90 дневна диета - Форум

Форуми - 90 дневна диета
Дата и час: 28 Мар 2024, 21:46

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: ВКУСНИ ПАСТЕТЧЕТА ЗА ВАШАТА ОБЕДНА ФИЛИЙКА
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 13:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Хумус от зрял боб


Прикачени файлове:
63-Humus ot zrjal bob_660x430.jpg
63-Humus ot zrjal bob_660x430.jpg [ 23.38 KiB | Прегледано 5530 пъти ]



Вместо с класическия за рецептата нахут шеф-готвачът на софийския ресторант „Павилион“ Младен Чуканов приготви хумус със звездния за националната ни кухня зрял фасул. Ако го сервирате на масата вкъщи, вижте дали някой от близките ви ще познае веднага разликата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции
400 г
сварен зрял боб
100 г
кромид лук, почистен
100 г
сусамов тахан
1 скилидка
чесън
50 мл
зехтин

сок от един лимон

кимион на вкус

червен пипер на вкус и за цвят

оцет на вкус

сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1.

Пасират се продуктите в кухненския робот до получаване на еднородна гладка смес, която се оставя за няколко часа в хладилник, преди консумация.
2.

Видът на пюрето налага малко фантазиране при поднасянето - в случая: пържени ивици праз, сушена чушка и запечени почти на чипс филийки хляб. Отгоре се поръсва и с някои от сухите подправки, вложени в хумуса, както и с нещо свежо зелено, ако има подръка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТЧЕТА И ВЕГАН-СИРЕНЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 17:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ДОМАШНА МАЙОНЕЗА С МЕД И СУСАМОВ ТАХАН

Прикачени файлове:
761b48d9dd8b.jpg
761b48d9dd8b.jpg [ 31.3 KiB | Прегледано 5529 пъти ]


Оригиналната рецепта:
олио студено пресовано бслънчогледово – 200 мл – 170гр
зехтин – 50мл – 40 гр
1 яйце
сол – непълна ч.л. от хлебопечката
бял пипер
мед - 1 ч. л
сок от лайм( лимон) - 1 десертна лъж.(10 мл)
горчица - 1 ч.л.
тсусамов тахан - 1 ч.л.
вода – кипнала и изстудена - 50 мл

Продуктите се поставят в указания ред в 700 гр буркан и се разбиват с пасатор. Водата се добавя в готовата вече майонеза и пак се разбива с пасатора.
Вместо сусамив тахан може да се сложи песто, а също и други добавки по желание или пък да се направи изобщо без добавки. Медът също влияе положително на вкуса.

Моите забележки: Понеже нямах всичките продукти сипах 200 мл олио в чашката на пасатора, чукнах едно яйце, добавих мед 1 ч.л., горчица 1 ч.л., чер пипер, сок от лимон, сол. Буквално с бръмването на пасатора се вдигна гъста бяла смес, много бързо стана. Отказах се да слагам вода, хареса ми в този си вид. А на вкус ми се стори страхотна, изобщо много ми допадна, подозирам, че скоро друга няма да правя освен тази.
Все още не знам вкуса на майонезата от руската рецепта. Ще я направя непременно, когато се снабдя с нужните продукти. Моят случаен вариант засега напълно ме удовлетворява


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТЧЕТА И ВЕГАН-СИРЕНЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2013, 18:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ДОМАШНА МАЙОНЕЗА „ПРОВАНСАЛ”

Прикачени файлове:
21fafa328f62.jpg
21fafa328f62.jpg [ 58.8 KiB | Прегледано 5528 пъти ]


Нужен е пасатор и чашката му.

И следните продукти:

1 цяло яйце (няма значение каква е температурата му)
0,5 ч.л. сол
0,5 ч.л. захар
0,5 ч.л. горчица (аз слагам пълна лъжичка, обичам вкуса и)
2 с.л. оцет 6%
1 с.л. студена вода
400 мл олио (по рецептата става и със зехтин, не съм пробвала)

Всички продукти се поставят в чашата на пасатора в дадената последователност. Пасаторът се спуска на дъното, включва се и се вдига леко нагоре. Много бързо, буквално за секунди (30-40 по рецепта, според мен за по-кратко), става гъста маса.
За нула време се получава около 400 гр майонеза, при това много вкусна.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТЧЕТА И ВЕГАН-СИРЕНЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2013, 02:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Слънчогледова майонеза

Прикачени файлове:
IMG_0167.JPG
IMG_0167.JPG [ 91.99 KiB | Прегледано 5524 пъти ]


Още една любима рецепта :)
Както казва един от любимите ми суровоядци, Мат Монарх - "суровоядците, като си намерим някоя любима рецепта, сме склонни да си 'циклим' на нея с месеци". Е, това е моето 'циклене' за момента - мога да я ям всеки ден, със салати, спагети или само със сухарчета!

Блендират се чаша накиснати ядки (слънчоглед или орехи)- ако искате да получите около чаша и половина майонеза - с 2 с.л. шарлан или студенопресован зехтин, сок от 2 лимона, щипка хималайска сол и няколко зърна черен пипер.
На мощен блендер е добре да се пусне поне за минута и половина, на по-обикновен може да се наложи и повече. Внимавайте с водата - най-добре е да се добавя по малко, колкото да не е затруднен блендерът. Лимон и мазнина може да се добавят на вкус, тези продукти са минимум.
Накрая се добавя по желание и любима подправка: копър, магданоз, целина, чесън, лук...
Добър апетит!


Ако при блиндирането добавите половин краставица, 1 връзка копър и 2-3 скилидки чесън - става превъзходен пастет с вкус на млечна салата, или Дзадзики (τζατζίκι) по-модерному
Прикачени файлове:
IMG_0162.JPG
IMG_0162.JPG [ 17.48 KiB | Прегледано 5520 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_0164.JPG
IMG_0164.JPG [ 16.03 KiB | Прегледано 5520 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТЧЕТА И ВЕГАН-СИРЕНЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2013, 10:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Домашно песто


Прикачени файлове:
pesto.jpg
pesto.jpg [ 143.67 KiB | Прегледано 5519 пъти ]


Продукти:

2 връзки босилек (може и магданоз или по 1 от двете ) - около 50-60гр.
1 чаша кедрови ядки (може да замените със сурово кашу; става и с орехи )
1-2 скилидки чесън (ако не харесвате вкуса му, просто си го спестете )
зехтин - около 120 - 150 мл
сокът от един лимон (може и лайм)
1 чаена лъжичка сол
черен пипер


Всичко се слага в блендара. Насипва се в буркан, запечатва се със зехтин и се оставя в хладилника.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТЧЕТА И ВЕГАН-СИРЕНЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2013, 00:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Пастет от зелени маслини и орехи


Прикачени файлове:
IMGP3388.JPG
IMGP3388.JPG [ 181.92 KiB | Прегледано 5517 пъти ]


Пасирате с пасатора или блендера
зелени маслини без костилки
зехтин
малко кора от лимон
риган
орехи


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2013, 11:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия

ПАСТЕТ от ЛЕЩА със СОЕВО СИРЕНЕ


За втори ден

4 порции
2 чаши сварена леща (по-добре сушена, лющена)
250гр Соево сирене( тофу)
1 с.л. зехтин
1/2 чаша нарязани листа от джоджен или градински чай
1 ч.л. бял пипер
1/2 ч.л. сол
1/2 чаша едро очукани орехи.

Всички съставки се смачкват на пюре и се разбъркват добре. Маже се на филии или се ползва като гарнитура.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2013, 15:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Лютивка (разядка)

http://www.1001recepti.com/recipe/?reci ... ef=similar

Продукти:

3 кг люти чушки
300 г чесън
700 мл. олио
700 мл. оцет
1 ч.ч. захар
100 г сол

Рецепта:

Лютите чушки (3 кг) е най-подходящо да бъдат от сорт рибки. Те се изпичат за кратко от двете страни и дръжките им се отстраняват. Семките на чушките се запазват. те се смилат, заедно с почистения чесън (300 г) и се смесват с олиото (700 мл.), оцета (700 мл.), захарта (1 ч.ч.) и солта (100 г). Всичко се разбърква много добре и се разпределя в буркани. Те се затварят, но не се стерилизират. Лютивката е великолепна добавка към всяко ястие и може да се сервира като лют сос, да се добавя в сандвичи или да е онзи апетитен детайл на трапезата ви, който да овкуси месните ястия. Лютивката е много полезна през студените сезони, заради полезните вещества, които съдържат чушките и чесънът. Тази зимнина дори се нарича "антигрипал". Три килограма люти чушки рибки, приготвени под формата на Лютивка, са напълно достатъчно количество за четиричленно семейство за цяла зима.

Време за приготвяне:
180 минути


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2013, 15:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Гарам масала ( индийска подправка)

http://www.1001recepti.com/recipe/?reci ... ram-masala

Продукти:

8 с.л. семена от кориандър
4 с.л. кимион
2 ч.л. черен пипер на зърна
4 с.л. кардамон
2 ч.л. карамфил
2 пръчици канела

Рецепта:

Подходящ тиган се загрява на средна степен и в него се слагат кориандърът (8 с.л.), кимионът (4 с.л.), черният пипер (2 ч.л.), кардамонът (4 с.л.) и карамфилът (2 ч.л.). Изпичат се, като се разбъркват периодично, за да не загорят. Ако котлонът е прекалено силен, отвътре ще останат сурови. Щом са готови, се отстраняват от котлона и се оставят да изстинат. Кардамонът се обелва и заедно с другите подправки се смила в машина или в хаванче до получаване на ситна смес. Така получената подправка трябва да е съхранява в добре затворен съд.

Гарам масалата е в основата на множество индийски ястия. Ако желаете да използвате смлени подправките и само да ги смесите, но за най-добър резултат използвайте инструкциите по-горе.

Време за приготвяне:
20 минути


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2013, 15:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Горчица

http://hihonas.blogspot.co.at/search/label/ВЕГАН-РЕЦЕПТИ

/2 ч ч черен синап
1/2 ч ч бял синап
1/2 ч ч ябълков оцет
1 с л хималайска сол, или морска

и моите добавки:

1 ч л куркума, за оранжев цвят
щипка естрагон, за аромат
малко олио, и вода, за разреждане

Двата вида синап се накисват в оцета за 24 часа в порцеланова/керамична купа.
Изсипват се в блендер, добавят се останалите продукти и се блендира до кремообразна смес.
И Воала, имате страхотна, уханна, прясна и най-вече, без никаква химия, домашна горчица.


Съхранява се в стъклено бурканче, в хладилник, с месеци.
Колкото повече стои, толкова по-малко люта е.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2013, 15:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
ПАСТЕТ ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

1 средна глава червено цвекло, настъргано
1 ч ч слънчогледово семе, накиснато за 5-6 часа
1 с л тахан
1 ч л черен пипер
1 ч л червен пипер
2 с л бобени кълнове
хималайска сол на вкус

Слънчогледовото семе се изплаква добре след накисването.
Всички продукти се пасират до хомогенност.
Може да се добави вода, ако пастета е много гъст.


ПАСТЕТ ОТ КАРФИОЛ НА ПАРА

1 малка глава карфиол
2 с л смлян сусам
2 скилидки чесън, намачкани
2-3 с л магданоз
сока на 1/2 лимон, или на вкус
хималайска сол на вкус
1 ч л черен пипер
1/2 ч л люто къри, по желание
1 с л зехтин
вода, ако е необходимо

Карфиолът се накъсва на розички и се вари на пара, около 15 минути.
След това заедно с останалите продукти се пасира до хомогенна смес.

Пастетите могат да се мажат на филийки, за закуска.
Или за предястие.
Мога да се поставят върху кръгчета краставица, върху солени бисквитки, върху крекери....

Да ви е сладко!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2013, 15:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Два вида Vege "сирене"

http://hihonas.blogspot.co.at/search/label/ВЕГАН-РЕЦЕПТИ

БАДЕМОВ ПАРМЕЗАН

1 ч ч бадеми, накиснати за една нощ и обелени
3/4 ч ч вода
2-3 с л зехтин
2 с л лимонов сок
хималайска сол на вкус
1 скилидка чесън


Продуктите се слагат в купата на робота и се смилат на пюре.
Слага се в тензух, в цедка, отгоре се слага тежест, която да го притиска, за една нощ в хладилника.
На другия ден сместа се оформя в рингове, нареждат се в тавичката на дехидратора и се суши на 35 градуса за поне 6 часа.

След като изсъхне, много лесно се стрива на трохи.
Може да се използва във всяка рецепта вместо сирене Пармезан.



ТВЪРДО СИРЕНЕ ОТ КАШУ

1 ч ч кашу, накиснато за една нощ
4 гр агар-агар
150 мл вода
сока на един лимон
1 ч л хималайска сол
копър, чесън, черен пипер

Кашуто се пасира заедно с подправките, лимоновия сок и солта.
Водата се загрява, добавя се агар-агарът, разбърква се да се разтвори и се маха от котлона.
Прибавя се към кашата от кашу.
Разбърква се добре.
Сместа се прехвърля в намаслена купичка със зехтин.
Слага се да се охлади и стегне в хладилника за няколко часа.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2013, 15:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
"Млечна" салата от слънчоглед

1 ч ч слънчоглед, накиснат
1-2 скилидки чесън, счукани
сол на вкус
копър
1-2 кисели краставички /става и с прясна/

Слънчогледът се смила на пюре с малко вода.
Добавят се останалите съставки и се разбърква добре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 18:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Морковен сух таратор

Продукти:
3-4моркова
4-5с.л.-изцедено кисело мляко
1скил.-чесън/счукан/
3-4с.л.-орехи/на ситно/

Първо се настъргват морковите и се смесват с останалите продукти.
Ами това е, да ви е сладко. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2013, 23:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2012, 09:57
Мнения: 2373
Местоположение: Австрия
Хумус с авокадо

Прикачени файлове:
humos-avokado25.jpg
humos-avokado25.jpg [ 28.1 KiB | Прегледано 5448 пъти ]


Както знаете съм почитател на нахута и напоследък все по-често приготвям от любимата си разядка хумус. Този път тримата си приготвихме отново хумус, но с авокадо. Ако не опитате, може само да пропуснете още един кулинарен шедьовър, при това изключително полезен. Не се налага допълнително добавяне на зехтин, тъй като авокадото е достатъчно мазно и придава наистина омайващ вкус.

Необходимите продукти:
250 гр сушен нахут или 300 гр консерва
1 ч.л. сода за накисване
сол
млян кимион – 1 пакетче
1 глава чесън
1 лимон
3 с.л. сусамов тахан
1 узряло авокадо

Начин на приготвяне:
Накисвате нахута за 8 часа с малко сода. Изхвърляте водата, сипвате нова, студена вода и варите. Изхвърлете поне 2 пъти водата. Всеки път добавяйте отново студена, така още по-добре ще се развари. Добавете сол в последната и варете до пълна готовност.
Има сотрове нахут, които само като смените 2 пъти водата и падат люспите, без да се налага да го правите зрънце по зрънце.
Избелвате чесъна, изтисквате сока на лимона, почиствате авокадото от кората и костилката и смесвате всичко в блиндера. При този вариант на хумус не добавям зехтин, защото авокадото е достатъчно мазно и придава прекрасен вкус. Ако има нужда добавете малко от водата, в която се е варил нахута, за да може да се получи гладка хомогенна смес.
Разбира се, не се слагат всички съставки наведнъж, а по малко и постепенно, опитвайки сместа, дали е добила този вкус, който отговаря на вашия кулинарен стил.

Може да консумирате веднага, ако не сте се наяли сн опитването, докато го приготвяте

И въпреки, че хумуса е с авокадо, може спокойно да се консумира във втория ден на 90 дневната диета.

Опитайте и споделете мнението си
Да ви е сладко!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2013, 19:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
МЛЕЧЕН ПАСТЕТ С БРОКОЛИ

http://kulinarenelixir.blogspot.com/201 ... ost_9.html

Продукти:

200 гр. заквасена сметана
125 гр. крема сирене
50 гр. краве сирене
3/4 ч.ч. сварени броколи
копър,черен пипер
чесън - по желание

Приготвяне:

Сварете броколите в подсолена вода и ги отцедете добре. Оставете да изстинат.
Пасирайте ги .
Добавете към тях сметаната,кремата и сиренето,копъра и чесън (по желание),млян черен пипер и блендирайте за кратко.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ВКУСНИ ДОБАВКИ -ТОПЕНИЦИ, ПАСТЕТИ, МАЙОНЕЗИ, ВЕГАН СИРЕН
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2013, 19:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2013, 20:09
Мнения: 974
Местоположение: В сърцето на любимите хора...
СМЕТАНОВ ДИП С ПАТЛАДЖАН И СИРЕНЕ

http://kulinarenelixir.blogspot.com/201 ... _1981.html

Продукти:

2 патладжана
2 печени и обелени червени чушки
200 гр. заквасена сметана
150 гр. сирене Котидж ( или рикота,извара,крема-сирене)
малко зехтин
по желание и на вкус-сол,млян пипер меланж,магданоз и чесън


Приготвяне:

Обелете патладжаните,измийте ги и ги надупчете с остър нож .В дълбок съд с подсолена вода ги накиснете за поне 30 мин. да им се отдели соланина.Ако са по-едри ги срежете на две по дължина.
След това ги отцедете от соления разтвор,изплакнете ги отново и ги подсушете.
Намажете ги със зехтин и ги подредете в плик за печене.
Завържете го и го надупчете на 2-3 места с игличка,за да не се спука при печенето.
Сложете плика върху тавата от фурната и печете в предварително загрята на 180 гр. фурна около 30 мин.
Когато патладжана се охлади го пасирайте в блендер заедно с печените чушки.
Изсипете сместа в купа и добавете квасената сметана и сиренето Котидж.
Добавете подправки по ваш вкус-
ако е нужно още сол,млян пипер,магданоз,пресован чесън.
За чесъна добър вариант е,ако не ви понася на стомаха суров,да сложите скилидките в плика за печене и после да ги пасирате заедно с патладжана и чушките.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов