90 дневна диета - Форум

Форуми - 90 дневна диета
Дата и час: 29 Мар 2024, 13:36

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 199 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2013, 00:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Гръцки кекс с узо

от готварската книга на Radka Petrova

Прикачени файлове:
gratski-keks-s-uzo.jpg
gratski-keks-s-uzo.jpg [ 33.53 KiB | Прегледано 8080 пъти ]


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакетче масло 125 грама
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ванилия
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. узо
1 ч.ч. шоколадови пръчици
сироп от 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маслото и захарта се разбиват добре с миксер. Добавят се яйцата, ванилията, брашното пресято с бакпулвера, узото и шоколадовите пръчици.
Пече се в кексова форма и след това се залива със студен сироп от захар и вода.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2013, 00:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Сладки топчета

Прикачени файлове:
8209_398__5.jpg
8209_398__5.jpg [ 49.15 KiB | Прегледано 8080 пъти ]


Продукти

2 с.л.
какао
1 к.ч.
краве прясно мляко
1 пак.
кокосови стърготини
2 пак.
ванилия
1 с.л.
ликьор
1 с.л.
коняк
1 ч.ч.
орехови ядки смлени
1 пак.
бисквити обикновени
1 бр.
яйца
1 ч.ч.
пудра захар
250 гр.
краве масло


Начин на приготвяне
1

Натрошаваме бисквитите в купа. След това разбиваме с миксер маслото с половината от захарта, до побеляване.
2

Добавят се яйцето с останалата част от захарта. Прибавяме към разбитото яйце маслото и пудрата захар, смлените орехи, коняка/ликьора, ванилията, какаото и прясното мляко.
3

Към получената смес добавяме натрошените бисквити. От сместа правим малки топчета, които, по желание, можем да оваляме в кокосови стърготини, смлени орехи, шарени шоколадови пръчици или шоколадови пръчици.
4

Сладките топчета престояват 2 часа в хладилник


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2013, 21:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
ВЕГЕТАРИАНСКО КАЛЦОНЕ

Прикачени файлове:
пица.jpg
пица.jpg [ 18.27 KiB | Прегледано 8036 пъти ]


Продукти:

7 г суха мая
1 ч. л. захар
375 мл топла вода
600 г брашно тип 500
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. смлян черен пипер
2 с. л. зехтин


ПЪЛНЕЖ

1 (230 г) патладжан
морска сол
1 с. л. зехтин
1 (200 г) кромид лук
2 скилидки чесън
1 (200 г) червена чушка
2 (240 г) тиквички
2 (150 г) стръка целина
2 с. л. доматено пюре
125 мл зеленчуков бульоН

Приготвяне:

ТЕСТО

• Маята се размива в топлата вода заедно със захарта.
• Оставя се на топло място за 10 минути.
• В голяма купа брашното се пресява със солта и черния пипер.
• Прибавя се шупналата мая и зехтинът и се замесва тесто.
• Меси се 10 минути, тестото трябва да бъде гладко и еластично.
• Поставя се в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се на топло място да втаса за 30 минути или докато увеличи обема си 2 пъти.

ПЪЛНЕЖ

• Патладжанът се нарязва на едри кубчета.
• Прехвърля се в цедка и се посолява.
• Оставя се да престои 30 минути, след което се измива със студена вода и се подсушава.
• В тиган с дебело дъно се загрява 1 с л зехтин и се прибавя нарязаният на едро лук и пресованият чесън.
• Готви се, докато омекне лукът.
• Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички, патладжани, чушка и целина.
• Готви се около 5 минути или докато зеленчуците омекнат.
• Добавят се доматеното пюре и зеленчуковият бульон.
• Плънката се задушава, докато се сгъсти.

ВЕГЕТАРИАНСКИ КАЛЦОНЕ

• Втасалото тесто се премесва върху набрашнена повърхност и се разделя на 4 части.
• Всяка част се разточва с диаметър 24 см.
• Отгоре се поставят 1/4 от пълнежа.
• Краищата на пицата се захлупват и се оформя шевът с помощта на пръстите или вилица.
• Вегетарианското калцоне се поставя в намаслена тава.
• Намазва се отгоре със зехтин и се правят два разреза.
• Фурната се загрява на 230 С.
• Вегетарианското калцоне се пече 20 минути.
Бележки:

** Плънката за Вегетарианското калцоне може да бъде приготвена предния ден и да се съхрани в хладилник в съд с капак.
*** Също така плънката може да бъде замразена в камерата на хладилника (фризера) до 2 месеца.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2013, 21:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
АЙЛЕ СЛАДКИШ

Не ми позволява да сложа снимка, затова копирах и линка.

http://zi4e57.blogspot.com/2013/06/blog-post_22.html

ПРОДУКТИ
1 пак.кори
3 яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.кисело мляко
1/2ч.ч.олио
1ч.ч.брашно
1бакпулвер

сироп:
2ч.ч.захар,
3ч.ч.вода,
малко лимонов сок ,
2 ванилии

ПРИГОТВЯНЕ
Корите се нагъват една по една на хармоника и така редим в намаслена тава.Печем ги и след това заливаме с кексовата смес.
Отново печем в умерена фурна.
Щом изстине сладкиша се залива със топлия сироп.Поръсваме с кокос.


Последна промяна Дара на 03 Авг 2013, 21:57, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2013, 21:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
КУС КУС С ДОМАТИ

http://zi4e57.blogspot.com/2013/05/blog-post_24.html

Продуктите са според това какво количество ще се прави.
Аз сложих...

500гр -кус-кус
1/2 буркан -домати
1 кромид на ситно
сол на вкус
дафинов лист
1к.ч.- олио

ПРИГОТВЯНЕ
Запържих кромида в олиото
Прибавих и доматите и налях 2ч.ч.-вода.
Когато завря сложих и кус-куса.
Варих на слаб огън да къкри докато набъбне кус-куса и поеме всичката вода.
Много хубаво за бърза вечеря или закуска.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2013, 20:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
ЖЕЛИРАН СЛАДКИШ

1 кутия лимонови резанки, 400 гр. кисело мляко, 1 пакет бисквити "Закуска", компот от кайсии

Начупват се бисквитите на дребно и се смесват с млякото. Поставят се в подходящ съд и се заглаждат. Кайсиите от компота се отцеждат и се нареждат върху бисвитите. Резанките се разтопяват със сока от компота (да не завира) и се изливат върху бисквитите. Оставя се в хладилника да се желира.


Последна промяна Дара на 09 Авг 2013, 18:13, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2013, 20:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
Бразилски сладкиш с кафе

Ето и линк към рецептата, за да видите как изглежда, че снимките с по-голям размер отказва да ми ги копира. От блога на Йоли съм правила два пъти и двойно шоколадовия кекс.

http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/bl ... _9921.html

Продукти

125г масло
125г захар
3 яйца
125г брашно
1 ч.л.бакпулвер
2 ванилии


Заливка


250мл силно сварено кафе
3 с.л.какао
3 с.л.захар
2 с.л.коняк

200г бита сладкарска сметана
100г захар
кокосови стърготини за поръсване

Приготвяне

* Разбийте на пухкам крем маслото със захарта.Добавете яйцата,а след тях брашното,пресято с ванилията и бакпулвера.Сипете тестото в тортена форма,покрита с хартия за печене и изпечете в предварително загрята на 170*фурна.

* Разбъркайте сухите съставки за заливката и прибавете коняка и кафето.Набодете добре с вилица охладения сладкиш и залейте.Отгоре гарнирайте с бита сметана и поръсете с кокос. Оставете сладкиша да престои един ден в хладилника преди да го сервирате.

П.С. Този сладкиш вече е изпробван от мен. Само че аз вместо сладкарска сметана, отгоре сложих 400гр. заквасена сметана, смесена с 1/2 бурканче сладко от ягоди. Вкусен е!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2013, 20:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
ТОРТА ИЛАРИЯ

Ето и линк да видите как изглежда. Съблазнителна е, нали?

http://recepti.gotvach.bg/r-7752-%D0%A2 ... 0%B8%D1%8F

Необходими Продукти

за блата
яйца - 4 броя
захар - 2 ч.ч.
масло - 3/4 ч.ч. меко
олио - 1/4 ч.ч.
прясно мляко - 1 ч.ч.
кафе - 1/2 ч.ч. силно шварц
брашно - 1 и 3/4 ч.ч.
какао - 1/2 ч.ч.
сода - 1 и 1/4 ч.л. бикарбонат
бакпулвер - 1 ч.л.

сол - 1 щипка
ванилия - 1 капсула
За крема
масло - 250 г меко
пудра захар - 2 ч.ч.
крема сирене - 400 г
ванилия - 1 ч.л. екстракт
пудинг - 1 пакетче ванилов
прясно мляко - 500 мл за пудинга
захар - около 4 с.л. за пудинга

За блатовете разбийте яйцата с маслото и захарта до получаване на гладък и пухкав крем. Добавете при непрекъснато разбиване олиото, мекото масло, разтвореното в прясното мляко кафе.

Пресейте брашното, разбъркайте го със содата, бакпулвера, какаото, солта, ванилията и постепенно добавяйте сухата смес към течните съставки.

Бъркайте с лъжица или шпатула, докато всичко се хомогенизира. От тази смес изпечете 3 еднакви блата в по-голяма правоъгълна тава (нямам и пекох в кръгла), застлана с хартия за печене и леко намазнена.

Блатовете се пекат в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Охлаждат се върху решетка и тогава се маха хартията.

За крема сварете пудинга според указанията на опаковката, като използвате предвиденото прясно мляко и захар. Отделно разбийте маслото с пудрата захар и ванилията на пухкав бял крем. При непрекъснато разбиване добавяйте крема сиренето към масления крем, като трябва да се получи гладък и стегнат крем. Заделете 1/3 от този крем за украса. Към останалата част се добавя лъжица по лъжица много добре изстиналият пудинг, като се бие с миксер.

Слепете блатовете с така приготвения крем, намажете цялата торта с него и със заделения маслен крем с помощта на пош или шприц, шприцовайте малки розички по повърхността. Поръсете отгоре с пресято какао и сложете тортата за няколко часа на хладно.

П.С. Правила съм я два пъти. Ако имате повод или просто ви се хапва торта по никое време, не се колебайте. Тортата е много вкусна и се приготвя лесно! И става същата като на снимката, без грам разлика!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2013, 21:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
ДУНАПРЕНЕН КЕКС

4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 200 гр. пшенично нишесте, бакпулвер

Разбиват се яйцата със захарта и се прибавя олиото. Отново се разбива. Накрая се прибавя нишестето, в което сме сложили бакпулвера. Изсипва се в намазнена форма. Пече се на 180 гр.
Ако сложите нишесте с вкус на ягода или малина, кекса ще се оцвети в розово.

П.С. Изпробвано! Кексът е за тези, които обичат по-сухи сладкиши. :P


Последна промяна Дара на 24 Авг 2013, 19:36, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2013, 14:55 
Offline

Регистриран на: 24 Авг 2013, 14:38
Мнения: 1
Изображение

Пица без сода,мая,или бакпулвер :)

за тестото:
1 чаша брашно - 150 гр
2с.л. зехтин/олио
щипка сол
щипка захар
75 -85 мл топла вода

топинг : какъвто пожелаете при мен е
1 голяма зелена чушка
3 лъжици доматен сос
нарязани мариновани гъби
сладка царевица
различни видове маслини

Тестото се приготвя лесно: Слагате в голяма купа брашното добавяте щипка сол и щипка захар. Добавяте олиото и първа порция вода. Водата се сипва на 2 ,3 пъти. След като добавите вода започвате леко с пръсти да " щипете " сместа за да става едно цяло. Бавно малко по малко добавяте вода докато не стане едно цяло тестото. Месите го докато усетите че е добре. Правите го на топка и го увивате с найлоново фолио за около 10 мин . Предварително загрявате фурната на 250 градуса. След това го изваждате и на леко набрашнена повърхност го разстилате горе долу около 25 см диаметъра. Може да си отбележите в средата с тенджера или тавичката ви кръг около него нареждате кашкавал ако желаете /знам че не позволено аз не съм слагала/ и после навивате крайчетата върху него. с вилица прищипвате крайчетата и после целия блат го надупчвате с вилица. МОже да го сложите върху хартия за печене и направо във фурната на металния лист или предварително намазана с масло тавичка.

Става хрупкаво и леко :)
ето от къде ми дойде на мен вдъхновението :http://www.youtube.com/watch?v=xrv5CB_Vp1M


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2013, 19:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
КЕКС С ШОКОЛАД И ПИЯНИ ВИШНИ

http://trydiani.blogspot.com/2013/06/blog-post_14.html

Продукти:
100 гр шоколад, използвах 50% какао
125 гр масло
150 гр. захар / ¾ ч.чаша/
3 яйца, големи**
120 гр. брашно /1 ч.чаша/**
1 ч.л. бакпулвер (без връх)
250 гр. меко сирене, тип „Крема”
1 пакетче ванилова захар
1 ч.чаша изчистени вишни /череши***
1 щ. сол

И още
1 с.л. коняк, избрах с бадемов аромат
¼ ч.л канела, по желание
1 ч.л. захар
1 ч.л. брашно/нишесте

1 ч.чаша = 240 мл.
* в основната рецепта се използват 4 бр., но повечето коментари за са получаване на прекалено рядка смес. При мен с 3 големи яйца резултатът е добър.
** в основната рецепта се препоръчва количество от 120-150 гр.
*** в основата рецепта се използват замразени плодове,

Фурната се загрява на 175С.
Почистените от костилките пресни вишни или череши се поръсват с коняка, захарта и канелата и оставят да се овкусят.
Шоколадът с маслото се стопява на водна баня, след което леко охлажда. Двете яйца се разбиват с ¼ч.чаша захар, малка част от ваниловата захар и щипката сол. В кухненски блендер се разбива до кремообраност крем сиренето, яйцето, останалата захар /1/2 ч.чаша/ и ваниловата захар. Желателно е да се получи леко гъста и кремообразна смес.
Смесват се и пресяват заедно брашното с бакпулвера. Към разбитите яйца се налива маслено-шоколадовия сос и на етапи брашното с бакпулвера. Разбъркването е непрекъснато, но не много силно, до получаване на кексово тесто.
Тавичка или форма за кекс се намазват с мазнина и покриват с хартия за печене.
Вишните/череши се отцеждат от марината и поръсват с 1 с.л. брашно или нишесте.
Започва реденето на сместа:
Първо на дъното се налива 1/3 от шоколадовата смес, следва ½ от млечно-яйчената, поръсва се с по-голямата част от плодовете. Следва отново шоколадово тесто, бял слой, плод и се завършва с шоколадов слой.
Поставя се в затоплената фурна и се пече от 35-40 до 50 мин, според големината на съда, дебелината на слоя тесто и желаната степен на плътност, с проба до суха клечка.

П.С. Направих го днес. Тъй като сега не е сезонът на черешите, ги замених с 1 нектарина и 1/2 круша. Пак се получи. Не съм слагала хартия, нямах проблеми с отлепването.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2013, 22:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
ПАЙ С ПЛОДОВЕ

Днес направих този сладкиш, който съм правила много пъти и винаги става сполучлив. Та, реших да го споделя с тези, които обичат да приготвят лесни, бързи и вкусни неща.

1 яйце, 1 ч.ч. захар, 1/3 ч.ч. олио, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ванилия, 2 ч.ч. брашно, плодове - праскови, нектарини, череши, круши, кайсии и др.; 1 с.л. галета.

Разбиват се яйцето и захарта хубаво. Прибавя се олиото, след това млякото със содата в него. Накрая се добавят брашното и ванилията. Изсипва се в намазнена форма. Върху тестото се ръси половината галета. Плодовете се нарязват на дребно и се разстилат върху тестото. Отгоре се ръси останалата галета. Тя се слага за да попие сока от плодовете и да не остане сладкиша около тях "глетав". Днес за първи път преди плодовете поставих нарязан локум. Добре се получи и с него. Сладкишът се пече на 180 гр. докато придобие приятен кафяв цвят.

П.С. Не притискайте плодовете навътре! Те сами ще се "наместят" по време на печенето, но остават предимно отгоре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2013, 21:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Авг 2013, 23:38
Мнения: 76
Чеснова пърленка
300мл топла вода
1/4 кубче мая
2с.л. захар
2-3с.л.олио
500-600 грама брашно
1с.л.сол
за намазването-масло чесън,шарена сол

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2013, 14:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Авг 2013, 09:26
Мнения: 45
ВКУСНИ ЗДРАВОСЛОВНИ КУРАБИЙКИ

Продукти:/за една тава/

1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч.ч кафява захар/или 2-3 с.л. мед/
1 ч.ч. фини овесени ядки
1/2 ч.л. бакпулвер
2-3 с.л. меко масло
1 яйчице
2 ванилийки
1ч.л. канела
ситно настъргана кора от 1/2 портокал/или лимон/
1 ч.л. ленено семе
1 ч.л. сусамово семе
2 реда черен шоколад
ядки по ваш вкус

Приготвяне:

В купа се смесват сухите съставки- брашното, захарта, ов.ядки, бакпулвера, ванилиите и канелата.Прибавя се мекото масло и портокаловата кора.Отделя се жълтъка от белтъка и жълтъка се прибавя в купата и след това белтъка, предварително добре разбит.Накрая се добавят нарязания на малки парченца шоколад, ядките и семената./може да добавите ако искате и стафиди:)/Всичко се размесва с ръка.Фурната се загрява до 200 градуса.Върху тавата поставете хартия за печене и наредете оформените курабийки/може да ги притиснете с лъжица/.Пекат се около 15-20 мин., в зависимост от фурната до покафеняване.

Топли за мекички:)Като изстинат стават приятно хрупкави! Бон Апети!

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2013, 15:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
Енергийни квадратчета с овесени ядки, шоколад и кондензирано мляко

Необходими продукти:
200 гр. овесени ядки
100 гр. (3/4 ч.ч.) брашно
½ ч.л. сода бикарбонат
150 гр. краве масло без сол на стайна температура
100 гр. (⅜ – ½ ч.ч.) захар
1 консерва (от 398 гр.) подсладено кондензирано мляко
1 яйце – 52 гр.
170 гр. шоколадов чипс или шоколад начупен на парченца
Начин на приготвяне:
Фурната се пуска да нагрява на 180˚С. Овесените ядки се смесват с брашното и содата. Маслото и захарта се разбиват с миксер. Добавя се кондензираното мляко и сместа се разбива докато се хомогенизира. Последни се добавят (последователно) яйцето и шоколадовият чипс. Миксера се спира, към сместа се добавят овесените ядки смесени с брашно. Разбърква се с дървена лъжица и получената смес се разстила в застлана с пекарска хартия тава. Пече се 25 минути.
Когато изстине сладкиша се изважда от формата с помощта на хартията за печене. Нарязва се на квадрати или друга форма по желание. Добре е да се съхранява в съд който се затваря или да се покрие с прозрачно домакинско фолио, за да не изсъхва.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2013, 08:29 
Offline

Регистриран на: 06 Сеп 2013, 08:00
Мнения: 929
Чийзкейк

Продукти:
За основата - 1 пакет чаени бисквити и 100 гр масло, по желание малко лимонова кора
За крема - 2 пакетчета Крема сирене, 1 кутия от 250 гр сметана за сладкиши(в Била я има), 100 гр пудра захар, 1 чаена лъж. желатин и 1 чаена лъж. вряла вода, но студена, ванилия на прах, лимонова кора, сладко от боровинки или друг вид плод по ваш вкус, но трябва да е сладко или желе, не течно.

Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават (най-лесно с шише) на ситно и се добавя лимоновата кора(по желание). Маслото се топи(а не запържва) и леко охладено и се смесва с бисквитите. В съда, който сте избрали (стените на съда трябва да са високи, за да не изтече сместа от формата, основата трябва да се получи като малка тавичка) поставяте фолио за печене(за да се извади после лесно сладкиша) и нанасяте тънък слой от сместа по формата на съда.
Оставяте сместа да стегне, най-добре във фризера, но не повече от 1 час, най-добре се проверява след 30 мин, готово е, когато сместа не се троши при допир, не трябва да е замръзнало!
Трябва ви голям съд за бъркане, поставяте желатина в чашка или купичка и го смесвате с водата и го разбърквате с вилица(не миксер) докато се поличи еднородна смес и изстине, но не го оставите да се желира. Поставяте сметаната и кремата в съда за бъркане и започвате да разбивате с миксер на 1ва степен, след като сте ги разбъркали добре, добавяте пудрата захар и увеличавате на 2ра степен, а след това, като не спирате да бъркате през цялото време и желатина - увеличавате на 3та степен, ванилията и лимоновата кора.
Бъркате, докато се получи много гъст крем, от рода на маслените кремове, но доста по-стегнат(за това е желатина)
Докато приготвяте крема, основата се е стегнала, изваждате я от фризера и изсипвате крема във формата, заглаждате за хубав вид и разстилате сладкото отгоре. Оставяте в хладилника да се стегне, трябва му една нощ, но може да проверите и по-рано.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2013, 18:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Окт 2013, 16:39
Мнения: 237
40. Бърза торта с бишкоти, праскови и маскарпоне
200 г бишкоти, 800 г праскови, 1/2 кг маскарпоне, 300 г извара, 100 г пудра захар, 2 с.л. лимонов сок, 1 с.л. лимонова кора
Изварата (300 г), маскарпонето (1/2 кг), половината захар, лимоновият сок (2 с.л.) и настърганата лимонова кора (1 с.л.) се изсипват в дълбока купа и се бъркат до получаването на гладък крем. Прасковите (800 г), ако са пресни, се попарват, обелват и пасират заедно с останалата захар. (Могат да се използват и праскови от компот - с тях десертът става божествен.) Половината от бишкотите се подреждат в квадратна тавичка и се заливат с половината плодов крем. Заглаждат се и се намазват с изварен крем. Отгоре се подреждат останалите бишкоти и отново се заливат с плодов и изварен крем. Тортата се заглажда отгоре и се оставя в хлaдилника за няколко часа да стегне. По желание се декорира с връхче свежа мента.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2014, 06:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Авг 2013, 09:26
Мнения: 45
МЪФИНИ С КОНФИТЮР/ без яйца и мляко/

1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.ч. брашно за кекс
1ч.ч вода
1/2 ч.ч. кафява захар/може и бяла разбира се/
1ч.ч. сладко от ягоди/малини, смокини,сливи..каквото си обичате/
2ч.л. сода бикарбонат
малко канела
едросмляни орехи

Първо се смесват брашната в купа с останалите сухи съставки, без содата.Тя се прибавя към сладкото, докато шупне.След това се прибавя към брашното.Слага се водата, добавят се и орехите:) Разбърква се и готово:) Фурната се загрява предварително на 200 и след това се пекат на 180 до готовност:) Получават се около 12 средно големи или 6 големи мъфинчета:)
Приятен апетит и да ви е сладко!

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2014, 01:44 
Offline

Регистриран на: 30 Яну 2014, 20:37
Мнения: 22
Ето го и
ПОСТНОТО НЕГЪРЧЕ

мерителната чаша е 250 мл.

Пригответе си всички продукти и включете фурната на 175 градуса.
Размерът на тавичката е 30/25 см. покрита с хартия за печене.

Първо изсипвате сухите продукти в купата.
1ч.и 1/2 брашно
1ч. захар
1/4 ч. какао
1/2 чаена лъжичка сол
1 ванилия
1 шепа стафиди /по желание/
1 шепа счукани орехи /по желание/

1/2 ч. вода
1/2 кафена чашка готово силно кафе/може и нес кафе/
1/3 ч. олио
1 чаена лъжичка сода угасена в
1 чаена лъжичка оцет

Разбърквате добре с дървена лъжица и изсипвате в тавичката, заравнявате добре и печете около 30 минути.
По желание изстиналия сладкиш намажете с топла глазура от
4с.л.вода
2с.л.какао
3с.л.олио
4с.л. захар

Добър апетит!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2014, 14:20 
Offline

Регистриран на: 16 Яну 2014, 21:16
Мнения: 50
Местоположение: варна
Напоследък си правя страхотни спагети,стават много вкусни,независимо че са много прости и с много малко продукти,ето и рецептата!
Сварявате си спагетите в подсолена вода.В отделен тиган си загрявате около лъжица зехтин,нарязвате си няколко скилидки чесън и когато се позачерви слагате лъжица вълшебен вкус,малко черен пипер,босилек или други ваши любими подправки.
Капвате две три лъжици вода от сварените спагети за да се разтвори вълшебния вкус.После спагетите в тигана да се размеси всичко добре.
Превъзходни са!
Добър апетит. :))

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 09 Май 2014, 16:38 
Offline

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 13:43
Мнения: 321
Какво предлага книгата за ВГХ обяд, като основно в менюто. Останалото е начин на приготвяне и зеленчуци по избор.

http://prikachi.com/images.php?images/881/7313881W.jpg


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 14 Май 2014, 17:11 
Offline

Регистриран на: 12 Май 2014, 20:44
Мнения: 88
Баница с локум

Продукти:

14 листа фини точени кори
280 гр. (2 кутии) обикновен локум
100 гр. (1 ч.ч.) счукани орехи
200 гр. маргарин
2-3 с.л. захар

за сиропа:

1 ½ ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
4 бр. ванилия
сокът от ½ лимон

Приготвяне:

Локумът се нарязва на дребни кубчета и се смесва с орехите и захарта (Аз прибавям и пудрата захар, която остава в кутийките от локума). Маргаринът се разтапя и се прибавят 4 с.л. към локума и орехите. Взимат се две кори и върху тях се разпределя част от плънката.Навиват се на стегнато руло и се подреждат в тавичка. По същия начин се процедира и с останала плънка и кори. Получават се 7 дълги пурички. Нарязват се на 3 по – малки и се заливат с разтопения маргарин. Пекът се в предварително загрята фурна на 150 градуса около един час (стават много хрупкави и вкусни, и при желание може да се консумират и без сироп).
Приготвя се сироп от водата, захарта, лимона и ванилията, който трябва да поври, докато се сгъсти (около 10 минути). С топлия сироп се заливат изстиналите пурички. Оставят се да престоят за едно денонощие в хладилник.



Източник: http://brazilka.blogspot.com/2010/02/14-280.html


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2014, 17:26 
Offline

Регистриран на: 29 Май 2014, 18:27
Мнения: 31
Сладкиш (кекс) продукти:
3ч.ч. брашно; 1 и 1/2 ч.ч. захар; 1-2с.л. канела; 1-2с.л. бакпулвер; 1п. ванилия; 2ч.л. сода (бикарбонат); 1 ч.л. сол; 2/3ч.ч. олио; 2с.л оцет; 2ч.ч. вода или компот; портокалова кора и ядки
начин на приготвяне:
Смесват се заедно сухите съставки - брашно, захар, сода, бакпулвера, канелата, ванилия и ги разбъркваме с предварително смесените течни съставки - водата (компота) оцеда, олиото. накрая прибавяш портокаловите кори и сипваш сместа в намазнена и леко набрашнена тава. Отгоре може да сложиш ядките или в сместа по-желание. Пече се в умерено загрята фурна до готовност. Не си спомням на колко градуса съм пекла, но то зави си и от фурната.

Палачинки продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно; 2ч.л. бакпулвер; 2 и 1/2 ч.ч. газ. вода; 1с.л. захар; 1п. ванилия; щипка сол
Приготване: разбъркват се брашното с газ. вода, захарта, бакпулвера и солта. Разбърква се с миксер до получаване на рядка каша, добавяш и 1с.л. олио и разбъркваш още малко.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТИЯ ДЕН - ВЪГЛЕХИДРАТЕН (БРАШНЯН) ДЕН
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2016, 23:27 
Offline

Регистриран на: 03 Фев 2016, 22:53
Мнения: 4
ЗЕЛНИК С ЦАРЕВИЧЕН ГРИС

Необходими продукти:

1 пакет финни точени кори
1 средна кисела зелка
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица чубрица
2 големи моркова
2 големи глави червен или каба лук/или 4 глави кормид лук
1 чаена чаша царевичен грис за качамак
1/2 кафяна лъжичка сода
царевично брашно

Киселото зеле се надробява на ситно и се запържва в малко мазнина докато омекне. Оставя се да изстине и се овкусява с червения пипер и чубрицата.
Настъргват се суровите моркови. Лукът се смила на блендер и се смесва с морковите.
В малък съд се слага топла вода / 500-700мл/ и се сипва царевичния грис, брашното и содата. Трябва да се получи гъстота на каша за палачинки.

Корите се отдерят по две. В края на кората се слага от киселото зеле, настърганите моркови и лук. Кората се полива с 3 супени лъжици от царевичната каша и се завиват с помощта на хартия на руло, нагърчват се и се навиват по формата на тавата.
След подреждането на всички кори баницата се залива с царевичната каша.

Пече се на умерена фурна за 40 мин.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 199 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов