90 дневна диета - Форум

Форуми - 90 дневна диета
Дата и час: 29 Мар 2024, 11:31

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2013, 18:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Охлюви по френски

http://yoli-www.blogspot.co.at/2009/05/ ... st_11.html


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2013, 14:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Гръцка кухня
Папуцакя /обувчици от патладжан /


Разделяш няколко патладжана на половинки, изпържваш ги и ги оставяш в гевгир да се изцедят от олиото.
Запържваш 1 глава кремид лук, няколко скилидки чесън, кайма, малко доматен сос и сол на вкус докато стане съвсем гъсто.

Нареждаш патладжаните в тава, малко ги разбишкваш с виличка /но внимавай да не скъсаш подметката / , пълниш с каймата.

Оригиналната заливка не е режимна, тъй като , ако направите заливка ще има смесване на белтъции белтъци в дъглехидрати, но ще я сложа тук, за да може да си я правите след диетата или са семейството.
По време на диетата,може да сервирате обувчиците, без заливка или с доматен сос .

Заливка за обувчиците ( нережимна )
Разбиваш 2 яйца и ги оставяш настрани, слагаш на котлона около 3/4 литър прясно мляко в което си доре разтворила 3 с.л. брашно и сол на вкус, и бъркаш непрекъснато докато се сгъсти. Сваляш от огъня и като продължаваш да бъркаш добавяш на тънка струя яйцата и настъргваш малко индийско орехче за аромат.
Заливаш с бешамел всяка "обувка" и запичаш докато се позачерви заливката.

Ами приятен апетит !

Малко трудоемко е, но не е трудно а затова пък е мноооого вкусно !


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2013, 14:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Гръцка мусака със сини домати

Заливката за мусаката е нережима !!!

Без заливка, мусаката е режимна.

6 порции

Продукти:

700г сини домати
сол и черен пипер
6-8 супени лъжици олио
2 глави лук
700г телешка кайма
400г домати
една щипка захар
магданоз
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка канела
25г масло
2 супени лъжици брашно
1 чаша прясно мляко
1 яйце

Начин на приготвяне:
Нарязваме сините домати на филии, дебели колкото един пръст. Поръсваме ги със сол и ги оставяме за около час.
Загряваме фурната до 180°. Загряваме две супени лъжици от олиото В един голям и дълбок тиган. Задушаваме нарязания лук до зачервяване. Изсипваме каймата и изпържваме сместа. Прибавяме доматите, захарта и останалите подправки. Оставяме сместа да ври на бавен огън за около 20 минути.
Измиваме добре сините домати и ги подсушаваме. Сгорещяваме останалото олио и ги пържим до зачервяване и от двете страни.
Разтапяме маслото в малка тенджера. Прибавяме брашното, като го бъркаме непрекъснато около минута. Постепенно прибавяме и млякото. След като сместа заври подправяме със сол и пипер. Оставяме бешамела да застине за малко и прибавяме яйцето.
В подходящ съд подреждаме каймата между сините домати. Заливаме с бешамела и печем за около 45 минути до позлатяване.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2013, 16:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ПАТИЦА по ПЕКИНСКИ //PEKING DUCK

с КИТАЙСКИ ПАЛАЧИНКИ от оризово брашно - в БГ домашни условия...




Необходими са ви:

На първо място - огромно търпение !

патица- 2-3 кг
1.5 л вода
3 с.л.мед
2 с.л. оризово вино или сухо шери
1 с.л.оризов оцет
3 суп.л.царевично нишесте

Как се приготвя, вижте с големи подробностти тук:

http://colourmagicp.blogspot.co.at/2011 ... -duck.html

Пече се на 200 градуса, без да се загрява предварително фурната.
Трябва да стане златисто-кафява.


http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=eyj ... =endscreen


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2013, 21:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
САЛАТА СЪС СЬОМГА

1/2 краставица
1 морков
1 зелена чушка
100 г пушена сьомга
10 г сусам
2 листа айсберг
1 с.л. зехтин
сол

Рецепта:

В салатена купа се постилат две големи листа от айсберг, за да се образува гнездо. Краставицата (1/2 бр) и морковът (1 бр) се настъргват с картофобелачка на тънки и дълги ленти и се поставят в гнездото. Сьомгата (100 г) се нарязва също на тънки и дълги ленти и се поставя най-отгоре.

Салатата се овкусява със сол и зехтин и се поръсва със сусам (10 г).


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2013, 22:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
ДОМАТЕНА СУПА С МОЦАРЕЛА

Продукти:

750 г домати
100 г моцарела
1 гл. бял лук
1 гл. червен лук
1 скилидка чесън
1 л. зеленчуков бульон
3 с. л. доматено пюре
1 ч. л. захар
пресен босилек
олио
червен пипер
сол

Приготвяне:
Измитите домати срязваме на кръст от долната страна и пускаме във вряща вода за 1 мин., изваждаме и слагаме в съд със студена вода. Обелваме и нарязваме на кубчета. В тенджера загряваме олио и слагаме ситно нарязания лук, пресования чесън и задушаваме 10 мин. Добавяме доматите, пюрето, подправките и заливаме с бульона. Покриваме с капак и варим на умерен огън 20 мин., сваляме от огъня и поръсваме със ситно нарязан пресен босилек, оставяме да изстине до стайна температура. Сипваме в 4 купички и в средата слагаме нарязана на кубчета моцарела, украсяваме с листенца пресен босилек.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2013, 22:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
БЪРКАНИ ЯЙЦА С ДОМАТИ


Необходими продукти

2-3 яйца

2 броя големи домати

1 връзка магданоз

3 с. л. олио

черен пипер на вкус

сол на вкус
Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме доматите на много ситно. Посоляваме и ги пържим 5-6 минути в сгорещена мазнина. Често разбъркваме. Разбиваме хубаво яйцата с щипка сол и ги изсипваме върху доматите. Бъркаме до стягане на яйцата. Преди да ги дръпнем от огъня, поръсваме със ситно накълцания магданоз и едро смлян черен пипер.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2013, 00:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ С ЯЙЦА


Прикачени файлове:
ЯЙЦА С ДОМАТИ.jpg
ЯЙЦА С ДОМАТИ.jpg [ 15.13 KiB | Прегледано 7793 пъти ]


4 яйца
4 домата
червен пипер
1 ч.л. стрит босилек
ситно нарязан пресен магданоз
черен пипер
сол

Измиваме доматите и ги подсушаваме. Отрязваме им капачета. Издълбаваме семенната им част с чаена лъжичка. Посоляваме доматите отвътре, поръсваме ги с червен пипер и босилек. Подреждаме ги в плитка тава. Чукваме във всеки домат по едно яйце. Поръсваме с черен пипер и сол на вкус. Печем ястието в предварително загрята фурна до стягане на яйцата. При поднасяне поръсваме пълнените домати със ситно нарязан пресен магданоз.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2013, 00:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
СИРЕНЕ НА СКАРА

Прикачени файлове:
сирене  на  скара.jpg
сирене на скара.jpg [ 31.74 KiB | Прегледано 7793 пъти ]


Продукти

400 гр. краве сирене
1 домат
50 гр. масло
1 глава кромид лук
сладък червен пипер
2-3 с.л. олио

Сиренето се нарязва на средни по дебелина плочки. За всяка плочка изрязваме по парче алуминиево фолио. Всяко фолио намазваме с олио.
Редим в следната последователност: кръгче домат, плочка сирене, колелце лук, щипка червен пипер, бучка масло и завършваме с резен домат. Фолиото се загъва добре от всички страни като пакет.
Пакетчетата се пекат на слаба скара за около 15-20 минути, като се обръщат, за да се изпече сиренето и от двете страни.
Поднася се топло, без да се изважда от фолиото.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 11:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Рибен кебап

Прикачени файлове:
004892509.jpg
004892509.jpg [ 35.65 KiB | Прегледано 7786 пъти ]


Продукти:

2бр-риба-/сумрия,лефер,паламуд,хек/
3-4с.л.-зехтин
2бр.-домати
2бр.-лук
2бр.-пипер
Черен пипер,червен пипер,сол,риган и дафинов лист,сол

Рибата се обезкостява,и реже на хапки.В зехтина се запържва лука нрязан на полумесеци,пипера на ситно,доматите на кубчета/обелени/ и най-накрая рибата.Може да сложите и малко водичка и подправките.Оставяте да покъкри и да се изпари всичката течност.
Това е става много вкусно и бързо.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 15:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Телешко със гъби на фурна

Продукти:
1/2кг.-телешко бонфиле
2бр-лук
2бр-домати
4скил.-чесън
4бр-пипер
300гр.-гъби
сол,черен пипер,червен пипер,кимион.
Месото се реже на филийки с дебелина около сантиметър и се изпържват и от двете страни в олио.Прехвърлят се в тавичка и в същата мазнина се запържват лука нарязан на кръгчета,чесъна на ситно,доматите обелени и нрязани на кубчета и гъбите на филийки.Слагат се подправките и солта.Всичко това се изсипва в тавичката с месото и от горе се нареждат пиперките.Пече се в предварително загрята фурна на 180гр.-около 40мин.Преди поднасяне аз настъргвам и кашкавал/леко да се разтопи/,но е по желание.
Ето как изглежда.

Прикачени файлове:
004928037.jpg
004928037.jpg [ 92.37 KiB | Прегледано 7785 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 15:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Искендер кебап

Продукти:

300гр.-телешко месо/ако може да е бон филе,но може и друго да е /
3-4бр.-домати/Настъргани/
2бр-лук и 2скил.-чесън/настъргани/
чисто масло/1-2с.л./

Нарязва се месото на тънки лентички или както успеете, но да е на тънко.В тиганче се слага чистото масло и го изпържвате месото докато се изпари водата и остане само на мазнина..Ако не ползвате от бон филе месо,малко по-трудно ще се изпържи затова може да сложете вода или бульон /малко/ и да го сварите докато остане само на мазнина и пак да го запържите.Посолявате когато е готово.Можете и малко черен пипер да сложите/по желание/
Отделно си правите сос от доматите обелени ,лук и чесън,като се запържи във олио всичко и да къкри докато се изпари водата.
От горе разпределяме месото, върху него поливаме от соса със доматите и сервираме със скълцан чесън и магданоз

За след диетата!

Можем да сервираме и кисело мляко със счукан чесън и арабски питки - готови които се продават във торбички във всеки супермаркет.
Поднасяме като във чиния първо редим от питките като сме ги накъсали на парчета и ги поливаме със запържено чисто масло със червен пипер.
От горе разпределяме месото,в ърху него поливаме от соса със доматите и отстрани слагаме киселото мляко със чесънчето.
И обирате точките .

Ето как изглежда.


Прикачени файлове:
004891758.jpg
004891758.jpg [ 112.21 KiB | Прегледано 7783 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 17:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Две вкусни турски рецепти подходящи за млечен белтъчен ден :

Салата от кервиз( целина)

1 глава кервиз /става въпрос за корена/
1 скилидка чесън, счукан
1 ч.л. сок от лимон
4-5 с.л. изцедено кисело мляко
сол, черен пипер

Кервизът се обелва и настъргва, прибавя се лимоновия сок, чесъна, киселото мляко и подправките.
Не знам дали в България се продава, но е изключително полезно кореноплодно, богато на минерали и витамини.




Domates çorbası

Доматена супа

Прикачени файлове:
images.jpeg
images.jpeg [ 4.6 KiB | Прегледано 7780 пъти ]


1 с.л. зехтин или олио
1 с.л. брашно
1/2 с.л. доматено пюре (салца)
3 броя рендосани домати
2 водни ч. вода
1 с.л. прясно мляко
сол
кашкавал за поръсване(

Запържвате брашното в мазнината. Слагате доматеното пюре и доматите. Хубаво бъркате, докато се опекат добре. Пасирате всичко и добавяте водата и разбърквате. Ври до готовност. Преди да сервирате слагате солта и млякото. Поръсвате с настърган кашкавал!
Да ви е сладко!

П.П. Най-хубава става със сушени домати!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 17:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Дроб по албански

телешки дроб
лютив червен пипер
брашно
мазнина за пържене

Дробът се почиства от ципата и се нарязва на малки парчета, колкото лешник. Осолява се и се поръсва с червения пипер. След това се овалва в брашно и се пържи в загряната мазнина. Сервира се топъл с салата от лук – лук нарязан на полумесеци се осолява и намачква, прибавя се ситно нарязан магданоз и червен пипер. Дробът не се мие или попарва предварително, иначе става твърд. Може след като го нарежете да го изцедите, евентуално.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 18:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Адана кебап
Adana kebap


100гр мазна кайма
1ч.л. пиперково пюре
2стръка магданоз
сол
пулбибер (люти червени чушки, стрити на ситно, подправката за шкембе чорба!)


Смесвате каймата, солта, пулбибера, пиперковото пюре, магданоза и оставяте за 2 часа в хладилника. После вземате един голям шиш и с влажни ръце слагате каймата около него и разстилате по шиша, да не е дебело, нито тънко. После печете като въртите на дървени въглища. Може и на електрическа скара!

Ето нещо и за мъжете ви!
Да ви е сладко!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 18:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Fıstıklı Kebap
Кебап с шам фъстък


125гр агнешко месо, чисто без кокал
50гр, 1 1/2 с.л. шам фъстък, суров, зелен
сол

Смилате месото в робота. В една купа смесвате с начукан на не много ситно шам фъстък, каймата и солта. Хубаво я обърквате. Правите 6 парчета от сместа и ги нанизвате на шиша. Печете на скарата.

Да ви е сладко!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 18:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Urfa kebapı
Кебап от Урфа


1-2 пидета (може да направите пидето по рецепта от Икендер кебапа)
1кг агнешко месо
1с.л. зехтин
1 голям домат
1 голям лук
2 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
½ ч.л. червен пипер
1вр. магданоз
1в.ч. месен бульон

Два пъти смилате месото и прибавяте ситно нарязания домат, настъргания лук, зехтина, солта, черния пипер, червения пипер и 3 стръка магданоз. Оставяте сместа 30-40 мин. да си почине. После правите няколко кюфтета, с формата на един пръст и нанизвате на шиш. Опичате на скарата.
Пидетата ги нарязвате на едри парчета и ги разпределяте в чинии. Заливате ги с бульона и отгоре слагате кебапа!
Да ви е сладко!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 23:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Кюфтета със сусам

Прикачени файлове:
kiufteta-sa-susam-300x199.jpg
kiufteta-sa-susam-300x199.jpg [ 19.53 KiB | Прегледано 7779 пъти ]

Тази рецепта е подходяща при спазване на хранителен режим в първия ден – белтъчен ден от 90 дневната диета.

Небходими продукти:

500 грама кайма
80 – 100 грама сусам
2 жълтъка( жълтъка на яйцето е мазнина , само белтъка е белтък ;) )
2 скилидки чесън
1 глава кромид
черен пипер
1 ч.л. стрита мащерка


Начин на приготвяне:

Смесете каймата се омесва със: жълтъците, ситно нарязания лук, счукания чесън, мащерката, черния пипер и сол на вкус. Може да добавите в каймата и накиснато за няколко часа, смляно ленено семе , то образува лепкаво желе , което слепва месото , като яйчен белтък.
Оформяте ги като средни топчета. След това ги овалвате в сусам и се пържат в сгорещено олио.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2013, 10:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Ароматна крем-супа

Прикачени файлове:
R6459UAnegoN78985.jpg
R6459UAnegoN78985.jpg [ 36.6 KiB | Прегледано 7778 пъти ]


Необходими продукти

2 бр. тиквички
2 бр. моркови
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч.ч. прясно мляко
3-4 с.л. олио
копър
магданоз
сол
черен пипер

Начин на приготвяне

В йенска тенджера се слагат нарязаните на едро лук, моркови и картофи. Слага се олиото, посоляват се и се затварят с капака. Варят се на пълната мощност на микровълновата фурна за 5 минути. Изважда се от фурната и се прибавят тиквичките и чесънът, нарязани на едро. Слага се пак във фурната за още 7-8 минути. Готовите зеленчуци се заливат с прясното мляко и се пасират. Налива се гореща вода и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Поднася се поръсена със ситно нарязани копър и магданоз.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 13:33 
Offline

Регистриран на: 16 Юни 2013, 00:36
Мнения: 17
Тиквички на скара
2-3средно големи тиквички
4скилидки чесън
зехтин
копър
розмарин
малко сол
Тиквичките се нарязват на ленти оставят се около 2часа да се овкусят поръсени със всички подправки. Чесънът е добре да се наситни максимално....след това мятате на скарата и готово. Стават много вкусни. Може след това да си направите и млечен сос по желание или една пилешка пържола...

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2013, 23:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
РУЛЦА ОТ ТИКВИЧКИ

http://kulinarenelixir.blogspot.com/201 ... st_30.html

Трябват ви тиквички нарязани с ренде Бьорнер на ленти. Леко се посоляват и намазват с олио или зехтин. Изпичат се на плоча.
Плънката е от пасирани извара, крема-сирене, кисело мляко, печена червена чушка, чесън, копър, смлян бял или черен пипер - количествата са на око и по усет според вкуса и предпочитанията. Слагате от плънката върху изпечените ленти от тиквичка и завивате на руло.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 01:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ЧИПС ОТ ТИКВИЧКИ

Прикачени файлове:
63af820c56d9.jpg
63af820c56d9.jpg [ 69.8 KiB | Прегледано 7112 пъти ]


1-2 тиквички
1 яйце
1 с.л. прясно мляко (вода)
ситно настърган пармезан( !!! пармезана в диетата го смятаме за мазнина , тъй като е сирене с над 60% масленност !!!)
галета
сол
чесън сух или пасиран

Тиквичките се режат на кръгчета. Яйцето и млякото се разбиват в купа. В чиния се сипва галетата и се смесва с настъргания кашкавал (много вкусни са с пармезан), солта и чесъна. Кръгчетата тиквичка се топят в яйце, после в сместа с кашкавал, слагат се в тава и се пекат на 200 град 15-ина мин до зачервяване. Аз пека на предпоследното ниво на фурната, иначе от долната страна загарят повече. Много вкусни и хрупкави кръгчета!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2013, 08:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Авг 2013, 09:26
Мнения: 45
Експериментирах с една салатка и се получи доста вкусно:)


САЛАТА АЙСБЕРГ И РУЛЦА ОТ РАЦИ

Необходими продукти:

1 салата айсберг
1 малка глава червено цвекло
2 моркова
1 пакет рулца от раци
2-3 лъжици лека майонеза/най-добре домашно приготвена/
малко сол
1-2 щипки черен пипер
малко зехтин

Салатката се нарязва на дребно.Цвеклото и морковите се настъргват.Рулцата също се нарязват.Всичко се смесва и накрая се прибавя майонезата.

Става много вкусна:) Получава се количество за 2-3 порции:)

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2014, 18:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Патладжан с печен пипер и сирене на фурна

Продукти:

2бр. патладжан
1връзка зелен лук нарязан на ситно
10бр. печени червени чушки
1консерва нарязани белени домати/400гр./
1ч.ч. натрошено сирене
4-5скл. обелен чесън
чер пипер
1к.л. сол
1/2к.ч. захар
растителна мазнина
магданоз за поръсване

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме патладжаните на кръгчета с дебелина 7-8мм.Оставяме 1час в подсолена вода.Отцеждаме.Изпържваме леко патладжаните.
Запържваме нарязания пресен лук .Прибавяме 4-5скл. обелен чесън и след минута заливаме с 1консерва нарязани белени домати/400гр./.Покриваме с капак и оставяме около 10-15мин. на котлона.Поръсваме със сол,чер пипер и захар.
В тавичка нареждаме изпечения патладжан и нарязаните печени чушки,като ги редуваме.Поръсваме с натрошено сирене.Заливаме с доматения сос.Печем в загрята фурна.
Поднасяме ястието поръсено с магданоз.

Снимката тук :

http://nanita-nordina.blogspot.co.at/20 ... st_02.html


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: РЕЦЕПТИ ЗА ПЪРВИЯ ДЕН - БЕЛТЪЧЕН ДЕН
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2014, 16:45 
Offline

Регистриран на: 10 Фев 2014, 02:21
Мнения: 14
Запечени тиквички в доматен сос и сирене фета

Продукти:


1 кг дребни тиквички
200 г сирене фета
50 мл зехтин
4 малки домата
1 глава стар лук
2-3 стръка пресен джоджен
4-5 стръка пресен магданоз
50 г настъргано сирене гравиера
сол и черен пипер

Тиквичките се нарязват на по-едри парчета.

Доматите се срязват с остър нож на кръст от долната страна и се потапят за 30 секунди във вряла вода. Изваждат се с решетъчна лъжица и веднага се пускат в съд с ледена вода. Обелват се и се нарязват на кубчета.

Зехтинът се загрява в дълбок тиган или тенджера и в него се сотира нарязаният на полумесеци лук. Добавят се доматите, сол, черен пипер и когато заврат към тях се изсипват тиквичките и нарязаните джоджен и магданоз. Варят се 10 минути.

Фурната се нагрява на 180°C.

Тиквичките с доматения сос се изсипват в тава. Върху тях се разпределя нарязаното на кубчета сирене фета и се поръсва с настърганото сирене гравиера.

Пекат се 30 минути докато сирената се разтопят и придобият златист цвят.

След като се опече ястието се оставя за няколко минути да се охлади и се сервира.

Забележка: Ако е необходимо, още в началото към доматения сос се слага малко вода, но трябва да се има предвид, че по време на печенето тиквичките отделят от собствената си вода. Аз добавих, но в последствие се образува голямо количество сос, което попречи на тиквичките да станат малко по-хрупкави докато се пекат.

http://www.kulinarno-joana.com/2009/07/ ... ta-cheese/

Много ми е любим този блог и яденето става страхотно!

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов