90 дневна диета - Форум

Форуми - 90 дневна диета
Дата и час: 14 Май 2024, 08:06

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 05 Ное 2012, 01:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Супа топчета със суха червена чушка

Продукти:
500 грама кайма смес (телешко и свинско)-осолена и смесена с 1 супена лъжица суров ориз
1 глава кромид лук
1 голяма сладка суха червена чушка
1 морков
2-3 супени лъжици сух зеленчуков микс (натурален)
пипер меланж
пресен лимонов сок
сух риган
суха чубрица
ориз
сол на вкус
олио или зехтин
лют чили пипер на вкус (опция)

за застойката:
2 жълтъка
половин чаена чаша кисело мляко


Омесете добре каймата.
В тенджера запържете много ситно нарязания лук, оставете го да омекне, но работете на слаб котлон, за да не загори.
Долейте с вода поне до средата на тенджерата.
След като водата заври, намалете котлона, за да не бълбука силно и да "разроши топчетата". Сложете оформените топчета, ориза и ситно нарязания морков.
През цялото време гответе на слаб котлон.

След около 5-10 минути прибавете всички подправки без пипер меланжа и лимоновия сок.Натрошете чушката, смелете я в блендер с малко зехтин и я добавете към супата.
След като топчетата са готови, махнете супата от котлона и овкусете с пипера и лимоновия сок.
Разбийте много добре продуктите за застройката, за да няма никакви топченца. Прибавете малко от горещия бульон към нея, за да се изравнят леко температурите с тези в тенджерата и накрая смесете всичко.
По желание сервирайте с чили пипер и магданоз.


Прикачени файлове:
2.jpg
2.jpg [ 86.63 KiB | Прегледано 8780 пъти ]


Последна промяна Виолина на 16 Ное 2012, 11:22, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 05 Ное 2012, 10:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Tsukune - японски кюфтенца

Продукти :

за кюфтенцата:
500 грама хубава пилешка кайма(може и свинска или телешка)
3 стръка пресен зелен лук
магданоз
1 скилидка счукан чесън
1 яйце
6 супени лъжици царевично нишесте( без него за нас :D )
1 супена лъжица соев сос
черен пипер
щипка джинджифил на прах
сол ( ако каймата не е осолена )

за соса на кюфтенцата ;
1 / 2 чаена чаша соев сос
1 / 2 чаена чаша мирин - това е сладко оризово вино ( ако нямате , сложете някакво сладко вино )
2 чаени лъжици захар
джинджифил
кориандър
3 чаени лъжици чили сос
за гарнитура :
варен ориз , овкусен с оризов оцет и сол
маринован джинджифил
соев сос
Смесете продуктите за каймата .
Омесете ги добре .
Направете малки кюфтенца ( с големината на голям орех ) и ги сложете в леко намаслена тава .
Запечете ги за 10 минути на 200 градуса . Докато кюфтенцата се пекат си подгответе соса, като смесите продуктите .
Сложете ориза да се свари в подсолена вода , според указанието на опаковката .

След изтичането на десетте минути, извадете кюфтенцата за малко от фурната и ги полейте със соса , намажете ги с него с помощта на четка
( така ще се глазират ).
Печете ги още 10 минути и ги извадете .
Отъркаляйте по желание в сусам)
Нанижете кюфтенцата на бамбукови шишчета и ги сервирайте с ориза
( овкусен със солта и оцета ) .
В малка купичка може да сложите соев сос и маринован джинджифил
( готов , от бурканче ) .


Прикачени файлове:
кюфтенца.jpg
кюфтенца.jpg [ 39.29 KiB | Прегледано 8779 пъти ]
sos i namazani kiuftenca.jpg
sos i namazani kiuftenca.jpg [ 48.05 KiB | Прегледано 8779 пъти ]
surovi kiufteta.jpg
surovi kiufteta.jpg [ 37.43 KiB | Прегледано 8779 пъти ]


Последна промяна Виолина на 29 Дек 2012, 22:19, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 20:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2012, 10:02
Мнения: 223
Местоположение: Густо, майна Филибето :D
Сьомга в алуминиево фолио

Котлет сьомга се овкусява от двете страни с малко зехтин и сол, лимонов сок / може и шайби лимон/, черен пипер. Прибавя се 1/2 връзка копър, завива се на пакетче във фолиото, отгоре се продупчват дупчици с игла и се пече във фурната.
Това беше вчерашният ми експеримент за белтъчния ден. Стана превъзходно , по вкусна сьомга не бях яла. Забравих да сложа чесън, но с другите риби ще го включа обезателно.
Да Ви е сладко! :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2012, 23:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
СВИНСКО ВАРЕНО В ЗЕЛЕВ СОК

Продукти:

Около 700-800 гр. свински гърди или парче свински врат без кости.
Зелев сок и вода по равни части
2-3 дафинови листа
1 голяма глава стар лук
2 глави чесън
1 морков
Зърна черен пипер – около 10 бр.

1/2 чаена лъжичка смлян кимион
Червен пипер
Смлян черен пипер

За намазване на готовото месо:
Червен пипер
Черен пипер
Чимен
Пресовани скилидки чесън от 1 глава


Приготовление:

Парчето месо се намазва със смлян черен пипер, червен пипер, кимион и се оставя да престои около 30 мин.
Поставя се в тенджера и се залива с равни части зелев сок и вода.
Течността трябва да покрива парчето месо.
Добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер, изчистената глава лук, чесън на скилидки и моркова.
Месото се вари около 2 часа на слаб огън, докато омекне напълно.
Отцежда се от течността и се оставя да се поохлади.
Внимателно се отстраняват ребрата, ако варим свински гърди.
Приготвя се паста от червен пипер, черен пипер, чимен и счукан чесън.
Месото се намазва от всички страни. Охлажда се добре.
Сервира се нарязано на тънки филийки с горчица или сос от хрян.

Наличието на чимен (смлени семена от сминдух) в сместа за намазване на свареното месо му придава вкус на кайзер-пастърма.
Количеството и вида на подправките за намазване са според вкуса.


Прикачени файлове:
garlic _sauce4.jpg
garlic _sauce4.jpg [ 108.18 KiB | Прегледано 8766 пъти ]
Sv-gardi.JPG
Sv-gardi.JPG [ 79.43 KiB | Прегледано 8766 пъти ]


Последна промяна Виолина на 29 Дек 2012, 22:19, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2012, 11:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
КРОКЕТИ ОТ МАГДАНОЗ И СУСАМ, ПОДНЕСЕНИ СЪС СОС ОТ КИСЕЛО МЛЯКО И МЕНТА

Продукти: 2 връзки магданоз, 1 връзка копър,1 яйце, 30 г пресен лук, сол, черен пипер, лимонов сок (на вкус), 100 г галета. Всички продукти се смилат на робот до получаване на гъста смес. „
От сместа за магданозени крокети се оформят крокетите, овалват се в бял сусам, запържват се на тиган до златисто с малко зехтин и се допичат на фурна около 6-8 минути на 200 градуса.

:!: :!: :!: Сос: 2 кофички кисело мляко се изцеждат. В 50 г зехтин с помощта на пасатор се смила половин връзка мента, всичко се разбърква, прибавят се сол и пипер.

Този сос за след диетата , тъй като се смесват протеини - по време на диетата заместете със тофу майонеза или просто соев сос :D ! :!: :!: :!:


Рецептата за тофу майонезата е в сосчетата !


Прикачени файлове:
files.jpeg
files.jpeg [ 61.91 KiB | Прегледано 8755 пъти ]


Последна промяна Виолина на 29 Дек 2012, 22:21, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2012, 20:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2012, 10:02
Мнения: 223
Местоположение: Густо, майна Филибето :D
Запечено козе сирене върху патладжан и аспержи

Тази рецепта ми се видя добра, меко казано :) Направо си е разкошотия. Ще я пробвам обезателно
http://kulinaria.bg/recipes/zapecheno-k ... i-asperzhi
Този кулинарен сайт заслужава внимание :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2013, 10:33 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2012, 20:21
Мнения: 191
Лесна разядка със извара
100гр сусам (може и микс от семена аз такъв ползвах)
250гр извара
2-3 скилидки чесън
1-2 суп.л. млечна майонеза може и без нея
1л. зехтин
сол черен пипер и малко копър
в тефлонов тиган запържвате леко ситно нарязаният чесън и семената
докато леко променят цвета си след което се прибавя изварата и се бърка
докато стане хомогенно още 4-5минутки след като се свали от огъня се добавят
подправките и майонезата може да се яде топло и охладено дано ви хареса :)

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013, 23:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Огретен от праз

Продукти:
6 стръка праз
50 гр чисто масло (за нас 1 сл :!: :!: )
3 супени лъжици брашно( за нас без него :!: :!: :!: )
100 г настърган кашкавал
сол, черен пипер
Приготовление:
Празът се нарязва на парчета около 5 см и се сварява
до омекване в подсолена вода. Отцежда се и се реди
в намаслена тава.
Приготвя се сос от , запържено в чистото масло.
Разрежда се с отварата от праза и се подправя със сол
и черен пипер.
Празът се залива със соса и се пече 15 мин.
Поръсва се с настърган кашкавал и се допича до зачервяване.


Последна промяна Виолина на 30 Яну 2013, 17:06, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2013, 17:13 
Offline

Регистриран на: 10 Яну 2013, 19:27
Мнения: 115
КЮФТЕ -МОЗАЙКА
Продукти :
1кг мляно свинско месо
1 тарелка гъби
1 морков
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
5-6 бр кисели краставички
1 глава лук
Омесете каймата лука с подправки по ваш вкус/сол кимион чер пипер.../
Нарежете на дребна гъбите ,пипера,моркова и краставичките и ги добавете при каймата .Размесете хубаво докато всички зеленчуци се полепят по каймата Разстелете в тава и печете 1час на 180 градуса
Не слагайте никаква мазнина -каймата пуска
Не слагайте и вода -ще ви се получи сосче от гъбите
Мързеливо руло Стефани /без яйце/
Много вкусто и засищащо Хапвам 200гр готов продукт на обяд и 100 за вечеря

_________________
url=http://lilyslim.com]Изображение[/url]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013, 01:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Печен карфиол със сушени домати, чушки и гъби

Прикачени файлове:
4226a9c06ae6c795e94ccb7f2bd05915.jpg
4226a9c06ae6c795e94ccb7f2bd05915.jpg [ 40.36 KiB | Прегледано 7978 пъти ]


Продукти:

1 глава карфиол

3-4 резенчета нарязани на дребно сушени домати

1 сушена червена пиперка

1 с л нарязане на дребно сушени манатарки

100 гр кашкавал и 1 с л настърган пармезан

зехтин

копър

черен пипер

сол

чесън.



Приготвяне:

Измийте и накъсайте карфиола на розички.

В тиган със сгорещена мазнина запържете няколко скилидки чесън и щом станата златисти и овкусят мазнината извадете и изхвърлете.

Добавете карфиола и запържете до златисто.

Добавете и накиснатите в малко гореща вода гъби, домати и чушки.

Не изхвърляйте водата, добавете и нея към ястието.

Разбъркайте, поръсете с нарязан копър и прехвърлете в огнеупорен съд. Завийте с фолио.

Изпечете в загрята до 200* С фурна.

Преди да извадите покриите с настърган кашкавал и пармезана, леко разбъркайте да влезе и по вътрешността и оставете да се запече за около 5 мин.

Сервирайте като гарнитура или основно безмесно ястие.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013, 02:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Печен Хек с доматен сос, вино и мащерка

Прикачени файлове:
e30a86a48731b2ed9b6f8ce390d4d158.jpg
e30a86a48731b2ed9b6f8ce390d4d158.jpg [ 27.11 KiB | Прегледано 7975 пъти ]


Продукти:

6 бр чистена бяла риба /хек, мерлуза и др/

5 - 6 ск чесън

250 мл гъст доматен сос

50 мл бяло вино

1 с л тъмен балсамов оцет

1 с л кафява захар

2 - 3 стръка мащерка

зехтин

сол, черен пипер.



Приготвяне:

Рибата измийте и подсушете.

Посолете, поръсете със прясно смлян черен пипер.

Смесете виното със захарта и оцета.( по време на диетата -без захар)

Залейте рибатас виното и сложете в намаслена огнеупорна форма.

Поръсете с накълцания чесън и залейте с доматения сос.

Мащерката накъсайте на малки стръкчета и поръсете най-отгоре.

Печете рибата във фурна загрята до 200* С около 20 мин.

Сервирайте с гарнитура по желание.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013, 03:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Подлучен зелен фасул


Прикачени файлове:
a1def35ccc1f35106a4b30a4acec5de0.JPG
a1def35ccc1f35106a4b30a4acec5de0.JPG [ 119 KiB | Прегледано 7974 пъти ]


Продукти:
1 консерва зелен фосул,
3-4 резена сушени мариновани домати,
1/2 кофичка кисело мляко /висок %/,
2-3 скилидки чесън,
50 гр. масло,
2-3 стръка копър,
сол.
Приготвяне:
Зеленият фасул задушаваме заедно със сушените домати в половината масло.
След като е готов снемаме от огъня и оставяме на страни.
В друг съд разтопяваме маслото.
Към него леко сотираме чесънът нарязан на дребно, като внимаваме да не прегори.
Заливаме с киселото мляко и снемаме от огъня.
посоляваме, поръсваме със свеж копър и заливаме зеленият фасул.
Сервираме като гарнитура или основно ястие.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2013, 10:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Задушен спанак със синьо сирене в пармезанова кошничка


Прикачени файлове:
96b6636d0fa91a408986330cac9c2d1c.JPG
96b6636d0fa91a408986330cac9c2d1c.JPG [ 117.77 KiB | Прегледано 7969 пъти ]


Продукти:
1 връзка спанак
50 гр. сушени домати
50 гр. синьо сирене
2-3 с.л. зехтин
3 ск. чесън
сол.
Пармезан/кашкавал за кошничките.
Приготвяне:
Най- напред приготвяме кошничките.
Настъргваме пармезан на тънък плас върху пекарска хартия.
Големината на кръгът зависи от това каква искате да е формата.
Слагаме на решетката на микровълнова фурна и запичааме до порозовяване на грил.
Извашдаме и още топъл заедно с пекарската хартия слагаме в малка купичка, като следваме извивките и формата.
Оставяме да изстине.
Приготвяне на спанакът:
Спанакът измиваме и почистваме от корените.
В сгорещен зехтин запържваме нарязаният чесън.
Добавяме спанакът и задушаваме заедно с нарязаните сушени, мариновани домати.
Разбъркваме и отцеждаме отделилата се течност.
Добавяме натрошеното синьо сирене и разбъркваме, докато се поразтопи.
Сервираме в пармезановата кошничка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 17:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Кюрдски кебап

Прикачени файлове:
33c85cf8302b.jpg
33c85cf8302b.jpg [ 104.11 KiB | Прегледано 7960 пъти ]


Продукти: (всичко на око):

няколко продълговати патладжана
зелени пиперки
домати
1 с.л. доматена салца (може и повече)
олио

За кюфтенцата:

кайма
1 яйце
магданоз
лук
чер пипер,
сол
подправки на вкус

Пиперките и доматите се нарязват на квадратчета. Патладжаните се нарязват по дължина на филии и се слагат за 15-20 мин в студена подсолена вода. След изтичане на времето се подсушават и се запържват в олио до полуготовност, т.е. леко да омекнат.

В каймата се слагат ситно нарязания лук, магданоза, сол, чер пипер, подправки, яйцето и се омесва. Правят се неголеми кюфтенца. Вземат се две филийки от патладжана, кръстосват се и в центъра се слага кюфтенце. Покрива се с патладжана, първо с долната филийка, после и с другата, като краищата се забождат с клечка за зъби. Върху нея се набождат парче домат и парче пиперка. Нареждат се в тава и се налива около половин чаша вода. Слагат се в загрята фурна. Доматената салца се разтваря във вода, на 1 с.л. салца половин чаша вода (около 100-120 мл) След 10-ина мин с разтворената във вода салца се заливат патладжанените вързопчета и се пекат до готовност. В моята фурна пека на 180 град около половин час, но съобразявайте със вашите. Поднасят се с гарнитура от ориз или като самостоятелно блюдо.


Прикачени файлове:
f99ed6179ac3.jpg
f99ed6179ac3.jpg [ 82.77 KiB | Прегледано 7960 пъти ]


Моите бележки: Много вкусно и красиво ястие. В разтворената доматена салца слагам и пасиран чесън, а каймата правя без яйце, вместо него на половин кг.кайма слагам по една-една и половина филия, накиснат във вода и изцеден хляб. Внимавайте със солта, понякога каймата е солена, изобщо слагайте сол и в каймата и в соса по ваш вкус. Ориентировъчно - правя го от половин кг кайма и три патладжана, излизат ми 11 вързопчета, ето така изглеждат преди да сложа чушките и


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 18:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ДЖИГИРИЦА





500 гр дроб (свински или телешки) се нарязва на жулиени, панира се в брашно с риган, сол, чер пипер и бързо са запържва в нагрята мазнина. Изсипва се в дълбок съд, добавят се 3 скилидки пасиран чесън, 3 с.л. майонеза, хубаво се разбърква и ястието е готово. Количеството чесън и майонеза може да промените по свой вкус. Поднася се като самостоятелно ястие, много вкусно е, сложено в хлебчета за хамбургери.

За вас 200 гр на обед , 100 на вечеря - майонезата я смятайте, като мазнина

Прикачени файлове:
392a9f10bc1e.jpg
392a9f10bc1e.jpg [ 68.02 KiB | Прегледано 7950 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 18:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ТИКВИЧКИ за млечен белтъчен ден

Прикачени файлове:
ea965015ff10.jpg
ea965015ff10.jpg [ 89.06 KiB | Прегледано 7949 пъти ]


1 средна тиквичка
1-2 скилидки чесън
150гр. извара с масленост до 5%
100гр. кисело мляко с масленост до 5%
Копър
Сол/чер пипер

Измитата тиквичка нарязваме по дължина на филии с дебелина 0,5 см.
Посоляваме и оставяме за 10-на мин.
След това нареждаме върху хартия в тава и запичаме в загрята на 180С фурна.
По 15-ина минути от всяка страна.
Докато се пекат тиквичките, с блендер или пасатор от изварата, киселото мляко, чесъна, солта и черния пипер правим дресинг, добавяме и копъра.
Нарязваме на ивици охладените изпечени тиквички, заливаме с дресинга и ........вечерята е готова.
Ако искате по-пикантен вариант, запечете нарязан на тъничко домат и глава лук, нарязана на кръгчета или полукръгчета10-ина мин. на 180С.
И добавете към тиквичките!

Моите бележки: Тиквичките може да запечете на грил тиган или скара. Много вкусно ястие, за вечеря е чудесно. Няма и капка мазнина в него, по принцип е вечеря от диета -60. Още по-вкусна е със запечените лук и домати.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 18:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ОМЛЕТ „ВЕТРИЛО” ОТ ПАТЛАДЖАН ИЛИ ТИКВИЧКА


Прикачени файлове:
e33ec2b5728d.jpg
e33ec2b5728d.jpg [ 108.34 KiB | Прегледано 7948 пъти ]



Това е оригиналната рецепта стъпка по стъпка, която ми даде идеята, а моята измишльотина с тиквичките в моите бележки след рецептата.

патладжан
яйце
сол, чер пипер смлян
олио

Патладжанът се изпича във фурна, бели се, като се внимава да се запази дръжката и с помощта на вилица внимателно се размачква така, че да приеме форма на ветрило. Разбива се яйцето със солта и черния пипер.
Внимателно се потопява патладжаненото ветрило в яйцето, малко се поразклаща, за да поеме от яйцето и се пържи в загрята мазнина от двете страни.

Прикачени файлове:
e48dff430121.jpg
e48dff430121.jpg [ 91.28 KiB | Прегледано 7948 пъти ]


Моите бележки: Поради липса на сини домати в близкия магазин и наличието на тиквички собствено производство вкъщи, реших, че ще бъде ветрило от тиквичка. Срязах тиквичките на две по дължина, после още на две напречно, ако са дребни – не е нужно. Правят се разрези по дължина на ивички, като в едната страна не се реже докрая. Поради горещините пека тиквичките в микровълновата, в моята, зависи от големината им, се изпичат за 6-8 мин на пълна мощност. Пека така, че да са леко твърдички, просто вкъщи така ги харесваме. След това разбивам яйце с подправките, понякога слагам малко прясно мляко или айрян и лъжица-две брашно, като панировка. Топя в нея и пържа. Удобно е, може сутрин да се изпекат, а да се изпържат за вечеря. Ефектно и вкусно се получава, пък и много лесно и бързо


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 18:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
КРЕМ-СУПА ОТ ТИКВИЧКИ С КЪРИ

Прикачени файлове:
b50cf446f14d.jpg
b50cf446f14d.jpg [ 72.47 KiB | Прегледано 7890 пъти ]


Много проста и лесна супичка, от минимум продукти, но в същото време пикантна и много вкусна.

4 млади тиквички
1 средна глава лук
1 скилидка чесън
4 топени сиренца ( около 80 гр. ) или прясно мляко
0,5 ч. л къри
1 с.л краве масло
3 чаши вода

Лукът и чесънът се нарязват наситно, а тиквичките на полукръгчета.
В тенджера се разтопява маслото и лукът и чесънът се запържват леко, добавят се тиквичките, и те се запържват за малко, като се разбъркват. Налива се водата, оставя се да заври и се вари до омекване на тиквичките. Когато са омекнали, се добавя топеното сирене, къри-то и сол на вкус. Оставя се да кипне и ври, докато се разтопи сиренето 2-3 минути. Ако сиренцата не са се разтопили, не е проблем. Супата се прелива в блендер и се пюрира. Или същото се прави направо в тенджерата с пасатор. Поднася се с крутони.

Моите бележки: Наистина много вкусна супа. Слагам малко повече чесън, харесваме го в комбинация с къри, черен пипер, понякога подправям с дивисил. Ако не харесвате аромата на къри, става и без него, подправяте с черен пипер. Напоследък я правя с олио, пак е много вкусна. Пропорциите може на око и на вкус, тиквичките обикновено се заливат с вода така, че да е един пръст над тях, ако изври, може да се добави, зависи и колко гъста предпочитате супата. Най-често използвам топено сирене с гъби от лидл (да не се приема за реклама ), 100 гр е, не е на парчета, а цял правоъгълник, разтопява се хубаво в супата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 20:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ПИЛЕШКО ( и всякакво друго)ПО ЕВРЕЙСКИ


Прикачени файлове:
d7696c6438c0.jpg
d7696c6438c0.jpg [ 83.85 KiB | Прегледано 7886 пъти ]



Примерни продукти:

2 големи глави лук, нарязани на едри кубчета
пилешко – 12 бутчета (долната част от цялото бутче) (бих сложила повече лук на тази бройка)
1/2 ч.л. сода за хляб
1 с.л. олио
сол, чер пипер
тенджера с дебело дъно или по-дълбок тиган с незалепващо покритие

В тигана нагряваме олиото и сипваме нарязания лук, добавяме содата и разбъркваме.
В кастрюле разогреваем растительное масло и высыпаем туда лук,перемешиваем и добавляем соду. Намаляваме огъня и покриваме с капак. Лукът ще се задушава, а содата му помага да стане по-сочен. Оставяме така 5 мин, може и малко повече. Лукът омеква. Слагаме месото при него, разбъркваме, солим, поръсваме с черния пипер. И оставяме на тих огън 40-45 мин. Ако лукът е много сух (не ми се е случвало досега), може да капнете мъъъничко водичка.

Моите бележки: Дълго подминавах тая рецепта, казвах си лук и месо, на какво ще прилича? Един ден реших да я направя с четири долни бутчета и две глави лук. Е, резултатът беше такъв, че не си повярвах ни на очите, ни на устата, страшно вкусно, лукът беше стнал направо на мармалад. Содата не се усеща изобщо. Може и с върха на ножа да сложите мъничко, аз я слагам, никой до сега не е усетил. Ами, пробвайте, правя го най-често с пилешко, със свинско - наложи ми се да варя по дълго и да добавям по мъничко вода, по-трудно се свари месото. С пилешки дробчета също става добре, след като ги сложа в задушения лук, трябват още 10-ина мин. само. Не знам еврейска или не е рецептата, но е много сполучлива – става чудесно ястие от почти никакви продукти.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2013, 10:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Френска лучена супа по рецептата на Джулия Чайлд

http://loisslokoski.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

Прикачени файлове:
3380_44389.jpg
3380_44389.jpg [ 112.78 KiB | Прегледано 7881 пъти ]


Какво ви трябва, за около 4 порции:
800г жълт лук
2 с.л. зехтин
40г. масло
1 л качествен пилешки или телешки бульон
200мл бяло вино
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л.брашно
няколко клонки мащерка
1 дафинов лист
прясно смлян черен пипер

за филийките със сирене:
половин френска франзела
80г грюйер
20г пармезан


Прикачени файлове:
french_onion_soup_collage.jpg
french_onion_soup_collage.jpg [ 156.31 KiB | Прегледано 7881 пъти ]



Първото нещо, което трябва да направите,е да сварите домашен бульон. Много ви моля, не използвайте бульон от кубче, прахче, пликче.... Освен че са вредни, придават на храната абсолютно еднакъв промишлен вкус. Нямат място в нашата Soupe à L’oignon Gratinée.
Така че, ако сте приготвили предишната ни рецепта за пиле в провансалски стил, можете да използвате костите от пилешките бутчета. Ако пък сте се поколебали, ще се наложи да идете до магазина, и да си набавите един пилешки фенер или опаковка пилешки крилца. Слагате ги в тенджера, наливате 1.5л вода, посолявате, слагате няколко зърна черен пипер, и варите, докато бульонът придобие красив цвят.

След това загрявате в тенджера с дебело дъно зехтина и маслото. Нарязвате лука на полумесеци. Слагате го в тенджерата, покривате с капак и задушавате на бавен огън около 15-20 минути. После отваряте съда, леко увеличавате котлона, добавяте сол и захар, и разбърквайки от време на време, карамелизирате лука да златисто-кафяво. Тази операция изисква търпение, защото може да отнеме и повече от половин час. (Не мрънкайте, вчера си почивахме около печката).
Когато цветът на лука е станал кехлибарен, посипете с брашното и разбъркайте. Добавете бульона и виното, мащерката, дафиновия лист, черния пипер. Оставете да къкри на бавен огън с открехнат капак още около 20-25 минути, докато течността се редуцира до 2/3.

Пригответе филийките - нарежете франзелата(сметнете по две за всеки), и запечете до златисто. Настържете сиренето и поръсете филийките, пъхнете в загрятата фурна високо под реотана, за толкова време, че сиренето да се разтопи и да образува балончета.
Сипете супата в купички и поставете по две филийки във всяка. Сервирайте веднага, докато е гореща.

Прикачени файлове:
soupe-oignon-gratinee.jpg
soupe-oignon-gratinee.jpg [ 21.49 KiB | Прегледано 7881 пъти ]


***

Вариант за филийките и поднасянето

• След като сте оставили супата да къкри ( до там спазвате горната рецепта )
• Междувременно фурната се загрява на Горно печене (Грил).
• Хлебните филии се поставят в огнеупорна тава и се запичат до златист цвят 1-2 минути на страна.
• Френската лучена супа се разпределя в 4 огнеупорни купи.
• Отгоре се поставя по една препечена филия.
• Поръсва се със сиренето и купите се поставят във фурната.
• Запичат се до разтопяването на сиренето и образуване на хрупкава коричка.
• Френската лучена супа се поръсва с прясна мащерка и се поднася.

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alph ... chena-supa


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2013, 17:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Съомга на тиган

Прикачени файлове:
salmon.jpg
salmon.jpg [ 79.98 KiB | Прегледано 7879 пъти ]


4 филета съомга
1/3ч.ч.соев сос
2 скилидки чесън(пресован)
1с.л.настърган джинджифил
1с.л.зехтин/олио

Разбъркваме заедно соевия сос,чесъна иджинджифила.
Слагаме филетата в купа поливаме със марината и оставяме в хладилника за около 10-15 минути.Загряваме зехтина /олиото в незалепващ тиган.Отцеждаме филетата от марината и печем около 5-7 минути от всяка страна.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Рецепти Първи ден – Белтъчини
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2013, 23:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Патладжан с домат и моцарела


Прикачени файлове:
IMG_7758.JPG
IMG_7758.JPG [ 209.71 KiB | Прегледано 7876 пъти ]


Продукти:

патладжан
домат
моцарела
зехтин
сол,сушен риган,черен и червен пипер

Прикачени файлове:
IMG_7768.JPG
IMG_7768.JPG [ 237.76 KiB | Прегледано 7876 пъти ]


Приготвяне:

І вариант - с пресен патладжан за директна консумация :

Измийте и нарежете на шайби патладжана.Посолете и оставете да се отцеди,ако има горчив сок.
Измийте и подсушете шайбите.
Подредете ги в плитка тава за печене,покрита с пекарска хартия.
Намажете ги с четка със зехтин.
Запечете за десетина минути в загрята на 200 гр. фурна докато леко омекнат.

звадете тавата и върху всяка шайба патладжан подредете резен домат и моцарела.


Прикачени файлове:
IMG_7745.JPG
IMG_7745.JPG [ 48.1 KiB | Прегледано 7876 пъти ]



Поръсете черен,червен пипер и риган.Може и листенца пресен риган или босилек.
Върнете тавата във фурната до разтопяване на моцарелата.



ІІ вариант - със замразен патладжан :

Измийте и нарежете на шайби патладжана.Посолете и оставете да се отцеди,ако има горчив сок.
Измийте и подсушете шайбите.
Подредете ги в плитка тава за печене,покрита с пекарска хартия.
Намажете ги с четка със зехтин.
Запечете в загрята на 200 гр. фурна докато много леко омекнат.
Можете да подготвите повече зеленчук и да печете по две тави наведнъж .
Оставете патладжана да изстине така както е върху хартията за печене в тавите.

След което подредете на етажи един върху друг всички листи хартия заедно с патладжанените шайби.Така върху една тава ще имате няколко реда патладжан,разделен с хартия за печене.
Взимате тавата и я поставяте във фризера ,докато се замразят шайбите.
След което изваждате тавата от фризера и опаковате в отделни торбички единично замразените шайби патладжан.

Ако си спестите тази процедура и напълните патладжана по торбичките след печенето и после го замразите,шайбите ще се слепят и когато ви потрябват ще трябва да ги чакате да се размразят,преди да ги използвате.Докато по този начин всяка шайба е индивидуално замразена и можете да я подредите отново за печене без да я размразявате.
И така...отваряте пакета замразен патладжан и подреждате шайбите в тава,покрита с хартия.
Слагате в загрята фурна за 2-3 мин,колкото да се отпуснат и ако има тук-там някое ледче да се изпари.
Изваждате ги,подреждате отгоре домата,моцарелата,ръсите ригана, черния и червения пипер, и връщате обратно до стопяване на сиренето.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2013, 18:20 
Offline

Регистриран на: 02 Апр 2013, 18:18
Мнения: 2
Риба с домати на фурна (pesce all acqua pazza)

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alph ... a-pazza%29

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 4-6

Продукти:

2 с. л. зехтин
1 (800 г) голяма цяла риба
500 г коктейлни домати
250 мл (1 ч. ч.) вода
100 мл сухо бяло вино
2 скилидки чесън
сол
люта чушка
риган
магданоз

Приготвяне:

• Фурната се загрява на 220 С.
• Чесънът се почиства и нарязва на тънки филийки.
• В тиган се сгорещява зехтинът и чесънът ce запържва за 2 минути.
• Прибавят се намачканите с ръце или нарязани с нож домати.
• Овкусява се със сол, черен пипер, риган и ситно нарязаната люта чушка.
• Сместа се задушава 5 минути.
• В голяма огнеупорна тава се поставя почистената риба и се посолява.
• Сипват се водата и виното, след което се изсипва сосът от тигана.
• Рибата се пече 25-30 минути.
• При поднасянето се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Бележки:

** Ако нямате време да приготвите сос в тиган, то можете просто да добавите всички продукти в тавата и да запечете.
** Това е традиционна рецепта от Южна Италия (съчетание на домати, зехтин, вода и люта чушка), която се приготвя в голям тиган, но също така е вкусно приготвено и на фурна.
*** Правилният превод на рецептата Pesce all acqua pazza е "Риба в луда вода".
Името на рецептата идва средата на XIX, когато данъкът върху солта бил много висок и това принудило населението на Южна Италия да приготвят риба със сос на основата на морска вода, за да компенсират липсата на сол в храната.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2013, 22:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
ПЕЧЕНИ ЧУШКИ С ИЗВАРА


Прикачени файлове:
печени чушки с извара.jpg
печени чушки с извара.jpg [ 73.99 KiB | Прегледано 7796 пъти ]



ПРОДУКТИ:

Десетина печени пиперки
100 г обезмаслена извара
100 г нискомаслено кисело мляко
пресен чесън
свеж копър
сол - ако желаете
Приготовление:
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Изпечените и обелени пиперки се посоляват леко и се нареждат в чиния под формата на цвете. В купа се смесват равни количества извара и кисело мляко, слага се малко сол и с тази млечна смес се украсяват чушките. Отгоре се декорират с нарязан пресен чесън и пресен копър.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 17 Апр 2013, 17:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Печено сирене "Халоуми" ( кипърско козе или овче сирене подобно на моцарела ) в пикантна маринада

250 g сирене нарязано на филийки
1 сл зехтин
2 чушлета нарязани на тънки кръгчета червено и зелено
4 цели но смачкани скилидки чесън
1 шепа накълцан магданоз
Сол и черен пипер

Приготовление:

Сложете чушлетата и чесъна в студен тиган в койта се сложили зехтина.
Загрявайте бавно, на ниска температура за да може зехтина да поеме миризмите а чесъна и чушлетата и да се ароматизира.
Извадете, тогава, парченцата чушлета и чесън и запазете чушлетата настрана.
Изпечете сиренето от двете страни и върнете парченцата от чушлета обратно4 върху изпеченото сирене. поръсете със сол и черен пипер и напръскайте с магданоза.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов