90 дневна диета - Форум

Форуми - 90 дневна диета
Дата и час: 13 Май 2024, 01:35

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 199 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 17 Апр 2013, 19:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Фалшив Гараш

Прикачени файлове:
garash_2.jpg
garash_2.jpg [ 205.9 KiB | Прегледано 7226 пъти ]


http://yoli-www.blogspot.co.at/2008/09/ ... _6569.html

Продукти

250 г меко масло
300 г пудра захар
6 жълтъка
70 г какао, размито в малко гореща вода
2 ванилии
250 г смлени орехи
6 белтъка
1/2 каф.ч. бренди


Приготвяне

* Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете жълтъците, а след това какаото и ванилията. От полученият крем отделете половината и го оставете в хладилника да се стегне.

* Към останалата част прибавете орехите и разбитите на сняг белтъци като ги редувае и разбърквате внимателно с лопатка. Изсипете тестото в тортена форма, покрите с хартия за печене. Изпечете сладкиша на загрята на 180* фурна за около 30 - 35 минути. Проверете с дървена клечица дали е изпечен добре преди да го махнете от фурната.

* Оставете блата добре да се офлади. Сиропирайте го леко с алкохола, смесен с малко вода. Отгоре намажете с крема и гарнирайте хо желание. Да ви е сладко!

* Ако се притеснявате да консумирате сурови жълтъци в крема първо ги разбийте с малко захар на водна баня за да се темперират. И един съвет - разбийте първо белтъците на сняг, а след това добавете към тях малко захар като продължите да разбивате още 1 минута. Чак след това внимателно ги смесете с основното тесто. Така те ще запазят максимално въздуха в тях и тестото няма да спадне.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 17 Апр 2013, 20:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Орехов сладкиш

Прикачени файлове:
DSC05785 copy.jpg
DSC05785 copy.jpg [ 63.05 KiB | Прегледано 7225 пъти ]


http://yoli-www.blogspot.co.at/2008/10/ ... _1756.html

Продукти

5 яйца
1 1/2 ч.ч.захар
3 ч.ч. смлени орехи
1 с.л. галета
1 ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон

Крем

1/2 литър прясно мляко
5 с.л. захар
4 с.л. брашно
2 жълтъка
1 ванилия
100 г натурален шоколад

какао за поръсване
орехи за гарниране

Приготвяне

* Разбийте на пухкав крем жълтъците с половината от захарта. Прибавете лимоновата кора и ванилията.

* Разбийте на сняг белтъците и постепенно добавете останалата захар , като продължавате да разбивате. Смесете внимателно жълтъчната смес с белтъците , като ги редувате с орехите и галетата.

* Постелете голяма правоъгълна тава (от фурната) с хартия за печене. Изсипете ореховото тесто и го загладете. Изпечете в предварително загрята на 150* фурна. Ореховата кора бързо прегаря,затова фурната трябва да е слаба и по-скоро да се суши , отколкото да се пече.

* Сварете крем от млякото , жълтъците , ванилията , захарта и брашното. След като сварите крема , докато е горещ , сипете в него шоколада , начупен на парченца и разбъркайте добре. Оставете крема да се охлади , но не напълно.

* Отрежете ореховата кора на две еднакви парчета. В подходящ съд с по-висок борд сложете едната половина. Сипете половината от леко топлият крем и покрийте с другата кора. Намажете с останалият крем , поръсете с какао и гарнирайте с орехи.

* Поставете сладкиша в хладилника и сервирайте след няколко часа , още по-добре на другия ден.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 17 Апр 2013, 20:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ПАНАГЮРСКИ ТУТМАНИК
обезателно пробвайте - страхотен :D

Прикачени файлове:
default.jpeg
default.jpeg [ 8.51 KiB | Прегледано 7222 пъти ]


http://poptolev.blogspot.co.at/2010/07/blog-post.html


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2013, 00:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Мързеливата баница на Нелка


Прикачени файлове:
000326431.jpg
000326431.jpg [ 69.51 KiB | Прегледано 7220 пъти ]


За 2 индивидуални баници :

За тестото:

вода 300 мл ( или, когато не сте на диетата - 250 мл и 1-2 яйца)
малко оцет
щипка сол
брашно колкото поеме ( около 600 грама )

За намазване :

масло ( слънчогледово олио, зехтин, мас) около 70 грама
сол за поръсване

Начин на приготвяне, разточване и на сгъване :

http://www.goblenite.org/showthread.php?p=10140

Количеството масло, което ползвам за намазване е минимално: повече е от 50г, но няма 100.
Не слагам никаква плънка, само поръсвам с малко сол.

Това от снимката е половината от тестото.
Pазделям го на две и точа две баници: по една за половинката ио за мен!

Прикачени файлове:
000326427.jpg
000326427.jpg [ 42.83 KiB | Прегледано 7220 пъти ]



Прикачени файлове:
000326428.jpg
000326428.jpg [ 32.21 KiB | Прегледано 7220 пъти ]


Така, както тестото е захлупено на купче, го завийте и го поставете в хладилника докато се стегне.

След като се стегне го извадете от хладилника, разточете на максимално тънко, почакайте докато отново се отпусне от напрежението в него, намажете отгоре баницата с малко мазнина и печете.

Ами... това е май. :D

Прикачени файлове:
000326429.jpg
000326429.jpg [ 47.88 KiB | Прегледано 7220 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2013, 01:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Дребни сладки


Прикачени файлове:
000275837.jpg
000275837.jpg [ 55.58 KiB | Прегледано 7220 пъти ]



1. Пандишпанови бисквитки
_____________________________
2 яйца
почти 100г захар
120г брашно
лъжичка канела
*** Пекат се на 160- 170*Ц до пясъчен цвят. ***


2.Бадемови пръчици
_____________________________
50 г чисто масло
100 г захар
2 яйца (едно по едно)
160 г брашно
160 г смлени бадеми
*** Пекат се на 180*Ц 12' ***


3. "Мериленд"
_____________________________
125 г масло
70 г захар
70 г кафява захар
2 яйца (1х1)
150 г брашно
75 г едро натрошени орехи
100 г тъмен шоколад натрошен на парченца
*** Пекат се на 185*Ц 12' ***


4.Звездички с мед
______________________________
150 г мед
500 г брашно
70 г пудра захар
120 г чисто масло
2 яйца
ванилия, бакпулвер, кора от лимон
мaрмелад за слепване
*** Пекат се на 180*Ц до златисто. ***


5. "Fattigmann"

______________________________
5 жълтъка
5 с.л. захар
5 с.л. сметана
1 с.л. коняк
1/4 ч. л. канела
1/4 ч. л. смлян кардамон(кардемомме)
1 белтък
200 г брашно, отделно 100-150 г за разточване

Разбий жълтъците и захарта и смеси с разбитата отделно сметана.
Добави ароматозаторите.
Разбий белтъка , прибави го към сместа, прибави и брашното.
Остави тестото да почива на хладно до следващия ден.
Точи по мъничко от тестото, с колкото може по-малко брашно.
Изрежи ромбове, направи в центъра им разрез и промуши едното връхче през отвора.
*** Изпържи в олио с умерена температура ***


6. Шприц-бисквити
______________________________
125 г чисто масло
60 г пудра захар
1 яйце
150 г брашно
*** Пекат се на 180*Ц до златиcто ***



7. ”Sirupsnipper”
______________________________
150 г сироп (=мед)
150 г захар
1,5 дл незаквасена сметана
100 г чисто масло
450 г брашно
по 1/4 ч.л. смлян пипер, джинджифил, анасон и канела
по 3/4 ч.л. амонячна и хлебна сода

Възвари сиропа, захарта и сметаната.
Прибави маслото и охлади до хладко.
Прибави сухите съставки.
Остави да престои една нощ на хладно.
Разточи на тънък лист и изрежи ромбчета, постави по половин обелен бадем в средата им
*** изпечи на около 160*Ц ***


8. Кокоски
_______
_______________________
2 белтъка
100 г захар
135 г кокос
шепа стафиди
*** Пекат се на 175*Ц 7-8' ***


9. "Карирани" бисквитки
_______________________________
40 г чисто масло
1 дл(децилитър) захар
2 яйца
кора от 1 лимон
100 г брашно
75 г шоколад за гарниране.
*** Пекат се на 185*Ц 6-8' ***


10. Пурички със сушени сливи
______________________________
100 г чисто масло
1 дл захар
1 яйце
1,5 дл мляко
6 дл брашно
3 ч.л. бакпулвер
ванилия

Разточената кора се реже на правоъгълничета и се завива на руло, като в единия край се поставят резенчета/парченца предварително накиснати сушени сливи.
*** Пекат се на 220*Ц 12' ***



11. ”Amaretti” (Бадемовки)

_____________________________
3 белтъка
300(250) г захар
300г смлени бадеми
10 сушени кайсии, нарязани на малки парченца
*** Пекат се на 175*Ц 10-ина минути ***


12.” Bordstabelbakkels”

______________________________
1 жълтък
0,5 лъжица сметана
60 г захар
125 г брашно
125 г масло
Пълнеж:
2 белтъка
120г пудра захар
120 г белени и смлени бадеми
*** Пекат се на 165*Ц до златисто ***



13. Целувки от жълтък (В центъра на подноса)
______________________________
2 жълтъка
по-малко от 1 с.л. вода
150 г пудра захар
1/2 ч.л. амонячна сода
ванилия
счукан орех/бадем за наръсване

Разбий жълтъците с водата, добави постепенно захарта и бий до получаване на кремообразна маса, прибави и останалите съставки.
*** Пекат се на 150*Ц 18-20' ***



"Мериленд" не се шприцоват, само се поставя с лъжичка по малко от тестото в тавата, да кажем купчинките са колкото орех. Предвиди място между тях, разпускат се при печене. шоколадът и лешниците се прибавят към тестото, да: след като си смесила всичко останало, накрая прибавяш и тях.

шприц-бисквитите имат в средата по едно малко топче от същото тесто, доомесено допълнитъелно с още брашно и малко какао за цвят (а може и кафе, ако предпочиташ). Това парченце тесто е наистина малко: онова, което остане неизтласкано в накрайника на шприца.

"Бордстабел..." са отделнми пръчици, размерът е нещо от рода на 2 на 12 см. Ивицата по централната им линия съм шприцовала. Тези наистина са труднички и ядосващи за точене. Недей да започваш с тях, че ще се откажеш от всички останали.

Моите фаворити мисля са Амаретти, 6прицованите, кокосовите, Мериленд, бадемовите пръчици (те също са шприцовани с объл накрайник. Досега ги оформях с ръце върху плота. Малко цапаница беше, защото тестото е меко, сега за първи път използвах шприц, получава се чудесно. Отгоре са намазани с яйце преди фурната).
Харесвам също и онези с бадема в средата: те са единствените с типичен коледен аромат. Стават едни такива, много хрупкави , различни от повечето домашни неща. Трудни са за точене, искат хладно място. Аз съм се изхитрила така: точа парчета от тестото между два листа найлон, като тестото се точи тънко: може би 2 мм. Отстранявам горния слой найлон и оставям другото или в хладилника, или за по-бързо в камерата да се стегне. Междувременно точа следващото. После нарязвам охладения и стегнат лист: става лесно. Притискаш в средата по половин бадем и печеш.

Дано не съм пропуснала нещо, ако има друго, питай. Поздрав!

А не...Сега погледнах снимката: аз и онези ролки със сливите вътре харесвам, но те се правят малко бавно, затова и- рядко. Тук сушените сливи са извънредно сочни , меки и хубави. Знам че съм виждала понякога и в БГ такива, но тогава поне струваха нещо кошмарно, може би сега да има промяна в това отношение?
М, ами онези карираните и те са хубави, само дето за ежедневно ползване изобщо не ги правя на карета... И... виж какво, то не остана, аз всичките ги изредих, засрамих се.

Бадемовите пръчици, когато започнеш да биеш маслото + захарта, тъй като маслото е малко, става едно никакво такова, не става на пяна. Ти обаче не се предавай, след време просто си добави едно по едно яйцата и постепенно сместа става една такава мекичка, пукхава и приятна.

Хайде, че стана роман...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2013, 01:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Глазури за сладки

Жълтъчна глазура:

2 жълтъка
100 г пудра захар
2 с.л. вода
100 г кристална захар
*****************************
Разбий жълтъците+ пудрата захар на пяна.
Залей крист. захар с водата, разбъркай и постави на слаб огън.
Вари внимат. до получаване на сироп.
Снеми го от огъня и го остави да се охлади. (За по-бързо може да напълниш мивката със студена вода и да подържиш съда в нея)
Добави сиропа постепенно към разбитите жълтъци, разбий до пълно охлаждане.
Изполzвай глазурата веднага.


Шоколадова глазура:

120 г кристална захар
100 г шоколад
4 с.л. вода
****************
Свари водата + захарта на гъст сироп.
С горещия сироп залей шоколада и разбъркай.
Ако получената глазура е много гъста, може да добавиш вода (евт. кафе, алкохол)
Резултатът от смесването може да е плачевен: не се плаши, само добави още течност, нещата се оправят.

Ползва се топла, евентуално я поддържай топла на водна баня или "в края на печката".


Бяла глазура

Става дума за пудра захар, разбъркана с вода.
Ако е тя, само сипваш в една по-широчка и разлата чаша захарта и добавяш малко вода. Разбиваш с лъжица докато сместа стане еднородна и лъскава. Гъстотата регулираш с повечко вода или захар. От водата- само капка по капка, много малко е нужно.
Може да оцветиш с по мъничко боя за сладки.

Захарта може вместо с вода, да забъркаш с лимонов сок, процедурата е същата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2013, 01:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ШОКОЛАДОВА ТОРТА

Прикачени файлове:
000308212.jpg
000308212.jpg [ 151.79 KiB | Прегледано 7220 пъти ]


Основа:

200 г белтък
120 г захар
120 г пудра захар
110 г смлени бадеми
60 г брашно
60 г цели ядки (или леко счукани на много едри парчета)

1. Разбий белтъците на сняг, добави постепенно захарта. След това прибави внимателно брашното, пудрата захар и бадемите
2. изсипи сместа във форма за печене, наръси отгоре ядките.
3. Печи на 180*С около 10'

шоколадов мус:
4 жълтъка
1 дл сироп (60 г захар и 40 г вода)
210 г тъмен шоколад
420 г течна сметана (38% масленост)
3 листа желатин

1. Свари сироп от захарта и водата
2. Бий жълтъците, като постепенно прибавяш към тях горещия сироп
3. Разтопи шоколада. Смеси с жълтъците, прибави разтопения желатин.
4.Добави разбитата сметана, смеси добре

Постави подложката в чистa форма и изсипи муса върху неа, остави да се охлади добре, може и в камерата.

Какаова глазура

150 г вода
250 г захар
100 г какао
150 г течна сметана
7 листа желатин

Смеси всички съставки- БЕЗ ЖЕЛАТИНА, възвари и остави да поври 3-4'. Свали от огъня, прибави накиснатия и изцеден желатин.
Залей тортата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2013, 01:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Лесна и вкусна шарлота


4 пакета бишкоти

Крем:

1л.пр.мляко
2 яйца
10 с.л.захар
2 ванилии
4 с.л.брашно
100г.шоколад /бял/


Захарта - 6с.л. се карамелизира,изсипва се млякото,завира се.
Брашното,жълтъците и ванилията се разбиват със 150г.вода и се изсипват към карамеленото мляко.
Бърка се до сгъстяване.
Като изстине крема се прибавят разбитите на сняг белтъци с 4с.л.захар.

Бишкотите/по възможност по-големи/ се разрязват на 2 по ширина така, че получените половинки да са с различна дължина.
Маже се всяко парче с крема и се поставя изправено, за него се залепя друго парче и така се лепят всичките, докато се получи торта с кръгла форма.

След като се подредят всичките парчета едно до друго, се изчаква добре да поемат крема и се залепят.
Накрая се заливат с останалия крем, така,че да е добре покрита тортата.
Украсява се с разтопения шоколад.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2013, 11:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Сладкиш - трите чаши

Продукти

1 яйце
1 ч.ч.брашно тип 500
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
100 гр.мед
70 мл олио
50 гр. кокосови стърготини

Начин на приготвяне

Всичко се обърква заедно.
Слага се да се пече във фурната в намаслена, тава посипана с брашно.
След като е готов сладкишът, мажем с меда и поръсваме с кокосови стърготини отгоре, докато е още топъл.
Медът трябва да е хубаво разтопен, да става за мазане.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2013, 14:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Доматени кюфтета / Tomatokeftedes`Santorini

1 начин

400-450 г обелени и почистени от семената добре узрели домати (1 и 1/2 ч.ч.)
4-5 малки стръка пресен лук (1/2 ч.ч.)
1 с.л. нарязан пресен джоджен или повече
1-2 щипки прясна мащерка или сух риган
сол и черен пипер
130-150 г брашно (1 ч.ч.) или повече, ако е нужно
3/4 ч.л. бакпулвер
зехтин
Нарежете доматите на кубчета, отцедете образувалия се сок.Смесете ги с нарязания на дребно лук и подправките.Добавете брашното, пресято с бакпулвера (прибавяйте поетапно, като внимавате да не изсушите твърде сместа).Посолете и подправете с черен пипер и сол.
От получената смес се загребва с лъжица и се пържи в сгорещен зехтин.
Сервирайте кюфтетата веднага


Доматени кюфтета/традиционна рецепта от Цикладите/

5 средни твърди домати
3 големи филии хляб /по-добре сух, но от брашно, от пекарните на Карфур, Пикадили напр./
2 лъжици брашно
1 глава лук
зехтин
джоджен /или босилек/ - пресни по възможност
сол
черен пипер

2 начин

Доматите се нарязват на 4 и се отстранява вътрешната част. Месестата част се нарязва на малки кубчета. Те се оставят да се отцедят около 1 час в марля.
Добавя се накиснатия във вода /изстискан/ и натрошен хляб, ситно нарязан лук, зехтин, сол, черен пипер и нарязания на ситно джоджен. Накрая се добавя брашното.
Сместа се оставя в хладилника няколко часа.

Оформят се малки плоски топки и се пържат в силно сгорещено олио.

Това е моята рецепта. Правих кюфтетата 3-4 пъти и така ми харесват най-много. Ако опитате рецептата, може да експериментирате с пропорциите и да откриете вашия начин.



3 начин
Доматени кюфтенца

Необходими продукти
2 кг домати
500 г - 1 кг брашно
2 глави лук
джоджен
сол
черен пипер
захар
олио за пържене
Начин на приготвяне
Доматите се обелват, нарязват се на ситно и леко се изстискват. В дълбок съд се смесват настъргания лук, джоджена, захарта, солта, черния пипер, доматите и брашното. От брашното се добавят 2-3 ч.ч. и после колкото е необходимо за да се получи гъста смес, от която да могат да се оформят с лъжица кюфтета. Количеството зависи от това, колко са сочни доматите. Разбърква се добре, докато се получи еднородна маса. Олиото се сгорещява в тиган. Взема се с лъжица от сместа, оформят се кюфтенца и се пържат

4

ДОМАТЕНИ КЮФТЕТА
1/2 пак. брашно
2 бр. големи и меки домати(настъргани)
2 бр. големи и твърди домати(настъргани)
1/2 връзка нарязан магданоз
1 бр. стар кромид(нарязан на ситно или настърган)
доматен сок и вода,колкото поеме за кюфтетата
сол, пипер
Разбърква се всичко, оформят се кюфтета и се пържат на силен огън.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2013, 19:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
КИТАЙСКИ ПАЛАЧИНКИ (ПЪРЛЕНКИ, ПИТКИ НА ТИГАН)СЪС ЗЕЛЕН ЛУК

http://www.youtube.com/watch?v=sKNLpssmSLk

Продукти за един въглехидратен обяд :

Замесете тесто от 225 грама бяло брашно и 150 мл вода .

Разточете , както е показано на видеото, като ползвате още малко брашно за разточването.

Намажете разточенето тесто с малко зехтин (или друго студено пресовано олио, например слънчогледово ). Посолете разточеното тесто и наръсете със нарязаният та колелца зелен лук.

Навийте на руло, както е показано във видеото, късайте парченца, които сплесквайте в обратната посока и леко разточете на палачинки ( питки ), намаслете питките и печете на сух тиган.

Хапнете ги всичките, със сос по желание , защото това е точната доза за въглехидратният ви обяд( 250 гр бяло брашно за един обяд или 300 гр наполовина бяло, наполовина пълнозърнестто)

Да ви е сладко !


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 11:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Реване

Прикачени файлове:
004902881.jpg
004902881.jpg [ 13.43 KiB | Прегледано 7198 пъти ]


Продукти: Сироп:
3бр-яйца 4ч.ч.-вода
150гр-захар 4ч.ч.-захар
150гр-олио ванилия,лим.сок.
150гр-прясно мляко
150гр-брашно
150гр-грис
150гр-орехи/смлени/
1ч.л.-сода бикарбонат

Първо разбиваме яйцата със захарта до побеляване.Прибавяме олиото,прясното мляко и продължаваме да бъркаме.След това брашното със содата,орехите и гриса.Слага се във тавичка и се пече в предварително загрята фурна-170градуса около 45мин/без да отваряте фурната/
Отделно се прави сиропа,който ври близо 20мин. и оставяте да истине напълно.Можете да намалите малко захарта ако искате,защото става много сладко.Но това е на вкус.Горещото реване извадено от фурната се залива със студения сироп.
Изчаква се поне 2-3часа преди да си хапнете.Поднася се със сметана/заквасена/,може и кокосови стърготини.

Бележка :
Страхотно е реването. Само че е много сладко. Сетих се за всички сиропирани сладкиши в Турция, които не се хапват от сладост. Намалих захарта в сиропа на половина и пак ми е прекалено сладко. Но с тези орехи е направо трепач. Съвсем различен вкус от този, който помня.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 11:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
"Ханъмени коремчета"


Продукти за 8 порции

75гр краве масло
350 гр брашно
6 яйца ,1 ч. л. захар,1 с. л. олио, 3 ч. чаши вода

За сиропа:

1 кг захар, 500мл вода, лимонена киселина (1ч.л.),ванилия 2 бр.
Наливаме вода в дълбок съд и когато заври пускаме маслото и щипка сол.
Бавно сипваме брашното , като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица в една посока, докато сместа започне да се отделя от стените и се събере в средата на топка. Продължаваме да бъркаме още 10 мин и прехвърляме тестото в тава. Прибавяме яйцата едно по едно ,като бъркаме след всяко по няколко минути, докато тестото не ги поеме напълно.
В отделна тенджера или фритюрник загряваме олиото.С намаслени ръце късаме парченца от тестото, правим топки, а в средата на всяка правим дупчица.
Пускаме ги в горещо олио и ги пържим, докато не поруменеят равномерно.
Вадим ги с решетъчна лъжица и ги редим в плитък стъклен съд.

Приготвяме гъст сироп от захарта и водата, малко преди да го свалим от котлона слагаме лимонената киселина, а после ванилията.
Заливаме сладките със сиропа и спазваме правилото, че с горещ сироп се заливат студени сладки, а със студен топли.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 14:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Тиквен десерт

Прикачени файлове:
zehra50_Kabak_tatlisi.JPG
zehra50_Kabak_tatlisi.JPG [ 36.86 KiB | Прегледано 7197 пъти ]


2 кг тиква
1 кг захар

Тиквата се нарязва на порции, поръсва се със захарта и престоява за една нощ. Вари се докато омекне. Остава се да изстине, сервира се поръсена с орехи.



Руло от тиква

1,5 кг тиквен десерт
1 пакет бисквити pötibör, подобни са нашите обикновени бисквити, около 200 гр.
1 водна чаша счукани орехи
кокосови стърготини или сметана

Тиквения десерт се изцежда и си нарязва на малки парченца. Прибавят се натрошени бисквитите и орехите. Сместа се разбърква и изсипва в правоъгълна форма за кекс, предварително покрита със стреч фолио. Престоява няколко часа в хладилника, след което се поръсва с кокосови стърготини или сметана.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 15:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Midye dolma
Пълнени миди

( смесено ядене , затова само на Греховна вечеря )

Прикачени файлове:
images 2.jpeg
images 2.jpeg [ 10.72 KiB | Прегледано 7195 пъти ]


2кг миди с черупките, черноморски миди
1л. вода
1/2 с.л. сол

За пилава, пълнежа

2 в.ч. ориз
2 в.ч. гореща вода от мидите
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
4 с.л. зехтин
3 с.л. малко сухо грозде, може и малки стафиди или нарязани на дребно
3 с.л. чам фъстик, от този за пълнене
1 1/2 с.л сух джоджен
1 ч.л. канела
2 ч.л. кимион
2 ч.л. бахар
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/2 ч.л. пулбибер (лютин чрвени чушки стрити на дребно)
1/2 ч.л. захар
1 лимон

Първо накисват се мидите в студена вода и много хубаво се измиват с малка четка. Сваряваме ги в 1 литър вода и 1/2 с.л. сол, докато се разтворят. Само малко да се цепнат, за да може по-лесно да се отворят после. Прецеждате водата през тезнух.
Нарязвате на много ситно лука. Слагате в тигана или тенджерата зехтина и лука, да се запържи малко. Добавяте ситно нарязания чесън, шам фъстъка. Бъркате хубаво, докато фъстъка си промени леко цвета. Зачервява се. После добавяте ориза, джоджона, черния пипер, канелата, бахара, захарта и пулбибера и хубаво обърквате всичко. Добавяте 2 в.ч. вода от мидите и малкото сухо грозде, разбърквате много хубаво. Оставяте на слаб огън (тук сме на газ и намаляме котлона на най-ниската степен. Като изври поеме водата махате от котлона!

Прикачени файлове:
IMG_1025.jpg
IMG_1025.jpg [ 9.97 KiB | Прегледано 7195 пъти ]


Пълните мидите с пилава и оставяте малко място. Нареждате в тенджера, на която на дъното може да сложите тънка кърпа, за подложка. Заливате с останалите 2 в.ч. вода от мидите + нови 2 в.ч. вода. На среден огън варите. След 20 минути са готови!
Сервират се студени, отварят се, заливат се с лимонов сок и ам!
Да ви е сладко!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268517.15


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 16:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Yoğurt tatlısı
Сладко с кисело мляко


За сиропа:
3 1/2 в.ч. захар (за България може и с 2 - 2 1/2)
3 1/2 в.ч. вода
2-3 капки лимонов сок

За тестото:
4 яйца
1 1/2 в.ч. кисело мляко
1 в.ч. захар
1 лимон
1 в.ч. брашно
1 в.ч. + 2 с.л. грис
4 с.л. масло
1 пак. бакпулвер

в.ч. = водна чаша

Слагате захарта и водата на котлона. Като заври слагате 2-3 капки лимонов сок и след 2 минути спирате котлона.
Разделяте белтъците от жълтъците. Кората на лимона я рендосвате и изстисквате половината лимон. Към жълтъците прибавяте всички продукти+кората на лимона и изстискания сок, а белтъците ги разбивате на сняг и ги прибавяте накрая към тестото и не бъркате много, за да не спаднат.
Намазвате една тава с масло и изливате вътре тестото. Печете на средно загрята фурна на 175 градуса 40-45 минути.
Заливате горещия сладкиш с горещия сироп. Като попие сиропа поръсвате с кокосово стърготини. Сервира се студен.
Да ви е сладко!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 16:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Банички с кус-кус(или ситен булгур) и спанак

3 домашни кори за баница
1 водна чаша ситен булгур
2 супени лъжици масло
1 глава лук
12 броя гъби
8 корена спанак
1 чаена лъжица захар
сол, черен пипер, лютив червен пипер

За намазване отгоре:
1 жълтък( жълтъка е мазнина, не е белтък)
2 супени лъжици олио
маково семе

Върху булгура се изсипва една водна чаша вряла вода, захлупва се за 10 мин. да поеме водата. В маслото си запържва леко лука, прибавят се гъбите, нарязани на ситно. Разбърква се сместа докато изври водата и остане само на мазнина. След това се прибавят нарязания спанак, булгура, захарта, сол и подправките. Готви се докато омекне спанака. Корите се слагат една върху друга и се нарязват на четири. Дебелата част на краищата им се отрязва и се прибавя към пълнежа. Слага се от пълнежа в широката част на получените триъгълници, краищата се прегъват навътре и се навива. Края се подава във вода, за да се залепи. Нареждат се върху намазнена тава или хартия за печене. Олиото и жълтъка се разбъркват, намазват се баничките и се поръсват с маковото семе. Печат се на предварително загрята фурна на 190 градуса, докато се зачервят отгоре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 16:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Торта с грис

Прикачени файлове:
rmktat2.JPG
rmktat2.JPG [ 22.6 KiB | Прегледано 7194 пъти ]


Продукти:

9с.л.-грис
9с.л.-кафява захар
1л.-прясно мляко
1пак-шок.бисквити/каквито харесвате/
2бр.-банани/на ситно нарязани/
1ч.ч-орехи/на ситно/
канела

Гриса ,млякото,захарта ги слагаме да заврът докато стане готов гриса и след като махнем от котлона слагаме ванилия...В тавичка /леко намокрен/изсипваме половината от сместа,от горе и разпределяме бисквитите на ситно натрошени/смесени с канелата/,орехите,бананите и изсипваме останалата смес.Цялата процедура я правете бързичко за да не изтине гриса.Трябва да го разпределите в тавичката докато е горещ.От горе пак разпределяме малко бисквити и орехи .Покриваме с фолио и оставяте да изтине.Поне 2-3часа изчаквате и след това ядете....Много вкусно става.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 16:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Симит кебабъ
( смесена рецепта за Греховна вечеря или Почивката )
Прикачени файлове:
004974788.jpg
004974788.jpg [ 25.22 KiB | Прегледано 7193 пъти ]


Продукти:/за кюфтетата/
400гр-кайма
100гр.-булгур/от най ситния/Предварително го накиснете във вода за около 15мин.
1гл-лук/настърган/
2ск.-чесън/настъргани/
сол,черен и червен пипер,кимион

За гарниране
От арабските питки,магданоз и шам фъстък,чорбаджийски чушки и домати.,кашкавал



От всички продукти се замесват кюфтета.Оформят се колкото орех и се нанизват на шишове.Добре е да престоят около 1час в хладилника.Нареждате в тавичка,върху която сте поставили скарата на фурната пипер,доматите/нарязани на две/ и шишовете.И слагате във фурна да се изпекът на 180гр.,за около 20мин.Като от време на време може да въртите шишовете.Най хубави стават на барбекю,но при липса на такова стават и на фурна.
В чиния накъсвате питките на парчета,от горе им нареждате готовите шишчета с кюфтетата,настъргвате кашкавал и поръсвате с магданоз и шам фъстък.


Пюрели Бейкоз кебабъ/кебап с патладжан и картофено пюре/

Прикачени файлове:
004974838.jpg
004974838.jpg [ 153.05 KiB | Прегледано 7193 пъти ]


Продукти

4бр-патладжан
250гр-телешко месо/нарязано на много ситно/
1бр-лук/настърган/
2бр-домати
сол,черен пипер,кашкавал

За пюрето:
3-4картофа
мляко,масло,сол и челен пипер.

Първо си приготвяме патладжаните,като ги обелваме на ивички и издълбаваме вътрешната им част много внимателно.Слагаме ги за около 20мин. във вода,към която сме прибавили по една малка лъжичка сол и захар.След това отцеждаме и потсушаваме.Изпържваме в повечко олио от всички страни.И ги подреждаме в тавичка.
Отделно запържваме месото само в мазнина и го оставяме да се изпари собствения му сос.След това прибавяме лук,солта и черния пипер и доматите/на кубчета нарязани/и ако е необходимо още малко водичка и оставяме хубаво да се свари. Да остане на края на мазнина.
Готовото месо го слагаме в патладжаните и го покриваме с картофеното пюре,приготвено по стандартния начин.Настъргваме кашкавал и запичаме във фурната за около 20мин.Отстрани като сосче можете да сложите мазнината в която сте приготвяли месото като сте прибавили малко вода.
Става невероятно хубаво ястие.
Да ви е сладко!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 16:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Късър

Прикачени файлове:
004976074.jpg
004976074.jpg [ 99.81 KiB | Прегледано 7193 пъти ]


Продукти
2ч.ч.- кускус или булгур от най-ситния
1ч.ч.-вода/топла/
2бр-пипер/на много ситно нарязан/
2бр.-домати/на много ситно нарязани/
1вр.-пресен лук/на ситно/
1-краставица/на ситно/
няколко листа зелена салата/на ситно/
магданоз
по 1лъжица-доматено и пиперково пюре/или 2л.-лютеница/
малко олио,сол,лим.сок.

Булгура го накисваме във водата за около 30мин/докато набъбне/Ако не стигне водата може да прибавите още и да изчакате още малко.Зависи много от булгура.
През това време всички други продукти ги омесваме в по-длбока купа.Олиото го загряваме и изсипваме пюретата в него или лютеницта.Зпържваме за кратко и когато истине го прибавяме към зеленчуците.Прибавяме и набъбналия булгур и солим на вкус.Слагаме и лим.сок и магданозчето и хубаво объркваме.И сервираме.Многооооо вкусно става!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 17:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Пържен патладжан със сирене

( смесена рецепта за Почивката или за Греховна вечеря)

Прикачени файлове:
peynirlipatlicankizartmnq1.th.jpg
peynirlipatlicankizartmnq1.th.jpg [ 5.33 KiB | Прегледано 7192 пъти ]


Продукти:

2 патладжана
2 домата
босилек(ако не се лъжа)
сирене моцарелла

Сместа за пържене:
1 яйце( не слагайте по време на диетата !)
1 водна чаша прясно мляко(200мл.)
брашно колкото поеме
1 ч.л мая(суха)
сол

Приготовление:
Патладжана се нарязва на ленти и се пържи. Приготвя се сос: Доматите се настъргват и се запържват в олио до готовност след това се мажат патладжаните със соса. Посипва се с босилек и сирене, завива се и се прихваща с клечка за зъби. Отделно се приготвя сместа за пържене докато се получи кексово тесто. Потапят се рулцата и се пържат отново. Поднася се посипано със зеленина


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 17:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Кайгана

Кюфтенца от джоджен и магданоз


(Смесена храна за Почивката или за Греховна вечеря )

Прикачени файлове:
004981603.jpg
004981603.jpg [ 43.23 KiB | Прегледано 7191 пъти ]


4бр.яйца
1вр-пресен лук
1/2вр.-магданоз
листа пресен джоджен/не съм пробвала със сух/
100гр-брашно
4-5с.л.-олио
сол,черен пипер

Нарязвате всички треви на много ситно.В една купа свесвате яйцата,брашното и солта.Към тях слагате и тревуляците и бъркате.Става една гъста каша.Сгорещявате олиото и в него изсипвате по една лъжица от сместа и пържите.После обръщате и са готови.
Малеееее каква вкуснотия става.............

Сервирате със сос от чесън или кисело мляко с чесън

Кюфтенца от тиквички
Джоджена може да се земести с изцедени тиквички, копър, магданоз и млад и стар чесън - намалете броя на яйцата !
Получават се кюфтенца от тиквички.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 17:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Кекс от моркови

4 яйца
1 водна чаша /в.ч./ разпопена мазнина /маргарин например/
2,5 в.ч. захар
3 в.ч. брашно
3 в.ч. настъргани на ситно моркови
1 в.ч. натрошени орехи
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 пакет ванилия
2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол

Подмазвате средно голяма форма за кекс с маргарин и брашно. Настърганите моркови и орехите се затоплят в фурната или тиган. Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се разтопената мазнина, настърганите моркови, орехите, канелата, бакпулвера, ванилията, кората от лимон и солта. Прибавя се и пресято брашното. Изсипва се във формата и се пече на умерена фурна 40-45 мин.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 17:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
su böreği

Воден бюрек или на български Къпана баница :D
(Специална баница с парени кори ( както се правят гевреците))

(СМЕСЕНО ЯДЕНЕ , САМО ЗА ПОЧИВКАТА ИЛИ ГРЕХОВНА ВЕЧЕРЯ)

за корите:
6 яйца
1 кафена чаша /от най-малките/ кисело мляко
0.5 с.л. сол
брашно колкото поеме

за плънката:
300 гр. сирене
1 връзка магданоз
1 яйце

за заливане:

3 с.л. маргарин, 3 с.л. масло за заливане

Яйцата,солта и киселото мляко се разбъркват, прибавя се и брашното, замесва се твърдо тесто. Меси се добре и се разделя на 10-12 парчета. Оставя се да се отпусне , покрито за 15-20 мин. Плънката се прави от сиренето, нарязания на ситно магданоз и 1 яйце.
От всяко от парчетата се точи кора, дебела около 2 мм. Първата кора се слага в намазнена тава. Другите кори се режат на 4 и се варят за 1 мин. във вряща солена вода. Изваждат се и се потапят в студена вода за секунда, оставят се да изсъхнат малко.
След това се подреждат в тавата, леко набрани. След всеки ред се залива с гореща мазнина. По средата се слага плънката. Отгоре се залива с остатъка от мазнината. Пече се в умерено фурна.
Стават две баници в 40 см тава.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2013, 00:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Канелени пръчици

Прикачени файлове:
images.jpeg
images.jpeg [ 7.57 KiB | Прегледано 7278 пъти ]


бутер тесто
захар
канела

Режем тестото на ивици и завиваме на спирала.Нарязваме спиралата на пръчици дълги 2-3 см.Овалваме в предварително разбърканата канела и захар.Печем на 200градуса.

Добър апетит!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 199 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов