начин на приготвяне:

Брашното се препича до бледорозово, като се внимава да не прегори ( бърка се по време на печенето). Разтваря се в малко хладка вода. Така получената смес се изсипва в съда с останалото количество вода и се поставя на огъня. Добавят се двете чаши захар и се бърка, докато заври. След завирането продължава да се бърка в продължение на 5-6 минути. Оттегля се от огъня, охлажда се и след това се досипва или 1 чаша боза, или 1 чаша от предварително приготвената закваска.
Съдът се държи 2-3 дена на топло да ферментира, след което се държи на хладно да доферментира .
Когато готова на бозата се добавя е още захар на вкус.
След това се налива в бутилки и се съхранява в хладилник.



Закваска за бозата

Необходими продукти

1-2 лъжици препечено брашно
1 чаша хладка вода
1 лъжица захар

Приготвяне на закваската:

Препеченото брашно се размива във водата и се прибавя захарта. Оставя се на топло 2-3 дни да шупне, като от време на време леко се разбърква.

Забележка:

Прибавяната към основната смес чаша боза или закваска може да се замени с 6-7 леко навлажнени и натрошени филии от черен хляб или сухар или 6-7 супени лъжици хлебно тесто (с мая).

Имаме основание да предполагаме, че би могла да се използва като прибавка малко мая, размита с вода и лъжичка захар и оставена да ферментира.

За да станете добър бозаджия, очевидно трябва да експериментирате. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2012, 22:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Pide Za`atar

Продукти :
( за 4 броя )

400 грама брашно
150 мл вода
1 кубче прясна мая
1 ч . л сол
1 ч . л . захар
зехтин
доматено пюре
чесън
заатар

Разтворете маята с малко хладка вода и част от захарта .
Завийте я и оставете за 15 минути .
После омесете еластично тесто от всички продукти , направете тестото на топка , намажете я със зехтин и я завийте добре , за да удвои обема си .
След като тестото е готово , разделете го на 4 топки и на набрашнен плот разточете на елипси . Тестото трябва да е много тънко .
В купичка смесете доматено пюре с пасиран чесън . Намажете елипсата , но оставете целите й крайчета ненамазани , защото после те ще бъдат навити .
Поръсете със заатар, напръскайте със зехтин и навийте така :

Печете в предварително загрята на най - високата си степен фурна (аз пекох на 230 градуса ).
Тъй като пидето е много тънко , а както казах , се пече на силна фурна , става готово много бързо . Внимавайте да не го изгорите . :))


Прикачени файлове:
pide zaatar cqlo.jpg
pide zaatar cqlo.jpg [ 74.24 KiB | Прегледано 11111 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 05 Ное 2012, 00:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Мафалде с печурки и мащерка -

от тази доза само половината е за вас

Продукти:
половин пакет мафалде ( или каквато паста вие искате )
300 грама пресни печурки
2 стръка зелен лук
2 скилидки чесън ( смлян )
1 зеленчуков бульон
1 с л лъжица краве масло
1 с л сладка сметана
50 мл бяло вино
сол
прясно смлян черен пипер
кедрови ядки ( по желание )
мащерка
пармезан
Сварете пастата , според указанието на пакета
През това време запържете гъбките в маслото , а след като станат златисти , сложете чесъна , бялата част на лука и виното . Прибавете и зеленчуковия бульон . Оставете на котлона най - много 10 минути .
Накрая прибавете зелената част на лука, предварително запечените ядки и черния пипер .
Ако има нужда , добавете сол .
Накъсайте мащерката и я сложете при гъбките .
Изцедете сварената паста , прибавете към нея сметаната и разбъркайте внимателно ( за да не нараните пастата ).
После прибавете към нея и гъбите и отново разбъркайте .

Поръсете с настърган пармазан ( това е само за съпруга не за вас :D )


Прикачени файлове:
pasta vertikal.jpg
pasta vertikal.jpg [ 32.12 KiB | Прегледано 11108 пъти ]
surova pasta.jpg
surova pasta.jpg [ 31.18 KiB | Прегледано 11108 пъти ]
mashterka.jpg
mashterka.jpg [ 35.25 KiB | Прегледано 11108 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 00:04 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2012, 20:21
Мнения: 191
Питки с маслини и сусам

1 пак суха мая
2с.л. захар
1м.л сол
300 мл топла вода
400 гр брашно
20гр сусам
20 гр масло
2-3 с.л. зехтин
100 гр маслини по избор

Маята заедно с водата захарта солта и зехтина се смесват и оставят се да кипне маята и се прибавя брашното и се меси меко тесто оставя се да втаса покрито с найлонов плик след като увеличи двойно размера си се примесва и се добавят нарязаните маслини оставя се още 20 мин след което се дели на топки които се слагат в намазнена тавичка като преди това се овалват в сусам почиват още 20 мин слага им се малко масълце и се пекат в умерена фурна на 180градуса


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2012, 12:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Коледен сладкиш „Мон Блан” с кестени и сладолед

Порадвайте се на възхитителния вкус на този коледен десерт, базиран на класическа френска рецепта. След като е готов с голям нож, потопен в гореща вода, разрежете сладкиша на 9 квадратни парчета. С помощта на шприца бързо направете „гнездо” от сметана в центъра на всяко парче. Върху сметаната сложете половин захаросан кестен и сервирайте веднага.

за 9 порции

Продукти

ЗА БЕЛТЪЧНТА ОСНОВА

50 г орехи
4 белтъка
250 г захар
ЗА ПЮРЕТО
440 г пюре от кестени
250 г захар

ЗА СЛАДОЛЕДА

2 кутии по 1 кг качествен ванилов сладолед
50 мл гъста сметана
5 захаросани кестена, разрязани наполовина
Прибави към твоя дневник
Разпечатай рецептата
Сподели рецептата
Търсете в реце

Начин на приготвяне

1. За основата – загрейте фурната на 140°C (120°C с обдухване). Застелете с хартия за печене квадратна форма за сладкиши с падащо дъно (с диаметър 20 см). Смелете 25 г от орехите в кухненски робот колкото се може по-фино. Добавете останалите орехи в машината и ги раздробете на едро. Сипете белтъците в купа и ги разбийте добре. Постепенно добавете захарта на 3 порции, като разбивате след всяка, докато сместа се втвърди. Накрая прибавете и орехите. Изсипете сместа във формата и я разстелете върху основата. Печете я 2 часа, докато стане хрупкава, и оставете да изстине.

2. Докато основата се пече, разбийте пюрето от кестени със захарта до получаването на гладка смес. Може да направите това 1 ден предварително и да покриете подсладеното пюре с прозрачно фолио. Сложете две големи купи да се охлаждат в хладилника.

3. За да сглобите сладкиша, извадете сладоледа и го оставете да поомекне. Внимавайте обаче да не се разтопи. Бързо смесете в едната от купите половината количество сладолед с половината от пюрето, за да направите сладолед с вкус на кестени. Ако когато приключите, сладоледът е започнал да се разтапя, сложете купата във фризера, за да стегне. Когато всичкият сладолед добие еднаква консистенция, бързо разбъркайте ваниловия и сладоледа с вкус на кестени с половината от останалото пюре, така че сместа да стане на вълнички. След това я разстелете върху изпечената основа и хубаво я загладете по повърхността. Сложете сладкиша във фризера, докато се замрази напълно. Може да го приготвите 1 месец предварително и да го замразите, покрит с фолио. Също така можете да замразите останалата част от пюрето.

4. Преди да сервирате, размразете пюрето, извадете сладкиша от фризера и го сложете в хладилника за 40 мин. Междувременно разбийте сметаната, докато се сгъсти. Добавете към нея останалата част от пюрето и продължете да разбивате, докато сместа се сгъсти отново. Изсипете я в шприц. С голям нож, потопен в гореща вода, разрежете сладкиша на 9 квадратни парчета. С помощта на шприца бързо направете „гнездо” от сметана в центъра на всяко парче. Върху сметаната сложете половин захаросан кестен и сервирайте веднага.


Прикачени файлове:
default.jpeg
default.jpeg [ 31.26 KiB | Прегледано 11094 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 09:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Меден кекс по гръцки

1 ч.ч. олио
1 ч.ч. мед
1 ч.ч. вода
1/4 ч.л. сода
200 г орехи (едро смлени)
20-30 г стафиди
1 ч.л. канела
брашно, колкото поеме

За сиропа:

1 и 1/2 ч.ч. мед
1 ч.ч. вода

Слагаме в тенджерка да врат олиото, медът, водата, орехите, стафидите и канелата. 2-3 минути след като заври, дърпаме тенджерката от котлона и бъркайки с дървена лъжица прибавяме содата и малко по малко брашно, докато се получи мека смес (като меко тесто). Брашното се сипва постепенно и разбъркваме, като сместа постепенно се сгъстява (трябва да е по-гъста от кексово тесто, но не като тесто за месене).
Прехвърляме сместа в намаслена и набрашнена тавичка и с острието на нож правим квадратни или ромбовидни резки по горния слой. Печем на 200 С докато се сгъсти като кекс. След като се опече, разрязваме парчетата по вече оформените резки и като изстине, сиропираме с топъл сироп. За сиропа се загряват посочените съставки. Сиропът е готов 2-3 минути след като се разтопи медът. Може да се украси със смлени орехи или розички от сметана и капки мед върху тях.


Прикачени файлове:
big_4adab0041977889dded12c5ad2b46202.jpg
big_4adab0041977889dded12c5ad2b46202.jpg [ 23.06 KiB | Прегледано 11087 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 15:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2012, 10:02
Мнения: 223
Местоположение: Густо, майна Филибето :D
Паста с гъби и още нещо

Пастата под формата на мидички / обичам морето :)/ сварих по описаното време, зададено на опаковката. Отцедих я в гевгир.
Извадих от хладилника разни остатъци в буркани, заемащи място - 4-5 сушени домата, някакви смешни бройки маслини стафиди.... В тиган с малко зехтин запържих 6 гъби, нарязани на ситно, прибавих наситнените сушени домата, маслините, 6 скилидки чесън, смачкани и нарязани, черен пипер, риган и малко сол. Това го пообърках известно време, колкото да замирише чесъна и да придаде аромат на всички съставки, без да търпи по-сериозна термична обработка, защото после нагарча. Изсипах мидите в тигана и отново объркване за да се смесят аромати и вкусове.
Не вярвах, че ще стане толкова вкусно?! :) Опитайте :)
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 09:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Кус-кус

Ако искате - можете да добавите повече зеленчуци, отколкото, посочените в рецептата

Продукти за 6 порции:

1 голяма чушка
1 голяма глава лук
1 средно голям морков
1 малка тиквичка (около 200 г)
4 скилидки чесън
парченце тиква
1 домат
1 чл доматено пюре
250 грама кус-кус
500 мл вода или бульон
Сол на вкус
Кимион, куркума

Ситно нарежете лука и морковите. В тиган загрейте 1 супена лъжици зехтин и запържете зеленчуците, като се разбърква, над средна огън, около 5-6 минути.


http://www.vkusnyblog.ru/smak/14556


Прикачени файлове:
vegetable-cous-cous.jpg
vegetable-cous-cous.jpg [ 106.67 KiB | Прегледано 11074 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 09:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Бабиният царевичен хляб ( американска рецепта за Греховната вечеря :D )

"Това е царевичен хляб рецепта на баба ми - сладък и сочен"

BETHANY WEATHERSBY

Видео:

http://allrecipes.com/video/697/grandmo ... TipsTricks



1/2 чаша масло

2/3 чаша бяла захар

2 яйца

1 чаша кисело мляко

1/2 чаена лъжичка сода за печене

1 чаена чаша царевично брашно

1 чаша пшенично брашно

1/2 чаена лъжичка сол

1 кутийка сладка царевица ( това е от мене, допълнение , яла съм го така в Чикаго, много вкусно става ! :D )


Загрейте фурната на 175 градуса .

Намажете с масло 20х30 сантиметрова тавичка.

Разтопете маслото в голям тиган.

Свалете от огъня и се разбъркайте със захата . Бързо добавете яйцата и баркайте, докато се поемат добре . Сложете содата за хляб в киселото мляко, изчакайте да шупне и прибавете към сместа в тигана. Прибавете сега и царевичното брашно, брашното и солта и добре разбъркайте за да няма бучки. Прибавете сега и зрънцата сладка царевица от кутийката . Пак разбъркайте . Изсипете сместа в подготвената тава.
Пече се в предварително загрята фурна за 30 до 40 минути, или докато клечка за зъби поставена в центъра ще излезе чиста.


Прикачени файлове:
696905.jpg
696905.jpg [ 12.63 KiB | Прегледано 11073 пъти ]


Последна промяна Виолина на 16 Ное 2012, 11:01, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 11:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Царевични мъфини с тиквички( За Греховната вечеря )

Продукти:

1бр.яйце
4с.л.растителна мазнина
1к.ч. кисело мляко
1ч.ч. настъргани и отцедени тиквички
1к.ч. царевичен грис
1к.ч. натрошено сирене
1/2к.ч. нарязан пресен лук
1ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1ч.л. сол
риган за поръсване

Приготвяне:

В купа объркваме яйцето,растителната мазнина,киселото мляко,тиквичките,сиренето и пресния лук.В друга купа смесваме брашното,царевичния грис,бакпулвера и солта.
Прибавяме сухите съставки към мокрите.Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми.Поръсваме с риган.Печем в загрята предварително фурна.

1ч.ч.=200мл
1к.ч.=120мл
Рецептата е за 8бр.мъфини


Прикачени файлове:
012691288.jpg
012691288.jpg [ 18.62 KiB | Прегледано 11071 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 11:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Фалшив хайвер от грис

Това е едно много приятно ядене, което майка ми правеше в детските ми години.
Приготвя се много лесно, много вкусно е и най-вече - много спорно е, защото ние си го мажехме на филийка типов или ръжен хляб.


ПРОДУКТИ:

Принципно, този фалшив хайвер се прави като към 4, 5 или 6 обемни части вряща вода (без сол), при непрекъснато бъркане, се добавя на струйка 1 обемна част грис и 1 ч.л. червен пипер, оставя се да изстине и се стегне, след което се овкусява като се добавя зехтин, сол на вкус, настърган лук и лимонов сок.


за 1 л. вода
1 чаша грис
4 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1 глава лук
сокът от 1 лимон
Вари се 10 мин., като се бърка, добавя се червеният пипер за цвят. След изстиване се добавя зехтина 1 глава настърган лук и сокът от един лимон. Лукът успешно може да се замени със ситнонарязан праз.
Прикачени файлове:
default.jpeg
default.jpeg [ 12.03 KiB | Прегледано 11070 пъти ]


Прикачени файлове:
631e67026b57.jpg
631e67026b57.jpg [ 56.64 KiB | Прегледано 11070 пъти ]


Последна промяна Виолина на 08 Яну 2013, 13:14, променена общо 2 пъти
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 12:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Вегетариански кус кус със зеленчуци( макаронения кус кус )

Продукти:
4 суп. лъж. зехтин
1 глава стар лук
2 скилидки чесън
300 гр. патладжан (1 бр. среден размер)
250 гр. тиквички (2 бр. малки)
1 червена чушка
1 ч. лъж. смлян кимион
1 щипка кайенски пипер
1/2 ч. лъж. джинджифил на прах
1/2 ч. лъж. смлян бахар
400 мл. консервирани домати
200 мл. зеленчуков бульон
200 гр. кус кус
2 суп лъж. нарязан пресен кориандър
сол и черен пипер



Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Патладжаните, тиквичките и чушката се нарязват на едри парчета.

Загряват се 3 супени лъжици от зехтина и в него се сотират лукът и чесънът за кратко. Добавят се патладжаните, тиквичките и чушката и се задушават за 5 минути, като се разбъркват периодично. Добавят се всички подправки (без кориандъра) и готвенето продължава още 1 минута.

Към зеленчуците се изсипват доматите, бульона и ястието се оставя да заври. След като е завряло температурата се намаля и готвенето продължава за 25 минути, докато зеленчуците станат готови и течността се изпари.

Приготвя се кус кус според упътването на опаковката.


Зеленчуците се сервират със сварения кус кус и ястието се поръсва с пресен кориандър.


Прикачени файлове:
p1110798.jpg
p1110798.jpg [ 137.94 KiB | Прегледано 11950 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 12:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Израелски хляб със заатар

Заатар

Продукти:

2 супени лъжици сумак
2 супени лъжици сусамови семена
2 супени лъжици сушена мащерка
1/2 чаена лъжица сол

Сусамът се запича в сух тиган за няколко минути, като често се разбърква за да не загори. Охлажда се.

Всички продукти се смесват в кухненски робот и се смилат грубо, всъщност докато се смесят добре. Готово!

Подправката се съхранява в плътно затворен буркан.


Хляб със заатар

За поръсване на хляба:

4 супени лъжици заатар
3-4 супени лъжици зехтин

Продуктите се смесват и се разбъркват докато се образува каша.

За тестото:

400 гр. бяло брашно + допълнително за омесване и разточване
1 чаена лъжица суха мая за хляб
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
250 мл. топла вода

Маята и захарта се разтварят във водата. Добавя се солта и по малко от брашното. Замесва се меко тесто. Меси се няколко минути върху набрашнена повърхност, докато престане да лепне и стане гладко и елатично. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло място за около 1 час или докато удвои обема си.

Втасалото тесто се премесва за кратко и се рзделя на 4 топки. Всяка топка се разточва на плоска пита. (Формата не е от значение. Аз ги направих елипсовидни.)

Междувременно фурната се нагрява на 200°C. Тавата, в която ще се пекат хлябовете, също се нагрява във фурната. Хлебчетата не се оставят за повторно втасване! След като се рзточат се подреждат в тавата върху хартия за печене и се набождат с вилица на няколко места. Намазват се със сместа от заатар и зехтин. Пекат за 20-25 минути докато придобият златист цвят по краищата. Този хляб е най-вкусен докато е топъл.

http://www.kulinarno-joana.com/2010/12/ ... ita-bread/


Прикачени файлове:
DSC7461.jpg
DSC7461.jpg [ 186.6 KiB | Прегледано 11949 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 18:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2012, 15:53
Мнения: 148
СОЛЕН КЕКС

(или мързелив тутманик)

5 яйца, половин кафена чашка олио, 2 чаени чаши брашно, 1 бакпулвер, 250 гр. сирене и 300 гр. кисело мляко. Това са основните съставки, а аз си добавям мои допълнително. (чесън на прах, подправка за спагети, ронена чубрица, шарена сол и там каквото друго обичате). Всичките съставки се смесват в голяма купа, като бакпулвера се смесва с брашното. Бъркате до получаване на хомогенна смес. Аз го правя с миксер :mrgreen: Последно натрошавате сиренцето и бъркате внимателно да не се размие вътре, изсипвате в намаслена тавичка и печете в умерена фурна (180-200 С), около половин час, 40 минути. Не съм засичала точно време, така че си го наблюдавайте и не забравяйте да тествате с клечка тестото отвътре да не е останало сурово :mrgreen: Бая опити ми костваше на мене, докато го докарам да не е суров :lol:

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2012, 12:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Чепински качамак

Необходими продукти
500 г царевично брашно
70–80 г масло
червен пипер
Начин на приготвяне
В тенджера се кипват 1.2 л вода, посолява се и наведнъж се изсипва брашното, без да се разбърква. В средата с дръжката на точилката се оформя дупка и около нея се правят още 5 по-малки, разположени в окръжност. Вари се на тих огън, докато бълбукащата през дупките вода поеме почти цялото брашно (около 15 минути). След това се бърка енергично, докато се получи лепкава каша. Разстила се в тава с помощта на намазнена лъжица. С лъжицата по повърхността на качамака се оформят малки вдлъбнатини. Маслото се запържва в тиган заедно с пипера, след което се изсипва върху качамака, непосредствено преди сервиране.

Може да гарнирате и със запържени лучени кръгчета


Прикачени файлове:
default.jpeg
default.jpeg [ 7.49 KiB | Прегледано 12076 пъти ]


Последна промяна Виолина на 20 Ное 2012, 12:39, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2012, 12:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Хрупкав качамак

За Греховната вечеря !

1 ч.ч.царевичен грис за качамак се сварява в подсолена вода според указанията на опаковката. В топлата смес се слага по 1 ч.ч. настърган кашкавал и сирене заедно с 40 г масло. Подправя се с едър червен пипер. Качамакът се изсипва в правоъгълна тавичка. След охлаждане се реже с конец на кубчета. Панира се с брашно, яйце и универсална панировка с корнфлейкс.

Много вкусно!

Прикачени файлове:
54dbdf1a0b4b.jpg
54dbdf1a0b4b.jpg [ 188.67 KiB | Прегледано 12075 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2012, 13:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Сладкиш "Негърче" (Шоколадов Фъч)

Но по истинската, стара технология !

Рецептата тук :

http://detstvoto.net/index.php?newsid=2897

Аз му добавям, ванилия , повече лъжици какао и съответно, повече лъжици прясно мляко и 200 грама шоколад "Милка - нус- нугат" :D


Прикачени файлове:
1274447356_fu4-5.jpg
1274447356_fu4-5.jpg [ 33.21 KiB | Прегледано 12067 пъти ]
1274447323_fu4-3.jpg
1274447323_fu4-3.jpg [ 28.81 KiB | Прегледано 12067 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2012, 14:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ЗДРАВОСЛОВНА ВЪГЛЕХИДРАТНА ВЕЧЕРЯ

с неочакван ефект на другият ден ;)

Прикачени файлове:
egg-in-oatmeal.jpg
egg-in-oatmeal.jpg [ 153.73 KiB | Прегледано 10919 пъти ]


ОВЕСЕНИ ЯДКИ (ИЛИ МЮСЛИ)

1 КАФЕНА ЧАШКА ОВЕСЕНИ ЯДКИ , ЗАЛЕЙТЕ С 1/3 ДО ПОЛОВИН ЧАШКА ГОРЕЩА ВОДА В ПО ГОЛЯМА КУПИЧКА И ПОКРИЙТЕ ДА СЕ ЗАДУШИ ЗА 10 МИНУТИ - ЯДКИТЕ ЩЕ НАБЪБНАТ !
ПРИБАВЕТЕ 1/3 КУТИЙКА СЛАДКО КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО, 1-2 СЛ КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ, 2-3 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ЗАХАРОСАНИ ПОРТОКАЛОВИ КОРИЧКИ, 1СЛ КАНЕЛА( СПОМАГА ЗА ОТСЛАБВАНЕТО !), НАСТЪРГАНИЯТ ИЛИ НАЧУПЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД !

ДА ВИ Е СЛАДКО !

Прикачени файлове:
20110124-oatmeal-egg-thumb-500xauto-135761.jpg
20110124-oatmeal-egg-thumb-500xauto-135761.jpg [ 42.69 KiB | Прегледано 10919 пъти ]


СЪСТАВКИТЕ МОГАТ ДА ВАРИРАТ, СПОРЕД НАЛИЧНИТЕ И ЖЕЛАНИЕТО :D - МЕД, НАРЯЗАНИ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ, СТАФИДИ, ЯДКИ, СЕМЕНА , НО НЕ ИЗПУСКАЙТЕ КОНДЕНЗИРАНОТО МЛЯКО, ДАВА СТРАХОТЕН ВКУС ! :idea:

Прикачени файлове:
Breakfast - Oatmeal1Sig.jpg
Breakfast - Oatmeal1Sig.jpg [ 82.25 KiB | Прегледано 10919 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти за 3-ти ден - въглехидратен
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 17:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2012, 10:02
Мнения: 223
Местоположение: Густо, майна Филибето :D
Коледен сладкиш

3 яйца, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 3 с.л. оцет, 1 ч.л. сода, погасена с него, 2 ч.ч. брашно, 2 ч.ч. настъргани на едро ябълки, канела и орехи на вкус. След като се изпече, се поръсва с пудра захар. Къщата ти замирисва на празник


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 199 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов